Ha hihetünk Orbánnak, lassan már olyan sokat keresünk, hogy el sem tudjuk költeni

Orbán-Volner csörte volt hétfőn az országgyűlésben. A Jobbik frakcióvezetője a dolgozói szegénységről és az agyon adóztatott minimálbérről kérdezte a miniszterelnököt.

Volner János szerint Orbán Viktor még soha nem harcolt azért, hogy felszámolja a dolgozói szegénységet és a magyar embereknek érezhető béremelésben legyen része.

Emlékeztetett továbbá arra is, hogy bár a kormány csekély mértékben ugyan emelte a minimálbért, ezzel párhuzamosan azonban annak közterheit is a duplájára növelték.

Magyarországon az egy főre jutó gazdasági teljesítmény fele akkora, mint a leggazdagabb Nyugat-Európai államokban, viszont ott a bérek átlagosan hat-hétszeres magasabbak mint hazánkban – emelte ki a Jobbik frakcióvezetője. Volner János szerint ez azt mutatja, hogy “megtermelődik Magyarországon a béremelés fedezete.”

Azt várja a kormányfőtől, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy Magyarországon érezhető béremelés valósuljon meg. A legnagyobb ellenzéki párt politikusa 8-9%-os személyi jövedelemadó bevezetését, és a minimálbéreket sújtó járulékok csökkentését szorgalmazta.

SZÁRNYALNAK A REÁLBÉREK

Orbán Viktor nem egészen a kérdésre válaszolva elmondta: a reálbérek három és fél éve folyamatosan nőnek Magyarországon. Megtudhattuk, hogy az idei év első hét hónapjában 7,4%-al emelkedtek a hazai reálkeresetek. Továbbá az OECD országuk közül 2010 és 2015 között hazánkban nőtt legnagyobb mértékben a minimálbér. A kormányfő komoly eredményként említette, az egészségügyben és végrehajtott bérfejlesztéseket is.

AGYON ADÓZTATOTT MINIMÁLBÉR

Volner János viszontválaszában kiemelte: az OECD tagországok közülMagyarországon a legmagasabbak a minimálbér adóterhei, annak nettó összege alig változott az elmúlt években. A ellenzéki politikus szerint ennek köszönhető, hogy tömegesen mennek külföldre a magyarok dolgozni.

Orbán Viktor válaszában kissé cinikus módon, a külföldön dolgozó magyarok támadásával vádolta meg az ellenzéket…

Alfahír

Egy gondolat a(z) “Ha hihetünk Orbánnak, lassan már olyan sokat keresünk, hogy el sem tudjuk költeni” című bejegyzésnél

 1. Tudjuk, hogy orbán, a fidesz: multi párti, nem véletlenül nyúltak a munkatörvénykönyvéhez. Jönnek az autógyárak, eladják, mint sikert. Nem siker, a magyarok töredék bérért dolgoznak a hasonszőrű melósokhoz képest és nem beszélve a környezet szennyezésről.
  De nem is írok ilyeneket, ennek nincs információ tartalma. Ezt mindenki tudja. A lényeg szerintem az, hogy mindig a multik miatt nyertek választásokat. Segítették pénzel őket. A soros állítólag a szavazás előtt néhány hónappal előbb megjelent. Hozta a kis szavazathamisító szoftverét. Nem láttam, elhiszem. Miért? Mert a “politikusok” ilyen emberek , becsapják olcsó trükökkel a népet. És néhány hét elteltével mi vagyunk a hülyék. Miért szavaztunk rájuk….
  Mennyivel egyszerűbb volt a királyság? Nem de?
  A sok sallang után: miért nem növekszik Magyarországon a bér?
  Szerintem ezért.
  Jönnek a választások, kicsit növelni kell, nem szàmottevően, nem. Max: 40%. Ez is pitim. Persze igérik, hogy nem egy év alatt, három….

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.