Szilágyi: “Maga a Fidesz a maffia”

szilagyi-gyorgy

Amíg Amerikában, vagy Olaszországban a maffia megpróbál politikai kapcsolatokat építeni és hatni a politikára, hogy olyan törvényeket hozzon, ami neki megfelelő, addig Magyarországon maga a Fidesz a maffia, amely ráteszi a kezét a szerencsejáték piacra – mondta Szilágyi György csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A jobbikos képviselő szerint a Fidesz az, amely a törvényalkotást teljes mértékben a saját céljai alá rendeli, s vette át a szerencsejáték piacot. Emlékeztetett: a kormánypárt 24 óra alatt vitte át a törvényhozáson az online szerencsejáték piacra vonatkozó törvényeket. 
A párt szerint azért kellett kivételes és gyorsított eljárásban keresztül verni ezeket a szabályokat, mert Andy Vajna meg akarja nyitni online szerencsejáték oldalát.
Szilágyi a törvényből idézve felhívta a figyelmet arra, hogy a szabályozás szerint online kaszinójátékot csak azok szervezhetnek, akiknek Magyarország területére vonatkozó kaszinójáték szervezésére vonatkozó koncessziós jogosultsággal rendelkeznek.

“Ezzel a jogosultsággal ma két ember rendelkezik: Andy Vajna és Szima Gábor”

– mondta a jobbikos honatya.
A Jobbik szeretné, hogy minden legálisan működjön hazánkban és az állami bevételek is növekedjenek, de akkor vessünk be egy Andy Vajna offshore cégeit blokkoló rendszert is, hogy cégein keresztül ne tudja kivinni ezt a pénzt az országból.
A képviselő emlékeztetett a Hunguard-botrányra is. A hírek szerint ez az offshore hátterű cég auditálja az online kaszinórendszert, Szilágyi szerint a Hunguard Rogán Antalhoz és köreihez köthető.
Szilágyi maffiamódszernek tartja hogy miközben már a sarki fűszeresnek, taxisnak és fodrásznak is online pénztárgépet kell használnia, addig a kaszinókban ugyanez nem kötelező.
A politikus felhívta a figyelmet Tállai András szerepére is: ő a “független” NAV vezetője, miközben a Fidesz tagja és a kormány államtitkára is egyszerre.
A Jobbik kormányra kerülése esetén meg fogjuk szüntetni ezt a rendszert, a haverok, a barátok, rokonok uram-bátyám rendszerét, meg fogjuk szüntetni azt, hogy a törvényalkotás  politikai érdekből működjön. Ki fogunk vizsgálni minden kétes ügyet. Egy Jobbik kormányzás alatt egy Andy Vajnának nem lesznek kiváltságai, nem lesznek adókedvezményei és nem fogja kivinni a pénzt az országból – mondta Szilágyi György.

Alfahír

10 című bejegyzés “Szilágyi: “Maga a Fidesz a maffia”” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Mi ebben a szégyen? Aki akar szavazni (törődik azzal, mi van itthon) az tud szavazni. Aki meg leszarja ezt a HAZÁT az meg nem szavaz, inkább szívja a finomat! Sok marha, diplomával mosogat Londonban, és csodálkozik, hogy “beszélő” gépeknek nézik Őket! Megérdemlik!

    Kedvelés

  2. Tisztelettel szeretnék mindenkihez szólni a szerencsejáték iparral kapcsolatban, még azokhoz is, akik mélyen elítélik.

    Ezeket a vállalkozásokat 30-40 ezer dolgozó látta el, ami családoként 3 fővel számolva 90-120 ezer egyént érintett. Tudom, hogy a szerencsejáték ipar a médiák sugallatára feketébárány volt. Azt is tudom, hogy olyan adózási fegyelem a világban sehol nem volt mint náluk, ha valamilyen adónemet nem fizettek be, (1 napos késés..) akkor az a Kft megszűnését eredményezte. Állandó ellenőrzéseken kellett átvergödniük. Az állami pecsét valamennyi gépen, a rulettól kezdve az utolsó kocsmai gépen ott volt. A gépek hitelesítés az OMH, az ellenőrzést az SZF végezte. A gépek max 5 évesek lehettek, (új gép 800.000?-10.000.000 ft, 2 évenkénti OMH vizsga: 30.000, havi adó: több 10.000 ft, program csere, visszavonás+ismételt vizsga:kB 50-60.000, + adó, szervííwllés, szervizelés ..ft).
    Azon a pénteki napon. ..minden rendben ment. Sok-sok millió Ft-ot költöttek a Kft tulajdonosok az online szerverekre, hogy életben maradjanak, mert a fidesz azt akarta, hogy csak így engedélyezik a szerencsejátékot, így lehet őket ellenőrizni.
    Hétfő: parlament: lázár feláll, elmondja, amit leírtak neki: az emberek azért szegények, mert a pénzüket a játékautomatákba hajigálják, eljátszák a pénzt a családjaik elöl. Ezért meg kell szüntetni.
    Ezután a zsidó vajna, adókötelezettség nélkül megkapta a szerencsejáték ipart. ……
    Ez a szakma is olyan mint a többi, szakmai tudás kell hozzá. Van aki a parizert veszi meg, van aki a szerencséjében bízik. Nyílván a szerencsejáték vállalkozó nem szórja a pénzét, a gép, az alkalmazottak béréne, a vállalkozás költségének be kell jönni. Tudom, hogy sok vállalkozás; nem jól értékelt helyzet miatt sok-sok milliós bukás is megérett.
    Se egy vajna, egy senki megkaparinthatja a magyar szerencsére jelentős részét, az hallatlan. Gondolom adót se fizet, mint a multik. .
    Hajrá Magyarország, hajrá fidesz ….

    Kedvelés

    1. Hát, kedves Atilla!
      Valóban ellenőrizték a gépeket, de vidéki kocsmában például hagyták játszani az embereket, majd egyszer rájuk szólt a tulaj, hogy befejezni. Bezárt, leült a gép mellé és ömlött a sok lenyelt pénzt… Ellenőrizve volt a gép, semmi törvénytelenség nem történt…látszólag.

      Kedvelés

  3. A Jobbikos képviselő nem hazudik! Minden szava igaz. A háttérből átéltem azt amit leírt. A fidesz azóta is így gyűjtögeti a milliárdokat, haverok, az ország gázszerelője, a strúmanok, stb.. kell a pénz a választásokhoz.
    Kedves Gergely! Én láttam, felélte a bevételét, nem forgatta vissza.
    Kedves Anna! Igaza van, volt ilyen kocsmáros, ekkor jöttek a program cserék. Ekkor nem játszottak a látogatók a gépekkel, ekkor kerültek ki a gépek a kocsmából, ami ugye a kocsmáros vesztesége volt.
    Az OMH és az SZF azt vizsgálta, hogy a mechanikus számláló a feketedobozzal együtt jár-e? Valamint a nézte a program ellenőrzőösszegét az összes blombát, melynek száma az államilag elismert bizonyítvanyon szerepelt, ezen a papíron szerepelt a gép Összes jellemzője.
    Nem vagyok jobbikos, nem tartozom

    Kedvelés

  4. Nem tartozok egyik klikkhez sem. Ezért írhatok a lelkiismeretem szerint. Szeretem a Hazámat. Itt születtem, itt kaptam meg az életet, az emlékeket, baráti, házastársi, gyermeki szeretetet, amit szeretnék úgy élni, hogy hagyjanak élni.

    Kedvelés

  5. T Atilla en nem ellenedbeszelek de nem tudom vedeni a kaszinokat es tulajdonosait sem de az allamot sem aki engedi az amugyis nehezen eloket kifosztani, nagyon sok orszagban megfordultam az eletemben de kaszinobol meg senki sem gazdagodott meg csak az a csurhe akik kozvetve vagy kozvetlenul a tulajdonosai. tudnak mondani olyan esetett a mikor a gazdag kaszino tulajdonosa 30$ lart fizetett az allamnak adot mert es o milliardokat tett zsebre a szegenyek es az ostobak penzebol mert a csabitas es a lehetoseg becsalja oket es eszre sem veszik amikor becsapjak meg lopjak oket hissed vagy sem. En nem bantalak engem is szoktak sertegetni mert kimeletlenul megirom a hibakat necsugedj nem vagy egyedul, nemelyik firkalo csak hogy szerepeljen mint egy ripacs ir mindent csak ertelme nincs es tartalom az iras mogott ezt le kell nyelni es tul tenni magad rajta, a hibakat leirni nem hovatartozas matt kell .hanem hogy az emberek tanuljanak belole maskor ne kovessek el megint,ill felkell hivni ra a figyelmet az embereknek, az okos a masok hibajabol is keppes tanulni az ostoba meg a sajatjabol sem, csak ird meg a jovoben is az eszreveteleid,sokan vanak akik megertenek.

    Kedvelés

    1. Gergely, te egy nagyon rendes ember vagy!
      Köszönöm amit leírtál. Ez pontosan úgy van, ami az írásokban szerepel.
      Mint írtam, megéltem azt a kort, mikor megszünteték a kocsmai gépeket, kB. 30.000 embernek; azon a hétfői napon megszünt a munkája.
      A bérek kB. 80.000-120.000 Ft volt. A tulajdonos természetesen, a gépek számától függöen, 500.000 – több milliós bevétele volt. Ezt senki sem sajnálta tőle. Mindenkinek lehetősége volt, gépeket vásárolni, azokat elhelyezni.
      Persze ehhez tőke és helyek kellettek. Ez volt a nehézség.
      Van géped és nincs kocsmád.
      Természetesen a játékosokkal sosem értettem egyet. Játékfüggők voltak (80%).
      A programok (feltételezem) úgy voltak megírva, hogy a kecske is jól lakjon és a káposzta is megmaradjon.
      Voltak olyan programok, hogy a játékosok felé dőlt a nyeremény, a tulaj minuszban maradt. Ez persze nem lehet. Ekkor jöttek a pr cserék. Ez fordítva sem jó, mert akkor nincs játékos…..stb..
      Sokszor kérdezték tőlem, hogyan kell játszani. Ha van fölös pénzed és neked szórakozás, akkor a fedezeted erejéig játsz, ha nincs, akkor olvass.
      Ha nyertél, hagyd abba, a program random szerüen, figyelve a bevételt és a kiadást random szerüen működött (vélhetően).
      Ez a szakma a politika áldozata lett.
      A Fidesz szemét csipte, hogy rengeteg pénz jött az mszp kasszába a szerencsejátékból, és persze jött a vajna. Gondolom rengeteg pénzt visszaforgat a fideszbe, legalább annyit, mint amennyi adót kellene fizetnie.

      Kedvelés

Hozzászólások lezárva.