Budapesti robbantás: 10 millió forint a nyomravezetői díj

A budapesti robbantó a robbanószer elhelyezése előtt – 10 millió forint nyomravezetői díj

10 millió forintos nyomravezetői díj jár annak, aki felismeri a videóban látható férfit. A felvételen nyíllal jelöltük a robbantót, illetve gyorsított felvételen mutatjuk meg az utca forgalmát a robbanás előtt. A robbantó a robbanás után a földön fekvő rendőrök irányába távozik. Sajnos a felvételből nem derül ki, hogy mit tesz, amikor elmegy mellettük, így nem tudni, hogy kifejezetten a rendőrpáros valamelyik (vagy mindkét) tagjára irányult az akció, vagy “csak” rendőrökre, általánosságban.

 

Szemtanúk beszámolója:

Egyértelműen nem gázrobbanás történt a Teréz körúton szombat éjjel, egészen bizonyos, hogy robbanószerkezet robbant fel – mondta Ladocsi Attila igazságügyi tűzszerész szakértő az állami tévében. Szerinte a robbanás környezetében keletkezett elváltozások, károk, a kirakatüveg környékének sérülése, a fal maradványa egyértelműen nagyobb mennyiségű robbanóanyag robbanására utal.

A felvetésre, hogy a robbanás környékén talált szegek miatt elképzelhetőnek tartja-e, hogy csőbomba robbant, Ladocsi azt mondta: a csőbomba sokkal kisebb károkat okoz, „és láthatóan nem csőbomba, hanem más, házi készítésű szerkezet robbant fel”. Mint mondta, a csőbombában kevesebb a robbanóanyag.

A szakértő a felvételek alapján azt valószínűsíti, hogy a kirakat előtt volt elhelyezve a szerkezet.

A robbanás szombaton 22 óra 30 perc körül történt a Teréz körúton, a Király utcai kereszteződésben lévő egyik földszinti üzlethelyiségnél. A BRFK két gyalogos járőre megsérült, mindkettőjüket kórházba szállították. A környéket lezárták a rendőrök, és szakértők bevonásával megkezdték a helyszíni szemlét, a tanúkutatást és adatgyűjtést. A rendőrség szemtanúk jelentkezését is várja.

A rendőrség kizárólag a hajnalban kiadott közleményt és felhívást kívánja közölni, és azt sem erősítette meg, hogy az egyik sebesült nő.

VS.hu

Georg Spöttle: Minden robbantás terrortámadásnak minősül

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornának azt nyilatkozta, hogy a német jog szerint minden robbantás terrortámadásnak minősül, ami Magyarországon is feltehetően így van.

A szombat éjszaka a fővárosi nagykörúton történt robbantással kapcsolatban elmondta, hogy fontos kideríteni a bűncselekmény motivációját. Az indítékokkal derülhet csak ki pontosan, hogy a támadás célpontjai kifejezetten ezek a járőrök voltak-e. De elképzelhető az is, hogy a rendőrség, mint bűnüldöző szerv vagy a magyar állam elleni volt a támadás.

hírvilág YT

 

Főoldal

NIF

Reklámok

Egy gondolat a(z) “Budapesti robbantás: 10 millió forint a nyomravezetői díj” című bejegyzésnél

 1. Szép pénz az a 10 millió, főleg, hogy megint csak családban marad a „haszon”!
  Már akkor ha egyáltalán meglesz a végrehajtó parazita.
  Mert ezt a terror támadás politikai megbízásból történt, az már biztos!
  Mert túlságosan is jól jött azoknak akiknek elemi érdekük a szavazáson való részvétel.
  És főleg a NEM- mel való szavazás!
  A végrehajtók meg csak azok lehettek akik valamelyik fegyveres testület alkalmazásában álltak, mert csak nekik van meg a szakmai tudásuk hozzá, illetve csak nekik van meg a tárgyi feltételük.
  És miután a parancsot megkapták a politikai vezetőktől ezt legjobb tudásuk szerint végre is hajtották.
  De hát ezek is csak „emberek” mert ha már adott a gyilkosságra való parancs akkor már úgy kell végrehajtani, hogy ők is jól járjanak. Tehát ha már le kell gyilkolni valakit már csak úgy csinálja, hogy azoktól szabaduljon meg akik zavaró tényezők.
  Tehát ha el akarják kapni a végrehajtót valahol ott keresgessenek, ahol tudták, hogy merre járnak a járőrök és kivel miért különböztek össze. Esetleg melyik főnökkel nem feküdtek le.
  És ha esetleg élve meglesz a végrehajtó akkor kiderülhet a politikai megrendelő is!
  De hát erre kicsi az esély!
  Vagy csak úgy lesz meg mint Körmenden Táncos Gábor.

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.