Ezt akartátok?! Megkapjuk…

A tegnapi nap híre: Kósa Lajos bejelentette, hogy a Fidesz frakció felhatalmazza Orbán Viktor miniszterelnököt az EU és Kanada között létrejövő szabadkereskedelmi egyezmény (továbbiakban: CETA) aláírására! Ha arra az Európai Parlament is rábólint, a CETA ugyan csak ideiglenesen kerül alkalmazásra, de valójában ez semmit sem jelent, annak igen súlyos anyagi kihatásai lehetnek a magyar gazdaságra, a magyar nép életére, az ideiglenes alkalmazás végétől számított három éven túl is! Azaz akár teljesen új kormány(ok) idején!

A CETA-val szemben felmerülő problémák:

Kanada már évekkel ezelőtt feladta a genetikailag módosított (továbbiakban: GMO) mezőgazdasági termények országukban történő termesztése elleni harcot. Mára már Kanada által előállított növényi eredetű élelmiszeripari alapanyag több mint 40% génmódosított! Viszont a génmódosított mezőgazdasági terményekről nem lehet biztosan tudni, hogy az emberi egészséget mennyiben veszélyezteti a tartós fogyasztásuk?

A legszélesebb körben alkalmazott génmódosítások:

  • Rovar ellenállók. Vagyis a GMO-s növény minden egyes sejtje rovarölőszert (toxint, azaz mérget) termel, így a kártevő rovart elpusztítja. De a toxinok felhalmozódhatnak a takarmányt elfogyasztó állati- majd azokon keresztül emberi szervezetekben is, és később betegségekhez – rosszabb esetben halálhoz is – vezethetnek. A különböző GMO-s növényekből (pl. repce, kukorica, stb.) előállított termékek (étolaj) vagy azokkal etetett állatokból (kukorica), végül a tápláléklánc csúcsán álló emberi szervezetbe kerülnek a különböző toxinok, mely mérgek egymásra gyakorolt, évekkel később jelentkező hatását egyelőre végkép nem ismerjük!
  • Gyomirtószer ellenállók. Vagyis, ha a növényt gyomirtószerrel permetezik (pl. nagyüzemi mezőgazdaságban a termőterületet a nem kívánt gyomok ellen), akkor a termesztett növény nem pusztul el. Más kérdés, hogy később esetleg vegyszeres úton magát a korábban termesztett, árvakelésű növényt sem lehet kipusztítani! Szervezetünk vajon megbírkózik vele?

Kanadában történt olyan eset, amikor 37 millió méhecske pusztult el, mikor GMO-s kukoricát kezdtek el termeszteni egy területen! Igaz, a kukoricát neonikotinoid tartalmú vegyszerrel is permetezték, melyre persze ráfogták a kb. 600 méhcsalád pusztulását. Véletlenül sem mondták, hogy a GMO-s növény és a vegyszer együttesen okozták a méhek halálát! Albert Einstein mondta egyszer: „Ha kipusztulnak a méhek, azt az emberiség legfeljebb négy évvel éli túl!”

Nem véletlen tehát, hogy világszerte mezőgazdasági szakemberek, biológusok, orvosok, genetikusok, stb. tömegei, és a „Zöldek” is tiltakoznak a GMO-val fertőzött növények termesztése ellen! Az sem véletlen, hogy a jövő nemzetének szószólója, Szabó Marcel is súlyos aggályokat fogalmazott meg a CETA tervezetével kapcsolatban! Lényege: Akormány ne támogassa olyan szabadkereskedelmi megállapodás létrejöttét, amely veszélyezteti a környezet- és egészségvédelem, az élelmiszerbiztonság, valamint az emberi jogi, illetve munkajogi garanciák jelenlegi szintjét, továbbá antidemokratikus vitarendezési eljárást tartalmaz.

Tudni kell azt is, hogy a genetikailag módosított növények legfőbb előállítója a Monsanto cég, melynek az egyik – ha nem a legnagyobb – leányvállalata Kanadában üzemel, akinek érdeke lesz a GMO-s növények termesztésének ráerőltetése az unióra! Többek között ezért is, a multinacionális vállalatok és a szuverén államok közötti jogviták eldöntésére a CETA egy, számos jogi szakértő szerint antidemokratikus vonásai miatt bírált vitarendezési, befektetésvédelmi bírósági rendszert alkalmaz. A vitás ügyekben nem a külső befolyástól mentes, a köz szolgálatában álló, közpénzből javadalmazott, állandó bírák hozhatnának döntést, noha ez minden független bíráskodás alapfeltétele. A befektetési döntőbíráskodás gyakorlatában a magántulajdon jogával szemben alárendelt szerepet játszanak a demokratikus alapjogok. Vagyis Magyarországot beperelhetik egy magántőkét védő bíróságon, ha továbbra sem engedélyezi a GMO-s növények termesztését! Mivel a magántulajdon érdeke a CETA szerint felállítandó bíróságok előtt elsőbbséget élvezne a köz érdekével szemben, olyan mérvű kártérítést kellene fizetnünk adott esetben pl. a Monsantónak vagyis inkább jogutódjának (Bayer AG, de erről később), hogy azt még köbükunokáink is fizethetnék! Ha a CETA életbe lép választhatunk: vagy megmérgeznek minket, vagy fizetünk, mint a katonatiszt!

A Fidesz és legfőképpen Orbán mindezt tudja, de azt próbálják beadni nekünk, azaz azzal védekeznek, hogy a CETA csak ideiglenes alkalmazással lép életbe! Ugyan ez – legalábbis most – valóban így néz ki, de van egy pontja az egyezménynek, mely szerint a kanadai cégek (köztük a Monsanto jogutódja) akkor is perelhetnek, ha mégsem lép életbe a CETA:

„Amennyiben az egyezménynek az ideiglenes alkalmazása befejeződik és az nem lép hatályba, az Egyezmény rendelkezései alapján követelés nyújtható be, az ideiglenes alkalmazás alatt történő bármilyen ügyről, az egyezmény szabályai és eljárásrendje alapján, feltéve, hogy három évnél több idő nem telt el az Egyezmény ideiglenes alkalmazásának befejezésétől.”

Belpolitikai vetületei a CETA egyezménynek:

Az EU tagországainak környezetvédelmi miniszterei – ha jól tudom 2007 –ben – elvetették az Európai Bizottságnak azt a javaslatát, hogy vonják meg Magyarország jogát a génmódosított növények termesztésének tilalmára. Így jelenleg Hazánk GMO mentes. Álláspontom szerint ezt az Alaptörvény is rögzíti az Alapvetés P) cikkben:

A természeti erőforrások, különösen a termőföld, az erdők és a vízkészlet, a biológiai sokféleség, különösen a honos növény- és állatfajok, valamint a kulturális értékek a nemzet közös örökségét képezik, amelynek védelme, fenntartása és a jövő nemzedékek számára való megőrzése az állam és mindenki kötelessége.”

Mivel tudjuk azt: „A gének olyan nukleinsav-szakaszok a sejtek magjainak kromoszómáiban, melyek a szervezet működését és növekedését befolyásoló fehérjék szabályozásához és előállításához szükséges információkat tartalmazzák. A géneket az utódok szüleiktől öröklik a szaporodási folyamat során.” (idézet: Wikipedia) Ezért, ha egy élő szövet valamely génjét módosították már nem lehet ugyanarról a növényről, vagy állatról beszélni! Következtetésként: Ha Orbán aláírja a CETA egyezményt, nyilvánvalóan annak tudatában teszi, hogy az egyezmény ideiglenes alkalmazásával Magyarországra is rá fogják erőltetni a GMO-s magvak vetését, vagyis szembe megy a „saját” maga alkotta Alaptörvényével! Ezt elkerülendő, a soron következő Alaptörvény módosításakor, vélhetően ezt a pontot is módosítaniuk kell, vagy felvállalják az aláírás belföldi jogi következményeit! (Már ha lennének azok…)

Az Alaptörvény emlegetett módosítása kapcsán megjegyzem: A kvóta ügyben beharangozott változásokat csak porhintésnek tartom! Ugyanis hiába tiltják meg a csoportos betelepítés lehetőségét Hazánkba, ha mindenféle biztonsági ellenőrzés nélkül lehetőség marad az egyéni betelepítésre! Legfeljebb a csoportos betelepítést egyéni betelepítésnek fogják álcázni úgy, hogy sorozatban, futószalagon engedélyezik minden január 01. –én született Ali befogadását! Természetesen biztonsági ellenőrzések nélkül, csak úgy bemondás alapján! Vagyis nem szartunk a kútba, csak annak kávájára, azután belelöktük!

Továbbra is úgy vélem Orbán azért rendezte ezt a népszavazást, hogy kb. 4,5 millió állampolgártól felhatalmazást kapjon Hazánk elveszejtésére! Mivel cseppet sem érdekelte, hogy „csak” kb. 3,3 millió szavazópolgárt tudott bepalizni, ugyanúgy végrehajtja Magyarország kiárusítását, mintha misem történt volna! Azzal, hogy alá fogja írni a CETA egyezményt, merkelnek nyal be, ugyanis a Monsantot megvette a Bayer AG, mely „német” cég! Annak immáron Kanadai leányvállalatán keresztül, a német politikai elvárások érvényesülni fognak Hazánkban is! A Bayer vételi szándéka már hónapok óta ismert volt, csak a vételárban nem tudtak megegyezni a Monsantoval! Németország a Bayer AG segítségével fogja sakkban tartani, ha kell lenullázni Kelet-Európát!

És figyeljék meg! Egyetlen álbaloldali, álellenzéki párt sem fog tiltakozni a CETA aláírása, majd ratifikálása ellen! Senki nem fogja utcára hívni a magyart!

Egyébként a CETA a TTIP (USA-EU szabadkereskedelmi egyezmény) előszobája. Ha Kanada és az EU között létrejön az egyezmény ideiglenes alkalmazása, ugyanez megvalósul a jenkikkel is! (Megjósoltam lásd: http://magaspart.hu/?p=697 )

Amit a Fidesz művel, az már nyílt hazaárulás, akkor is, ha sokan ezt még nem látják át!

Bár korábban óvtam tőle, de ma már azt mondom: Haladéktalanul ki kell lépni az Európai Unióból, különben végünk! Lesz két-három nehéz évünk, de túl fogjuk élni! Ha az unióban maradunk, hosszabb távon ugyanez nem mondható el!

Madarász László

http://magaspart.hu/

29 című bejegyzés “Ezt akartátok?! Megkapjuk…” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Kedves Madarász László!

    Mondja meg de őszintén nekem, van volt értelme, hogy én alá írtam és rajtam kívül sokan!
    idézem levelem:

    Kapják:
    Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter
    Mikola István biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkár
    Harrach Péter, frakcióvezető, KDNP
    Kósa Lajos, frakcióvezető, Fidesz
    Schmuck Erzsébet, frakcióvezető, LMP
    Tóth Bertalan, frakcióvezető, MSZP
    Volner János, frakcióvezető, Jobbik
    Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi bizottságának elnöke
    Hörcsik Richárd, az Országgyűlés Európai ügyek bizottságának elnöke

    Tárgy:
    Kérem, ne támogassák a tervezett CETA-megállapodást!

    Tisztelt Miniszter Úr!
    Tisztelt Államtitkár Úr!
    Tisztelt Frakcióvezető Asszony! Tisztelt Frakcióvezető és Bizottsági Elnök Urak!

    Az Európai Bizottság 2016. július 5-én terjesztette be az Európai Tanács elé az EU és Kanada közötti szabadkereskedelmi egyezményt (Átfogó Gazdasági és Kereskedelmi Egyezmény – CETA) elfogadásra. Az egyezményről az EU kereskedelmi miniszterei szeptember 23-i, informális tanácsülésükön is tárgyaltak Pozsonyban, és október 27-ére már Kanada miniszterelnökével közös ratifikációt is terveznek.

    Ez annál is inkább aggasztó, mert a CETA tervezetéből egyértelműen kiderül, hogy a megállapodás a nagyvállalatok érdekeit a társadalmi érdekek elé helyezné. Az egyezménytervezet szövegéből jól látható: hasonlóan veszélyes, mint az európai közvélemény ellenállása miatt már a vezető politikusok által is egyre kevésbé támogatott TTIP, azaz az USA–EU szabadkereskedelmi egyezmény.

    – A CETA túlzott hatalmat adna az óriáscégeknek, melyek normál bírósági rendszeren kívül eső, antidemokratikus eljárásokban perelhetnék a környezetet és az állampolgárok egészségét és jogait védő kormányokat. Az Európai Bírók Szövetsége és a Német Bírói Szövetség is kimondta állásfoglalásában, hogy a tervezetben szereplő vitarendezési eljárás nem egyeztethető össze az európai joggal, mivel egy, a jelenlegi uniós intézményi és igazságszolgáltatási rendszeren kívüli bíróságot hozna létre.

    – A CETA-val veszélybe kerülne hazánk Alaptörvényben foglalt GMO-mentessége, mivel az egyezmény felszámolhatja az elővigyázatosság elvét és a zéró toleranciát, illetve lazíthatja a szigorúbb európai szabályozást.
    A CETA tehát több szempontból ellentmond a 11/2016. (VI. 17.) országgyűlési határozatnak, amely a készülő szabadkereskedelmi egyezményekre vonatkozóan határozott meg szigorú feltételeket.
    Ezek alapján kérem Önöket, hogy Magyarország ne támogassa a CETA-t, és annak ideiglenes hatályba léptetését sem, mert az egyezmény súlyosan veszélyeztetné az ország önrendelkezését és az állampolgárok érdekeit.

    Tisztelettel: id Kiss László
    küldöm ma : 2016, október 6-án a gyásznapunkon!

    Kedvelés

    1. Tisztelt Kiss Úr!
      Volt értelme, és lesz is! Honlapunkra fel fogjuk tenni, hol írható alá a CETA elleni tiltakozás. Tiltakozzunk együtt!
      Azt viszont nem tudom megmondani, hogy az Ön levelének és a tiltakozó jegyzék aláírásának lesz-e foganatja? Nálam úgy jön le, hogy orbán és merkel már jóval korábban megállapodott Magyarország ellehetetlenítésében, hiszen mindketten tudták, hogy a német Bayer AG, kerül amibe kerül, megveszi a Monsantot! A kiadott többletköltség meg megtérül, ha már a Bayer kanadai leányvállalata be tudja perelni Magyarországot, de akkor is, ha mégis megvásároljuk tőlük a GMO-s vetőmagot, mellyel az agrárágazatunkat lehetetlenítjük el! Mint immáron a világ legnagyobb vegyipari cége, a német Bayer AG úgy fog diktálni Hazánknak, ahogy merkel, vagy ugyanazon tőről eredő utódja majd fütyül!
      A “kvóta népszavazás” csak bohózat volt, az azt követő várható országgyűlési döntésekről (pl. CETA, NATO féle mini Schengen, stb.) terelték el a figyelmet, és jó előre azokra akartak minél nagyobb támogatottságot kapni! Vagyis átvertek minket, ugyanúgy, ahogy majd át fognak verni az Alaptörvénynek nevezett tákolmány soron következő módosításával is! Az emberek nagy tömege meg lesz győződve, hogy a módosításokkal orbán “megvédte” az országot. Pedig nem! Hagynak bőségesen kiskapukat az Alaptörvényben arra, hogy mindenféle biztonsági ellenőrzés nélkül Európából, de azon kívülről is, migránsok tömegeit fogadjuk be adott esetben!
      Madarász László

      Kedvelés

      1. T. Madarász úr!
        Mint mindenben, a megelőzésen van a hangsúly. Igaz, néhány felelőtlen “magyar” gazda már vetett ilyen szennyezett magot, amiről valóban átszállhat a mocsok, de ezeket meg kell szünteni! Nem véletlenül akarták megszüntetni a kiváló magyar magbankot, ám át lett mentve!!! Jöhet akármi, világégés stb. nekünk akkor is egészséges, jó táplálékunk lehet megfelelő elővigyázatosság mellett. Legalábbis remélem!!! Üdv.

        Kedvelés

  2. Emberek nem kell be tojni majd jon egy ujjabb szavazas es ott majd megszavazhassatok hogy legyen gen modositott valami de azt hogy ne legyen azt mar nem azt mar Orbanek eldontottek hogy legyen ok csak felveszik erte a judas penzeket , mivelunk meg zabaltatjak a mergezet szemetett Munka megosztas Orban modra.

    Kedvelés

  3. Ezt a Monsanto féle világ szélhámosságot csak önellátással lehet korrigálni, a velük való szembeszállás – szóban szinte lehetetlen. Viszont, ha a városi emberek fölemelkednének a számítógépeik mögül és hasznos testmozgással megtermelnék a tiszta, egészséges élelmiszereiket, többen élnék túl az elkövetkezendő éveket.

    Kedvelés

    1. Kedves Anna!
      Volt ilyen – emlékszel a városok mellett kisparcellák ahova kiment a városi és ügyködött – felszámolták, mind a TSZ-eket és mindent – sajnos!
      spari…

      Kedvelés

      1. És felszámolták Kishantost is! Mégpedig fidesz (zsidesz) aktív közreműködésével. Ne legyenek illúzióink, — azt hagyjuk meg a menthetetlen birkáknak — ezek mindent aláírnak akár olvasatlanul is, ha bármilyen kis hasznuk származik belőle, vagy ha az eddig rabolt zsákmány veszélybe kerülhet.

        Kedvelés

      2. A POLLEN – VISZI A SZÉL MESSZIRE!
        NINCS HATALOM SE URALOM ERŐ MELY MEGÁLLÍTSA!
        NEKÜNK VÉGÜNK, KIPUSZTÍTANAK BENNÜNK!

        HA ENGEDJÜK! NE ENGEDJÜK, ÁLLÍTSUK MEG ŐKET, TALÁN MÉG IDŐBEN VAN!

        Anna
        2016/10/07 – 08:41

        Újra működik Laci!

        MI MŰKÖDIK KEDVES ANNA?
        Hétvégére egy filmet ajánlok, már 2008-ban le modellezték – a tömeggyilkosok – az emberiség kipusztítói!
        Az esemény (2008) Teljes film
        Videó
        szeretettel:

        id. Kiss László
        ui: oszd meg a filmet minden jóravaló embernek!

        Kedvelés

    2. Kedves Anna!
      Sajnos ez nem ilyen egyszerű! A GMO-s virágzó növényekből kikerülő virágpor – pollen – a repülő rovarokkal, széllel meg fogja fertőzni az egyébként GMO mentes növényeket! Teszi ezt úgy, hogy képtelenség lesz megkülönböztetni melyik kukoricaszem fertőzött, melyik nem! Ha egyetlen GMO-val fertőzött kukoricaszem kerül a vetésterületre, akkor rengeteg kukoricát fertőzhet meg környezetében! És a későbbi fertőzések talán egy parabola görbe mentén növekszenek!
      Egyelőre még a migránsokat sem tudjuk hathatósan távol tartani határainktól, nemhogy a rovarokat és a szelet kiskertünk parcelláitól!
      Sajnálom! Egyébként teljesen igaza van.
      Üdvözlettel: Madarász László

      Kedvelés

    3. Kedves Anna!

      Szeretném, ha igaza lenne.
      Amire utalt is, hogy a szél szét szórja a virágporokat és megfertőzi a nem gmo-os növényeket.
      A másik “nagyobb” baj a vegyicsík.
      Szerintem üvegházhatást is okoz, ekkor szenvedünk a párás levegőtől.
      Jobban szaporodnak a gombák, baktériumok, tönkreteszi a termést.
      Én semmit sem permetezek, max. csallán ázalékkal.
      5 év alatt a négy meggyfámból hármat kivágtam, idén kivágom az utolsó is. Elszáradtak. Alumíniummal bevont nano üvegszálakat is szórnak, ami felkerül a növrényekbe, elzárja a nedv keringés útját. Kiszáradás. A diófa is beteg. Rengeteg olyan rovar jelent meg amit nem is láttunk. Lepkeszúnyog, tigrisszúnyog, vándor poloska stb.
      Ezen környezeti hatások ellen szinte semmit sem tehetünk.
      Ha permeteznék mindig, akkor már nem érné meg a termelés. Megvehetném a piacon, igaz azok szebbek, de mi lehet bennük?
      15 éve költöztem falura, akkor még minden szép volt, most valami nem stimmel, nem tudom, hogy mi…
      A gonoszok mindent tönkretesznek, mi nem számítunk, csak a haszon érdekli őket, ez a mi újgazdagainkra is vonatkozik. A fejekben rendet kell tenni.
      Ezt mondja egy modernkori rabszolga.

      Kedvelés

      1. Kedves Atilla! Kezdem érezni a “bőrőmön” az általad leírtakat. Most, öregségemre költöztem a fővárosból vidékre, a csendbe, nyugalomba, nagyon jó véleménnyel bírtam a vidéken élőkről, de némelyektől mást tapasztalok. Csak egy példa: idegen behatolással nappal loptak el egy tyúkomat, csak úgy bosszantásból, nehogy jól érezzem magam, figyelmeztetvén, nehogy már biztonságban érezzem magam, nehogy már úgy éljek, ahogy szeretnék, hanem ahogy ők diktálnák.

        Kedvelés

  4. a Mo-i mai szakértelem hiány (a gazdálkodás, kereskedelem …) olyan nagy, hogy minden gazdasági egyezmény nagyon veszélyes is lehet a szegény, nyomorult országnak ….

    amíg nem neveltek ki egy jó-minoségu szakértoi gárdát, nagyon óvatosnak kellene legyetek odahaza. Az EU közösségen belül van egy kis védelmetek még, ezen kívül már csak a nagy szakmai tudás lehet a védelmetek ….

    – amíg nem tanultátok meg, hogy a kereskedelem az egy kiméletlen, rabló dolog …
    – amíg nem tanultátok meg, hogy nem a termelo eszközöket, hanem a terméket kell eladni tudnotok …
    – amig nem tanultátok meg, hogy valami eladhatósága nem csak ennek árától, de minoségétol is függo …
    – amig nem tanultátok meg, hogy a természetes, a természettisztelo gazdálkodás … embertisztelo is, de foként … ez az egészséges is …
    – amíg nem tudjátok, hogy a pénz pénzbe kerül. Az idegen befektetések nem hozni, de vinni akarnak …
    – …

    végül egy anekdótával ;
    a 90-es évek közepe/vége felé vagyunk (már nem emlékszem az évre).
    A vonaton, munkából hazafelé egy régi többé-kevésbé barátommal
    (belga persze) találkozok (a fiaink együtt fociztak egy idoben). Amint meglát, az elso dolog az volt, hogy nagy lelkesen mondja nekem;
    jártam Mo-on ! Mivel akkor már november vége felé lehettünk és
    akkor ritkább a túristáskodás, megkérdeztem tole, hogy miért is ?
    Akkor elmondta, hogy az unokatestvérét kisérte el oda, aki egy állateledel nagykereskedo. Na akkor ezt; mit vettetek ott ? Akkor
    a válasza megdöbbentett. Nem venni, hanem eladni voltunk. Na még mielott tovább folytatta, a meglepetésem okát is megmondtam; hogyan, mit lehet egy ipari országnak, egy mezogazdasági országnak !? Na akkor egy kicsi lehalkította hangját és mesélte ; tudod, hogy nálunk betiltották az állati eredetu zúzott port, mint állatleledel (egy talán egy évvel elobb történt az) és ez a nyakán maradt. Na azt adtuk
    el …

    ez egy tipikus hozzáállás az ún. elmaradott országok irányában. Igaz, hogy itt a gazdagok, ill. azok, akik tudják az árú káros voltát …, az elsodleges bunösök, de ezt, ez ilyent egy tudatlan, elmaradott (és
    szokszor korrupt országok felé tudják csak. Amikor az EU -ban (a
    15 tagállamosban) már ezek tiltottak voltak, Mo-on nem. Ma az OGM-es
    termékek az EU-n belül rosszul nézettek, vettek (nagy többségében),
    Mo azért szeretne egy külso, külön kapcsolatot kötni, hogy ezeket
    beengedje !? … ez egy kérdés, persze még …, de ismerve a mai
    magyarokat, a kérdés felteendo …

    még 15-16 éve a magyar hústermékeknek zamatja, jó íze volt,
    ma sokszor olyan sz.r, hogy még az ehetetlent is rá lehet mondani.
    Hogyan lehetséges ez ? Miért történik az, hogy a minoség egyre
    romlik ? Miért nincs Mo-on egy vásárlói védelem (képes) !?

    az, ha ma a magyar kereskedelem bebizonyítaná szakmai képességét,
    akkor a nép megbízhatna benne … és ezeknek megengedhetné, hogy
    ilyen, vagy olyan szerodést kössön (még az EU-n kívül is persze).
    Amig a magyar termékeket nem tudják nyugaton eladni, addíg semmit sem szabad tenniük, ill. nektek engedni nekik. Bizonyøtaniuk kell, ill. kellene a szakmai képességük felol … elottetek, akik oket etetitek, akik Titeket szolgálnak …, ahhogy oket erre megbíztátok …
    szeretettel ; L

    Kedvelés

    1. És felszámolták Kishantost is! Mégpedig fidesz (zsidesz) aktív közreműködésével. Ne legyenek illúzióink, — azt hagyjuk meg a menthetetlen birkáknak — ezek mindent aláírnak akár olvasatlanul is, ha bármilyen kis hasznuk származik belőle, vagy ha az eddig rabolt zsákmány veszélybe kerülhet.

      Kedvelés

    2. Kedves “l” !
      Minden mondatod kristálytiszta, kőkemény igazság! Csupán egy a bökkenő: Ez a mai magyar “társadalom” alkalmatlan, ezért képtelen is még a minimális önvédelemre is! Bármit, és annak az ellenkezőjét is le lehet tolni a torkán, ha megfelelő média-támogatás és fidesz kampány áll mögötte. Exponenciális ütemben zuhanunk a megsemmisülésbe.

      Kedvelés

  5. “ma is, a politikus a halált szolgálja,az élet számára semmit nem jelent, mert ő maga is halott ember. Ha nem így lenne,nem támogatnák azokat, akik minden eszközzel a Nép ellen vannak. kemo, szennyezett víz, ivó vízként, asztali só, chemtrail, antibiotikum,oltások,oktatás,média,háborúk,stb. De mindig az üzlet(?)az első. Számukra az EMBER szükségtelen, rossz.

    Kedvelés

  6. “többen élnék túl az elkövetkezendő éveket.
    Kedves Anna, biztos,hogy érdemes ebben a hulladékközegben evickélni? Nézzen körül legyen szíves,lát ma nevető, életvidám embereket? Nem a “lila ködben lubickoló idiótákra gondolok! Skizofrén, paranoid az emberiség, meg kel tanulnia újra Szeretni,ÉLNI! Ha sikerült,akkor nem fogja eltűrni,hogy hitványak irányítsák az életét.

    Kedvelés

  7. ” nézzék meg ezt a képet! Mindent elmond,elárul gazdájáról! Rá lehet bízni egy országot,népet, Hazát?
    Az ember külseje tükrözi a belső énjét,lelki világát,magát az embert. A Jó Isten mentse meg “ezt a Népet ettől az “uralkodótól !!

    Kedvelés

  8. Nagy Lajos, te ki vagy
    a nagy okoskodó fejeddel?

    Elnézést Madarász Úr leírta a virágpor természetét, most olvastam az írását.
    De azért hozzátenném, mindennek az oka a globalizáció. Mi ez ellen kicsi Magyarország nem sokat tehet.
    Vallom, hogy világforradalom kell.
    Szerintem, “nálam okosabb emberek mondják” nincs is globális felmelegedés, én is így gondolom.
    Mi kapjuk a hazugságokat, a fontosabb infókat eltitkolják “minden témában”.

    Kedvelés

  9. Az Esemény című filmhez tennék egy gondolatot. Nem kell tőle megijedni, ez nem modellezés, ez a valóság, benne élünk. Ha vissza gondolok működik mióta élek. A filmet átvitt értelmében nézve, magad is láthatod, így működik a világ. Nem nehéz kitalálni a szél mit szimbolizál. Hogy az emberek hogy ölik magukat módszeresen nap mint nap, magunk is láthatjuk, ne csodálkozzunk, hisz a Föld a Sátán territóriuma. A GMO-s növényekkel kapcsolatban természetesen védelmezni kell e természetest minden téren, de nem telekakált nadrággal. Ha az emberek tanulmányoznák önmaguk életét, gondolataik, biokémiájuk reakcióját a környezet behatásaira, és nem rohannának kétségbe esve segítségért más, erre alkalmatlan emberekhez, magyarul visszaszereznék az ősbizalmat, egy más világ tárulna fel előttük. Az embert ide teremtették, ezért felruházták mindennel, ami alkalmassá teszi minden nemű támadás túlélésére. Hihetetlen alkalmazkodó képességgel rendelkezik, természetesen az átálláshoz mindig idő kell. Csak nézzük a panel városokat. Az minden csak nem embernek való lakhely, főleg az égbe nyúló épületeivel. És mégis. A példákat napestig lehetne sorolni. Nem teszem, helyette legyen itt egy a betegséggel kapcsolatos bizonyság, ami mellesleg az idők kezdetétől a Bibliában is benne van.
    Videó

    Kedvelés

    1. Nagyon érdekes témát feszeget.
      Minden bizonnyal így van, így kellene mindennek működnie. Ős alapokon. Talán egyszer.
      Én még csak a szódabikarbónánál és a hidrogén-peroxidnál tartok.
      Ha, jól tudom egyébként, Hammer úr bizonyos körökben nagyon elismert tudós.
      De ettől függetlenül a kockázati elemeket ki kellene iktatni. Sajnos a népbútító, kizsákmányoló szörnyek világa még csak most kezd haldokolni. Sajnos ez nem csak egy villanás.

      Kedvelés

      1. Természetesen működik a szódabikarbóna, hidrogénperoxid, kalcium hipoklorát, és a többi, de ezek ugyan olyan tünetkezelők mint az orvosságok, gyógynövények. Belenyúlnak a mechanizmusba, leállítják, esetleg más irányba terelik a folyamatot. Sok szó esik ezen a fórumon a természetes gazdálkodásról, életről, de amíg nem találjuk meg az igazságot önmagunk működéséről, nincs értelme egyéb dolgok kijavításán ügyködni. Mindennek velem kell kezdődnie. Dr Hameré egy tökéletes rendszer, de csak elhinni kevés. Meg kell érteni, ahhoz pedig elmélyülten tanulmányozni kell. Ehhez idő és bizalom(hit) kell, és talán ez az oka annak, hogy oly kevesen fogadják be, pedig a keresztényeknek ezt alapból meg kellene élniük,hiszen Krisztus mondta. Először. Nem az betegíti meg az embert ami a száján bemegy, hanem ami kijön. Tehát a lélek betegíti meg a testet, és nem fordítva. Ha nem az betegítette meg nem is az fogja meggyógyítani. Másodszor. Senki se hívja magát doktornak, mert egy a ti doktorotok Krisztus. Magyarul az orvos nem tud gyógyítani, amit talán nem is kell megmagyarázni mai világunkban. Harmadszor. Mindenki vegye fel a maga keresztjét. Talán ez a legérthetőbb. Az önmagunk által, önmagunk és mások ellen elkövetett bűnök következményeit vállalnunk kell, ne akarjuk azt másokkal eltakaríttatni. Szokták mondani, minden betegség(és talán probléma) eredendő forrása az alázat hiánya. Hatalmi dominanciánk láncol a földhöz.

        Kedvelés

  10. Kedves Anna!

    Ne csüggedj. Míg voltak cigányok a szántóm felett, addig lemerészkedtek egészen a konyha kertemig. Loptak mindent, 95-ös benzint is a trabijukba, zöldséget, kukoricát. …De már elköltöztették őket. Nálunk most rend van.
    Remélem marad is.
    Nagyon szeretek itt lakni, azért azt nem mondon, hogy mindenkivel kijövök, bár ezt is mondanám.
    Tudod mindenkit megpróbálok elfogadni, olyannak, amilyen. Senkit nem akarok megsérteni. Max utoljára beszélgettünk, haverodtunk.
    Városban dolgozom, de alig várom, hogy itthon legyek. Az emberek itt teljesen mások. Barátságosabbak, nagyon segítőkészek, mindenben.
    Nem tudom mióta vagy vidéken, de neked kell beilleszkedni. Ők a tükék, mi pedig a “jött- mentek”, ezt is el kell fogadni, derülni rajta. Ne mérgelődj!
    Engem a csíkok és sok-sok más, nem falusi dolog aggaszt, …..de az nagyon.

    Kedvelés

  11. Tisztelt Vincze úr!

    Tökéletesen értem .

    Annyira különös a világ, nehezebb vele együtt működni, mint tenni ellene.
    Nagyon sokan tudjuk, mi lenne a helyes, de nem tudjuk megtenni.
    Szerintem önző vágy nem engedi az igaz, tiszta világ befogadását.
    Befogadjuk, még katharzist is okoz néhány pillanatig, de hamarosan tova száll.
    Életemben háromszor éreztem olyan szellemi tisztaságot, 10-15 évenként, melyet minden embertársamnak kívánni szeretnék. Nem volt az az akadály, melyet nem tudtam volna átlépni, megsemmisíteni. Ez a szellemi frissesség nem csak a belsőt élteti, jelei az arcon is mengjelennek.
    Sajnos ez az állapot ébredés után megsemmisült.
    Lehet, hogy nem értenek, de én érzem, tudom, hogy minden emberi
    Szellemnek olyannak kellene lennie.
    Tisztának, tudatosnak, önzetlennek.
    Az emberiségnek ezt kellene elérnie, ezzé kellene válnia. Nem lennének háborúk, rossz, gonosz események.
    Talán az Emberi jövő előttünk áll, de segítség nélkül sosem fogjuk elérni.
    A tiszta, befolyás nélküli fal előttünk van, le kell dönteni, hogy az emberiség megélje a maga felhőtlen boldogságát. De ez nagyon erős fal.

    Kedvelés

    1. Nem várhatunk arra, hogy majd újra, meg újra végig visznek az ösvényen. Végigvezették, megmutatták merre és hogyan. Ha nincs hozzá bátorsága fel kell idézni és át kell élni újra meg újra az utat. A beavatás annyit jelent, a “kapcsolat” helyreállítása. Igazából nem is helyreállítás ez, hiszen a kapcsolat sohasem szakad meg, inkább tudatossá válás iránta. Ne hagyja elveszni. Aki meg akarja érteni Krisztust, annak Krisztussá kell válni. Ne várja hogy majd a prédikátorok közelebb hozzák, hozzá közelebb kell menni. Olvasson olyanoktól akik már járták ezt az utat. Őszintén tudom önnek ajánlani René Guénon írásait, köztük a Beavatás, és spirituális megvalósítás című könyvét, és P.D. Ouspenskytől a Negyedik utat. Szerencsés utat.

      Kedvelés

      1. Tiszteletem!
        Vegyétek már tudomásul, hogy az a küzdelem amit elnyomóink ellen vívunk, nem lány álom! Spartakuszok= modern – rabszolgák itt a földön , vagy megtudják vívni e harcukat, vagy végkép elvesznek! Ezért nem adunk magunkról listát, hogy kik azok akik ezt a küzdelmet komolyan gondolják – ez az üzenetem Jánosnak!
        Aki írja és felszólít:

        “…Tisztelt Nemzettestvérek!

        Sokan vannak már a Kárpát-medencében, akik felismerték a jelenlegi rendszer tarthatatlanságát.
        Egy társadalom nem működhet hosszútávon egy maffia berendezkedés alapján. Korrupció, hazudozás, nemzetkifosztás mindennapi életünk részévé vált.

        Felhívom minden magánszemélyt, civil szervezet, társadalmi csoport, polgári kör, párt, önkormányzat tagját, hogy a magyar alkotmányos rend helyreállítása érdekében jelentkezzen az alábbi e-mail címen: janoshorkovicskovats@gmail.com. Terveink szerint egy konferencia keretén belül döntenénk a rend visszaállításának menetét.

        2016.10.10.
        Dr.Horkovics-Kováts János…”

        Ugye megértitek, ezt a harcot szkíta módszerrel kel megvívnunk! Ami folyamatban van és mindenki részese e küzdelemnek akik nem az elnyomókhoz tartóznak – kivétel nélkül mind! Számtalanszor leírtam üzentem – hogy rejtve fedve, megtévesztő módon készülj és ha meghallod a csata zajt tudd hol a helyed!

        Nem vonom kétségbe a jó akaratod Jánosnak – de tudja meg a hatalom aki bitorolja az uralmat – kezdeményezése alapján levadásznák a még meg maradt bátor és nem merész harcosokat!
        Ez az írás kifogja a szelet a vitorlából? Első látásra úgy tűnik, hogy ki! De ha megérted,, hogy a hamiskártyások asztalához ha leülsz játszani, csak akkor nyerhetsz ha te nagyobb csaló vagy! Tehát ne a kezemet nézd ha nem a szememet, ha le akarsz győzni!
        Természetesen tegyétek a dolgotokat – de a spartakuszok nem társulnak ilyen formán! Vár – mire? A kedvező alkalomra, amikor törvényszerűen összeomol az egész – azzal rásegítve a mocsok rendszer omlásához, hogy leírja neked a VALÓT!

        De mi a való? A való a jelen az a jel amikor tapasztalod népelnyomóid azon akaratát, hogy elakar pusztítani . amikor ezt közvetlenül érzékelni fogod – a szikra szikrát vet, és lángba borítja – és elpusztítja gyötrőit!
        Ez a biztos esemény fog összehozni bennünk modern rabszolgákat!
        szeretettel. id. Kiss László

        Kedvelés

      2. Nagyon köszönöm, nem ismerem a szerzőket.
        Wikipédia- án megnéztem.

        Tisztelettel:
        Atilla

        Kedvelés

Hozzászólások lezárva.