Uniós forrásokat kockáztat a Fidesz Mengyi Rolanddal

A Jobbik szerint azzal, hogy Orbán Viktor továbbra is kiáll a költségvetési csalással gyanúsított Mengyi „Voldemort” Roland mellett, Magyarország uniós támogatásait kockáztatja, hangzott el a nemzeti néppárt miskolci sajtótájékoztatóján.

Hegedűs Edgár a Jobbik választókerületi elnöke emlékeztetett: Mengyi Roland a sajtóhírek szerint 10 milliós “alkotmányos költségért”cserébe közreműködött volna uniós pénzek megcsapolásában, melynek részeként a támogatás 90 százalékát tette volna zsebre. Bár a NAV nyomozóinak tettenérést felsőbb utasításra megakadályozták, később az ügyészség kérésére felfüggesztették Mengyi mentelmi jogát, így a fideszes képviselőt ma már többek között uniós pénzekkel való visszaélés kísérletével gyanúsítják.

Jakab Péter, a Jobbik szóvivője szerint azzal, hogy Orbán Viktor kiáll az időközben rabosított fideszes képviselő mellett, azt üzeni Brüsszelnek, hogy az uniós pénzekkel való hasonló visszaélés nem kirívó Magyarországon, sőt, aki ilyet tesz, arra még több uniós forrást bíznak. Így rendelkezhet mind a mai napig újabb, ezúttal taktaközi fejlesztési források felett Mengyi Roland.

A szóvivő szerint Brüsszel, látva az uniós pénzek elosztása körüli visszásságokat, dönthet úgy is – erre brüsszeli források szerint meg van az esély –, hogy visszatartja a Magyarországnak járó támogatásokat, ami akár 9000 milliárd forint kárt okozna az országnak. „Azzal, hogy a Fidesz védi a Mengyi Rolandot, már nemcsak a magyar emberek, de Brüsszel bizalmával is játszik, ez pedig több ezermilliárdjába kerülhet Magyarországnak. Ez az igazi korrupciós terrorizmus, amitől meg kell védeni Magyarországot” – fogalmazott Jakab Péter. A politikus felszólította a Fideszt, ne kockáztasson, hívja vissza rabosított képviselőjét.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Egy gondolat a(z) “Uniós forrásokat kockáztat a Fidesz Mengyi Rolanddal” című bejegyzésnél

 1. Üdv Mindenkinek!
  A Jobbik,anno parlamenten kívůl,nagyon EU ellenes volt.
  Most pedig reszket az EU pénzek miatt ?!
  Ebből is látszik,hogy a Jobbik is csak az EGYIK a sok közzůl !!!
  Egyik kutya,másik eb!
  Én már csak JÉZUS KRISZTUSBAN,na és Putyinban hiszek!
  Ölelek minden KERESZTÉNY MAGYART!

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.