Nemzeti egységet – de hogyan? Gondolatok 1956 és 2006 kapcsán…

Én a demokráciában hiszek – te a diktatúrában. Szerintem a jogállamiság és a jog uralma jó dolog – szerinted az önkény jobb. Én a hatalom megosztására és a fékek-ellensúlyok rendszerére szavazok – te totális hatalomkoncentrációt szeretnél. Én védem az emberi jogokat – te úgy gondolod, hogy azok semmibe vehetőek… Teremtsünk nemzeti egységet! No, hát ez így sajnos nem fog menni. A nemzeti egységre nagy szükség lenne, de be kell látnunk, hogy teljesen különböző értékrendek és elvek mentén ez nem fog menni. El kell döntenünk, hogy milyen országban szeretnénk élni.

Pontosan tíz évvel ezelőtt 2006. október 23-án új szakasza kezdődött az életemnek. Nagy várakozással a szívemben készültem az 1956. évi Forradalom és Szabadságharc ötvenedik évfordulójának méltó megtisztelésére, hőseink és hőstetteik emlékének felidézésére. A várva-várt méltóságteljes emlékezésből véres terror lett. Budapest utcáin. Ismét, ötven év és egy “rendszerváltás” után. Az életünket és testi épségünket mentve menekültünk gyermekeimmel és sokezred magammal együtt a lovasroham, a könnygáz, a vízágyúzás és a gumilövedékek elől…

Tíz évvel a szörnyű események, hatalmi gaztettek után, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat könyvbemutatóján foglaltam össze egy évtizednyi jogvédő küzdelmünk eredményeit és tanulságait s azt, hogyan látom most a 2006 őszi jogtiprásokat, a felelősségrevonás és a teljeskörű igazságtétel elmaradását és azt a tényt, hogy idén az egész “baloldal” együtt ünnepel a véreskezű Gyurcsány Ferenccel.

Bárhogy is volt, bárhogy is lesz, október 23-án idézzük fel büszkén, hogy a Magyar Nemzet az egész világnak megmutatta bátorságát, hazaszeretetét, szabadságvágyát – ezzel minden jó érzésű ember elismerését kiváltva. Legyünk méltóak 1956 emlékéhez!

Isten óvja és vezesse Magyarországot!
Szeretettel:
Morvai Krisztina

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Reklámok

14 című bejegyzés “Nemzeti egységet – de hogyan? Gondolatok 1956 és 2006 kapcsán…” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. MAGYAROK!

  Nemzeti egységet – de hogyan? Gondolatok 1956 és 2006 kapcsán…

  Először is mond utánam ezt az imát:

  Könyörgöm!:
  Isten, ki szentjeidet megdicsőíted, Esztergomi Boldog Özséb közbenjárásával fordulok Hozzád, akit az irántad való szeretet a pilisi remeteségbe vezetett, hogy ott áldozatos, vezeklő életével népéért engeszteljen.
  Add meg, hogy amint összegyűjtötte a remetéket, úgy imádsága gyűjtse össze szeretetben a világban szétszóródott magyar népet. Példájára valósuljon meg az egyházak közötti egység. Szent Fiad akarata szerint.
  Boldog Özséb remete lángja világítson be az elhagyott otthonokba és vezesse vissza a szülőket és a gyermekeket a családi tűzhely melegéhez. Fénye világítson a mindig kereső-kutató fiataloknak, hogy a Hozzád vezető úton találják meg életük értelmét és boldogító célját! Az öregeknek, a betegeknek add meg a fényt, hogy felismerjék, a szeretetből vállalt szenvedéssel milyen sokat segíthetnek embertársaikon. Boldog Özséb imájára add meg, hogy hazánkban is szűnjék meg a paphiány, és akik önként vállalják a papi szolgálatot, életük végéig hűségesek legyenek az Egyházhoz, engedelmességben, tisztaságban és az egységben. Boldog Özséb egy borzasztó háború után vonult a remeteségbe, hogy áldozatos életével kieszközölje az áldott békét. Add meg ma is a világnak, de főképpen hazánknak a békét és hárítsd el, Özséb érdemeiért a háború veszedelmét.
  Végül saját kérésemet terjesztem eléd………..én …..id.Kiss László….Boldog Özséb közbenjárására add meg, hogy elnyerjem megvalósulását lelkem és az Egyház javára.
  Krisztus a mi Urunk által. Ámen.
  Indítsuk be a Pálos rendet mindenhol aktívan hó fehér ruhában!
  És majd amikor mindenhol működik – a nép a nemzet hite együttesen közös lesz – melynek az alapja a valóság a szeretet leküzdhetetlen ereje érvényesülve, elvetve örökre a valóban fekete sugallatot!
  2016-évben az 1956.év 60 évforduló megemlékezés margójára írtam másnap azaz ma október 24-én 07:00:00 órakor
  idézem
  innen:
  Kedves Atilla!
  Hajrá fidesz, hurrá Magyarország.” Akkor se hagyná el a számat, ha a fidesz orbán banda lebontaná a szabadságtéren levő szovjet emlékművet és azt arra méltatott helyére vinné, ha angol, német, esetleg svájci munkabért fizetne, meg stb. rém tettei!
  Mert a nemzet a nép egységét sugallanám vele ha pártot éltetek és nem a nemzetem népemet!
  Tipikus példáját láthattuk az 1956 év – 60.évforduló megemlékezés szónokainak sugallatából – sőt engem megdöbbentett, akik már voltak hatalomban és bizonyíthattak volna, hogy a magyarok érdeke az elsődleges és nem tették, most viszont a hatalom megszerzésért szónokoltak – még Bokros is akit szinte mindenki utál, nem beszélve Gyurcsányról – Karácsony úr meg naív – ORBÁN A SZOKOTT FORMÁJÁT HOZTA – AZT MONDTA AMIT A NÉP HALLANI SZERETETT VOLNA!
  JOBBIK MEG A TÖRTETŐ FORMÁJÁT ALAKÍTOTTA!
  szóval az egységet először az egyéni fejekben kel meghozni!

  ÜDV. ID. KISS LÁSZLÓ
  UI: RÖVIDESEN VISSZAVONULOK – KI ÖREGEDTEM ÉS VÁROM A HALÁLT!

  Kedvelés

  1. Kedves Kiss úr!

   Valószínű, hogy az írói vénáimmal van probléma. Máskor sem értett, most sem ért.
   Nem vagyok fidesz párti, amit írtam, azt szarkasztikusan akartam, próbáltam leírni. Nem sikerült.

   Nem ismerem a Pálos rendet.

   Nem tudom, hogy a pápától függetlenek-e. Mert ennek jelentősége van.

   Én katolikus vagyok, nem járok temploba. Hittanra jártam, elsőáldozás, bérmálás.

   Az Istenben ma is híszek, de más értelemben.

   Hiszem, hogy Jézus itt volt, van, a lelkünkben.
   Az emberiséget vinné más útra, de nem a magunk fajtánkkal van a baj.
   Aki mindennap dolgozik, család, gyerekek, …periódikusan.

   Nem ismerjük egymást. Teljesen más elképzeléseim vannak a világról, ezt most itt nem szeretném megosztani.

   Szetetnék még erre az oldalra jövögetni, olvasni, írni. Mondjuk ki őszintén nem szeretnék idiótának tünni.

   De Önt tisztelem, szetetném még sokáig olvasni írásaít.
   Biztosan nem egymás ellen vagyunk, ez a pár karakter, amit leírunk kevés a teljes teljes megismeréshez.

   Azt kívánom, hogy nagyon sokáig ossza meg gondolatait velünk.

   Mély tisztelettel:
   Atilla

   Kedvelés

   1. Kedves Atilla!
    Először is az adminak tisztelettel megköszönöm, hogy lemerte hozni ezen írásom Főnökök főnöke – mely 12.r.áll. és 2007-ben Olaszországban tv. sorozat volt.
    – tartalma:
    “…
    A sorozat a híres maffiavezér, Toto Riina életét meséli el 1943 és 1993 között, a nehéz kamaszkortól a “Cosa Nostrában” betöltött vezető bukásáig. De ez nem csupán a korán apa nélkül maradt kamasz élettörténete, aki később a bűnözés útjára lép, hanem esküldt ellenségeié is, akik mártírhalált haltak a maffia ellen folytatott küzdelemben, mint például Mangano felügyelő, Boris Giuliano, Dalla Chiesa tábornok, vagy Terranova, Costa, Falcone és Borsellino ügyészek…”

    És neked Atilla – neked is köszönöm elismerő soraidat!. Ne a A kis lovagot

    ezt nézd meg:

    Ami a hitet illeti, hidd és tudd – az el-nyomoknak egyik fontos feladata az oszd meg és uralkodj állapot létre hozása – már régen tudták ezt Julius Cézár idejében is – de ez vonatkozik a vallásokra is – annyit hoztak létre, hogy hirtelen fel sem tudnám sorolni – a valódit meg összekeverték velük – mindent átírtak –
    Az aty az anya és a fiú a teremtők – akik sokasodnak! nincs több teremtő – mi lenne ha ahány vallás annyi teremtés teremtő is lenne – gondolj bele……… mi ŐT ISTENNEK NEVEZZÜK – Jézus Krisztus Jávé – Mohamed – Allah – stb.
    tisztelettel. ID. KISS LÁSZLÓ
    ui: ameddig élek és bírok írni nem adom fel amit tudok átadom sírba nem viszem…

    Kedvelés

  1. Kellene tartani időnként Nemzeti összejövetelt.
   Itt mindenki elmondaná ami benne maradt.

   Ez idea. Sajnos. Nem tudjuk, hogy ki kicsoda….

   Kedvelés

 2. Szép-szép, amit Krisztina mond. De sajnálatos, hogy a jogásztársaival egyetemben képtelen megérteni, hogy az általa mondott: “Szerintem a jogállamiság és a jog uralma jó dolog”, az a totálisan hazug mai világunk továbbélését jelenti.

  Vele szemben ugyanis az ETIKUS DEMOKRÁCIA átmeneti társadalmi formája lehetne az az egyetlen és kívánatos jövőt hordozó társadalmi tudat, ami képes lenne az emberiség átmentésére a megélhető jövőbe.

  Értjük ugye? A ma tagadott ETIKÁNAK kellene uralni a teljes jogállamiságot. Mégpedig a jogszerű, de igazságtalanságok sorát felváltani, az etikus igazságszolgáltatással. Értelemszerűen, minden Törvénykönyv 1. §-a, a jó erkölcs követelményét kellene tartalmazza, az igazságosan jogszerű állami igazságszolgálat megteremtésének a gyakorlatával.

  De hát, kár itt minden javaslatért!

  Kedvelés

 3. Tisztelt T. István,
  Tökéletesen egyet értek!
  Nagyon fontos dolgot mondott ki, Etika és Erkölcs.
  Sajnos a világból hiányzik mind a kettő, legalábbis a hatalmat gyakorló elitből mindenképpen.
  Az élet egyszerű szintjein, azonban létezik ez, lásd; Teréz Anya, vagy névtelen önkéntesek a civilek által folytatott szociális ellátás terén.
  Ezen az egyszerű szinten ezt a romlást nem lehet megváltoztatni, csak egyet tehetünk ezen a létsíkon, hogy megpróbálunk etikusak és erkölcsösek lenni a mi kis környezetünkben, de szavamra mondom, embert próbáló dolog betartani, és méghozzá minden apró, és “lényegtelennek” tűnő dologban is, mint pl. nem bliccelek a villamoson, és sok példát lehetne még hozni.

  Ez az Erkölcs és Etika hiány nem most kezdődött, hanem, szerintem az ember öntudatra ébredése óta mélyül, és egyre erősebben, és egyre szélesebb sávban napjainkig, és azon is túl, rakétasebességgel

  Kedvelés

  1. Teljesen igazad van, a pénzhatalom hozta magával, és ma fénysebesen tesz tönkre minden emberi ősi erkölcsi vívmányt.
   Lásd a mai Tízparancsolat tanításainak a teljes elvetését a társadalmi hatalomban, például a migráns politikával. Mely a jelenlegi keresztény Európa elpusztítására lett kitalálva. Ellenünk, akik létrehoztuk a jó erkölcs írott és íratlan szabályrendszerét.

   Kedvelés

 4. Azért “itt sok minden sántít! Etika,erkölcs,Teréz anya,öntudatra ébredés.?
  Az emberek többsége még nem ébred az öntudatára! Ha felébredt volna,akkor tudná,hogy ki is valójában, mi a feladata itt,a többi emberben nem ellenséget, vetélytársat látna,akit le kell küzdeni, hanem a másik felét. ” te is az vagy, te is én vagyok,te is Isten vagy. (Tat Tvam Aszi.) Az erkölcs,mint ahogy ma híresztelik,nem a paráznasággal(?) kezdődik,hanem ott,hogy tisztességes munkáért, tisztességes bért kap az ember,hogy tisztességesen megélhessen, és nem teszik nyomorulttá,hogy aztán, némi alamizsnával eljátszhassák a jótékony adakozó szerepét. Etikus igazság? Az igazság nem szorul etikára,mert az maga az etika. Soha nem az a lényeg,hogy mennyit adsz,hanem az,hogy miből,és hogyan. Név nélkül,de aki keres talál. ” soha életemben nem tudtam szeretni senkit.A világból csak egyvalami hiányzik, az EMBER!

  Kedvelés

 5. “Nemzeti egységet – de hogyan?” – ez bizony fogas kérdés.
  Erre CSAK akkor van esély, ha meg lehet oldani, hogy hazánkban becsületes magyarok legyenek a vezetők a bűnöző zsidók helyett.
  H.B.

  “A mai világ a sátán világa, ahol a becsületért bitó, az árulásért hatalom jár. Csak egy igazi forradalom, a világ új forradalmi embersége söpörheti el ezt az átkozott, meghasonlott világot.”

  (Schweidel József)

  Kedvelés

 6. Vannak közösségek,és szándékosan nem zsidózok,ahol ismeretlen az erény,etika,a tisztességes életvitel. Egy ilyen közösségben felnövekvő gyerekben nem tud kialakulni a megkülönböztető képesség,hogy valamit helyesen,vagy helytelenül tett, mivel csak a gátlástalansággal,aljassággal,harácsolással találkozott szembesült. Számára ez a követendő “példa,hiszen ezt látta az idősebb generációtól,vallási(?) vezetőitől. Míg egy normális Magyar Családban szavai,cselekedetei, alapján dicsérik, vagy okítják a gyermeket. Sajnos ma a világ nem az utóbbihoz igazodik,hanem a könnyebbik utat választotta,ha már emelkedni képtelen,hogy emberi minőségében egy magasabb szintre jusson,inkább süllyed,lezüllik. Ezen neveltetések hatására alakítja az élethez, világhoz, emberekhez fűződő viszonyát, erkölcstelen,vagy morális irányba. Ezért képtelenség egy olyan népcsoport(?) tagjait vezetőül ráültetni,akik számára ismeretlen az erény,az etika,a tisztesség,egy Becsületes ,Igazságérzettel bíró Nép nyakára,mert előbb utóbb valamelyik vesztét okozza. Az aljasság legfeljebb csatát nyerhet,de háborút sosem.

  Kedvelés

  1. A PÍR ŐS

   A fekete nem tud elpirulni, se a vörös se a sárga csak a fehér arc és semmi más!
   Ez a pír az ős, az első nem más, az emberi, a szám mondja el neked a pír titkát!

   Lehet erős, lehet édes, ha piros lesz, de látom a vöröset, a veszélyt mely a vért hozza el!
   Magját hiába ülteted, nem hoz újból termést neked, Imre paradicsomában viszont igen!

   http://postaimre.magyarnemzetikormany.com/news.php?readmore=1805

   Paprikás hangulatában, törékeny feleségével, kik boldogan mosolyogva néznek rám,
   Szinte mondják, szeretjük e természetet, fólia sátor alatt, kizárva az ártók sugárzását!

   A csípős legyőzi e sugarakat, emlékeztet belemaródva, mert nem édes se nem erős a létben!
   A lét mely csíp, mert ős – izzó lávaként tűzpirosán éget időt nem ismerve végtelen sávokban!

   Keresd a sávot a hullámot a pillanatban, mely örök az örököletlen kihűlt állapotban keményen!
   Légy kemény, szakítsd, szét a csípet az őst, hogy tudd kezelni a pírt az őst, itt a földön!

   Nem baj, ha nem érted a pír és az ős üzenetét, nem is kell, mert érezni fogod, ha megéget!
   Sokunkat megégetett, mint téged, és tudjuk értjük, érezzük sugaruk ártó jelenét, bírjuk!

   Bírjuk, tűrjük, de nem belenyugvó módon, mert mondjuk, írjuk terjesszük a valót!
   Ma 2016, november 1.e van mindenszenteknapja, ami a régibe nyúlik vissza!

   Szeretteinkre emlékezünk, édesanyánk – édesapánk, és annak szüleire visszamenve!
   Olvasom Hegel szomorú sorait, a feladást mely nem tükrözi a létben mindenki feladatát!
   Hegel 116. szösszenete: motivált – ösztönzött:
   http://hungarianrealnews.com/news.php?readmore=447#comments

   Mert úgy volt az hajdanán, hogy aki szülte az védte magzatát oroszlán dühével!
   Ebben segített neki párja, élete kiválasztottja, aki ezzel megörvendeztette!

   Örömük közös e páratlan elkorcsosult emberi világban, mert tisztán maradtak!
   Maradásuk, fajuk őrzése, szaporodása, záloga a hófehéren a pír, pirongatásának!

   http://kolozsvaros.com/2016/04/18/micsoda-embertelen-magabol-kifordult-nyomorult-kurva-vilag-ez/

   Nincs foganatja, pirongatásaimnak, gerry, bivaly, stb-ek erős csípős és nem édességének!
   Mert az a baj, ami nálam is a baj, tudálékosan írom mindig soraimat, ami rosszra fordul!

   Pedig ha tudná, csak egyet követhet, mert mindig egy vezetett, a több széthúzást eredményez!
   Kezdetektől így volt, csak emlékezz, a 12- fő erős mag, aki az egyet okította számmal!

   Mai időkben is így ment mindig volt egy hamis-vezető, akár vallási akár politikai!
   Nélkülözte az eredetit, mert azt képzelte, hogy ő az atyaúristen, azt tehet amit akar!

   Nem – Nem – teheted ember, az eredetbe és annak természetes fejlődésébe soha!
   Mert tudd akkor véged, és kezdheted újból földi életed, immár hatodszorra!

   Soha nincs vége – folytatni fogom, más néven!

   Kelt: Bázakerettye, 2016-11-02
   Id. Kiss László
   Ui. postaoldalra még nem írhatok, ezért ide teszem, ha megengeditek – nov. 8 –ott jelentkezem ott vele!

   Kedvelés

Várjuk véleményét itt! (a hozzászólások moderáció után jelennek meg)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s