Költségek, munkahelyek, járványok, avagy valós érvek egy népszavazás kapcsán

Egy hét sincs már hátra a népszavazásig. A kormány „agyonreklámozza” a NEM-re történő szavazást. Néhány, mindnyájunkat érintő veszélyről azonban említést sem tesz. Hiába a kormányt politikusok alkotják, nem szakemberek. A „Tudta-e” kampány részeként rengeteg lényegtelen dolgot sorolnak fel érvként a migránsok betelepítése ellen, de az életünket alapvetően befolyásoló következményekről szó sem esik.

Lássuk, mikről van szó!

A munkahelyteremtés költségei

Bármilyen külföldi beruházás során a kormány 10 millió forint körüli összeget áldoz támogatás címén egy munkahely teremtéséhez.  A beruházók pedig hozzávetőleg 20 millió forintnak megfelelő összeget fektetnek be, szintén egy fő munkahelyteremésre. Az így – összességében 30 millió forintos beruházásból – létesített munkahelyre aztán, a vállalkozás profiljának megfelelően képzett munkaerőt veszik fel, akik szakmai felkészítése alapból további tízmillió forintnak felel meg, amit a társadalom fizet meg.

Más a helyzet az olyan munkavállalókkal, akik még az országunk nyelvét sem ismerik. Az ő képzési költségeik még tovább emelkednek, ráadásul a nyelv-, és a szakma elsajátításának ideje alatt számukra az összes megélhetési kiadást az adózók pénzéből kell fedezni. Erre az időre – ami pár évre tehető – gondoskodni kell az illető lakhatásáról, étkezéséről, ruházkodásáról, taníttatásáról, egészségügyi ellátásáról, kikapcsolódásáról stb. ami évi 4-5 millió forint össztársadalmi kiadást jelent. Átlagosan öt évvel számolva mindez 20-25 millió forint kiadást jelent.

Egy kvalifikált munkakör létesítésének költségei (a külföldi multi kiadásai nélkül) 50-60 millió forintot tesznek ki. Ha a leendő munkakör nem kíván különösebb szakértelmet, akkor 25-30 millió forintra tehető egy nem magyar állampolgár (migráns) munkába állításának költsége.

Ez utóbbi feltételből kiindulva az Unió által Magyarországra telepítendő közel kétezer munkába állításához szükséges kiadás 50-60 milliárd forintnak felel meg. Ezt az összeget az adófizetők befizetéseiből kell előteremteni, annak reményében, hogy a migránsok 5 év múlva valóban képesek lesznek dolgozni, és akarnak is munkába állni. Ha ez csak részben valósul meg, akkor a költségek növekednek, a megtérülés pedig késik.

Összességében 2000 migráns esetében a munkára foghatóvá tételük költsége:

–          ha segédmunkás szintű képzésről van szó: 50-60 milliárd forint,

–          ha kvalifikált munka elvégzésére való felkészítésről van szó: 100-120 milliárd forint.

(Megjegyzem, hogy a sokat szidott felcsúti stadion felépítési költsége 3,8 milliárd forint volt.)

Ha az Unió a közel kétezer migráns Magyarországra telepítésén túl újabbak befogadását írja elő, akkor az összeg emelkedik, azaz 20 ezer migráns befogadása esetén már az 600-1200 milliárd forint eltartási és képzési (munkaképessé tételi) kiadásról beszélhetünk, s messze nincs garancia arra, hogy a befogadottak adófizető dolgozóivá is akarnak válnia az országunknak. (Ne felejtsük el, hogy az 1,3 millió migráns lakosságarányú elosztása esetén Magyarországra 26 ezer migráns jutna. Vegyük figyelembe azt is, hogy most az összes hazánkba regisztrált migránst a nyakunkba akarják sózni.)

A letelepedésükhöz és munkába állásukhoz szükséges kiadásokat nem a politikusok-, vagy a tehetős nagyvállalkozók jövedelmeiből fogják fedezni, hanem a bérből- és fizetésből élők adóit emelik (vagy – például – a családi pótlékot csökkentik).

Munkahelyek teremtése, munkába állítás lehetősége

Amennyiben sikeres a migránsok letelepítése, kiképzése, és ők hajlandóságot is mutatnak a munkára, akkor számukra munkahelyet kell létesíteni, de legalábbis munkát kell biztosítani.

Amint azt fentebb láttuk, a kvalifikált munkahelyek betöltésére történő kiképzés, illetve maguknak a munkahelyeknek a létesítése megduplázná a munkába állítás költségeit. Túl ezen, fennállna a veszélye annak, hogy az általunk kiképzett munkaerő oda vándorolna, ahol magasabb bért fizetnek, azaz a kiképzés költségei bennünket terhelnének, a képzett munkaerő pedig máshol dolgozna és adózna.

Ennél fogva célszerű a migránsok esetében az alacsony szintű képzést megcélozni.

Ennek hátulütője viszont az, hogy a nálunk letelepített és kiképzett munkaerő a hazánkban lévő segédmunkás szintű munkaerővel venné fel a versenyt, ami a jelenlegi elhelyezkedési gondokat súlyosbítaná, s pont azok kerülnének versenyhátrányba, akik munkába állítása jelenleg is nehezen oldható meg.

 

Legyen erős, ha Önt érdeksérelem éri, az senkit sem fog érdekelni, de ha egy migránst ér  – akár képzelt – sérelem, azért Önt is felelősségre fogják vonni.

Egyébiránt hazánkba azokat a „százszor átszűrt” migránsokat passzolnák le, akik egyébként soha nem akartak nálunk letelepedni, s talán munkavállalásra sem gondoltak sehol.

A fertőző betegségek veszélye

Valószínű minden magyar állampolgár előtt ismert, hogy sok afrikai, közel-, közép-, és távol-keleti országba csak úgy utazhatnak el, ha bizonyos védőoltásokat beadatnak maguknak. Ezt azért kell megtenniük, hogy az adott célországban előforduló fertőző betegségeket ne kapják el, s ne hurcolják be azokat Magyarországra.

Feltehető, hogy az Unió-, valamint az uniós országok vezetői találkoztak ezzel az előírással, de legalábbis hallottak róla. Annál inkább megdöbbentő, hogy az egészségügyi óvó rendszabályok betartása, és betartattatása meg sem fordult a fejükben, azaz közel másfél millió potenciális vírusgazda és parazitahordozó vándorolhatott végig fél Európán, és telepedhetett le valahol, egészségügyileg ellenőrizetlenül élve.

A migránsok jelentős része fertőzött régiókból jött.

A szükséges rendelkezések elmulasztása miatt valamennyi felelős vezetőt büntetőjogilag jogosan felelősségre lehetne vonni.

Még a ’70-es években történt, hogy egy kollégiumban trópusi betegséget diagnosztizáltak egy diáknál. Mint később kiderült, az illető egyetemre felvett külföldi, afrikai-, és (főleg) távolkeleti országokból hozzánk került fiatalok voltak a vírushordozók. Volt olyan, akinél 15 féle olyan virulenciát mutattak ki, amely a gazdaszeméllyel szimbiózisban élt, de Európában nem honos, ezért komoly betegségeket okoz.

(Talán nem köztudott, hogy Amerika felfedezése után a bennszülött indiánok természetellenes elhalálozásának csupán 20 %-a tudható be a betolakodók öldöklésének, a többiek a behurcolt betegségek áldozatává váltak.)

Van egy szűk hete:

–          Eldönteni, hogy szeretné-e adójával támogatni a hozzánkban elhelyezett migránsok munkaerővé varázslását?

Elgondolkozni azon, hogy Önre vagy szeretteire jelentenek-e konkurenciát a migránsok a munkaerőpiacon?

–          Szeretné-e kezeltetni magát a legatyásodott egészségügyünkkel, valami trópusi betegség ellen?

Mint vidéki kisnyugdíjas engem a fentiek közvetlenül nem érintenek.

Csak az Ön figyelmét szerettem volna felkelteni néhány valós probléma megemlítésével.

Dr. V. Zs.

Összefogás Magyarországért Párt társadalompolitikai szakértője

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

11 című bejegyzés “Költségek, munkahelyek, járványok, avagy valós érvek egy népszavazás kapcsán” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. T Magyarok az emigracios problemak valossak de azert nem ennyire, ezek csak a farkast lattam kiabalasok eggyike.Magyar honban persze mas mert semmilyen munkahelyet sem teremtettek az elmult rendszervaltas ota csak leromboltak meg azokat is amelyek leteztek, es uzemeket, gyarakat epiteni nem olcso de nem is lehetettlen. !946 utan az orszagunk bomba tolcserekboi es romokbol alt de mert a nemzet akart hat teremtett munkat, sajnos ma senki sem akar es igy a teremtes is elmarad, minek is dolgozni dumalni konnyebb. Viszont az emigracioval nemcsak veszteni de tervezett munka programmal hasznot is lehet belolle nyerni mivel a szakmunkas kepzes is rengeteg penzt emeszt fel mig az emigracioval ez is kaphato, valamint az olcsobb munkaerot is.Nos valoszinu ti azt hiszitek hogy az emigracio mellett kardoskodom pedig nem Magyarorszag nincs az emegraciora felkeszulve es igy az nem is hasznos nalunk, de ha a kormanyunknak volna vagy a pofazas helyett let volna esze akkor mar mas lenne a helyzet. Gondoljatok az 1947-1975 ig terjedo nemet allapotra a nemetek milliardokat kaptak az akkori kulfoldi munkaero kereskedelembol.es az emigracios bevandorlasokbol austriaval eggyutt. Vagy az 1900 as evek amerikaja akik a bevandorlokkal epitettek fel amerikat. Arrol ne is beszeljuk a muszaj ver kavarodasrol amely szinten aktualis az egeszseges generaciokert, tehat amennyire nem aldasos annyire igen.De nem igy ahogy azt Europa rank szeretne tukmalni a hitvany szakmailag kepzetlen tomegeket, a Magyarkormanynak ez jol jonne mert az emigracios penzeket is elosztana nehany bunko segfej a tobbiek pedig meginak a kocnak a levet mint az nalunk mar jolbevalt szokas.

    Kedvelés

    1. A sivatagi cigányokat nem lehet összehasonlítani a lengyellel,vagy a horváttal,vagy a kínai kulival !Ennyi pénzváltóra,gíroszosra nincs szükség,aki mást mond ,az egy idióta.Ezek nem dolgozni jönnek,és minél több idő eltelik a ingyen pénzből élésben,annál nehezebb lesz őket munkára fogni,vagy elüldözni.Képzetlen ,neveletlen ,tanulatlan csürhe ez,ezek csak az erőből értenek.Van már elég munkahely, 5-6 % a munkanélküliség,miért írogat az úr hülyeséget? Tájékozatlannak netszik lenni,ha azt leírja,hogy nem hoztak létre munkahelyet.Olyan munkahelyet,ahol a buta tanulatlan proli,vagy a cigány dolgozhatna,a 21.században nem lehetséges,legfeljebb a közmunka.

      Kedvelés

  2. Tisztelt Dr. V. Zs.
    Összefogás Magyarországért Párt társadalompolitikai szakértője

    Ezután a „csodálatos” és pénzügyi szempontból teljesen korrekt fejtegetés után már csak egy kérdésem van önhöz:
    Mivel tudja nekem és másoknak garantálni azt, hogy a népszavazás után a NEM-ekkel megtámogatott magyarnak nevezett parlament a jövőben nem fogja-e tárt karokkal várni a migránsokat a határon?
    Természetesen soros györgy nevezetű magyarnak hazudott parazitának sok – sok nullát tartalmazó csekkje után.
    Talán csak nem a magyarnak hazudott miniszter elnök kijelentésével?
    Konkrétan azzal a kijelentésével amit az usa gyarmat hazánkba küldött felügyelőjének tett :
    Ne azt nézzék, hogy mit mondok hanem azt amit csinálok!
    Hát ezzel már minden Magyar ember tisztában van!
    Csak ön nincs?
    Vagy csak egészen más okból írta a cikkét?
    Azt a cikkét ami különben teljesen helytálló egészségügyi és megtérülési számításokon alapszik.

    Kedvelés

  3. Valahogy lejár ,és győzni fog a józan ész , aztán vajon mivel , vagy milyen kitalált hülyeségekkel okoskodnak, akik csakis negatív oldalról néznek a magyar társadalomra

    Kedvelés

  4. T ervai ur nem az volt a szandek hogy egeszsegugyi es megterulesi szekfoglalot irjak csak szeretem volna tudatni a Magyarsagal. hogy egy tervszeruen vegre hajtott bevandoroltatassal sok mindent lehetne nyerni is. mig a jelenlegi helyzettel cask veszteni. Es akkor meg egy szot a Magyar szuksegletrol mar mint a bevandorlas teren. Kis hazank jelenleg a lakossag szamat tekintve es a terulet nagysagat ha mondjuk lettvolna esze azoknak akiknek kellene, hogy legyen es az ipar es a mezogazdasag is tokeletes lenne 35-40 millios nemzetnek kellene legyunk, miert is mert az ipar es a mezogazdasagunk mogott olyan felvasarlo erore lenne szukseg ahhoz hogy a folyamatos eletszinvonalat tartani lehessen.Ezzel szemben ez a nemzet sajnos a kihalas szintjere csokkent, igaz az iparunk es a mezogazdasagunk jelenlegi allapotaban talan a leg hitvanyabb europaban ezert is vagyunk a leg alacsonyabb eletszinvonal alatti pozicioban is, ezt nem en mondom hanam a felmereseket vegzok. es sajnos ezt hinni kell Akkor hat mi is a problema egy tervezet bevandorlassal cask az hogy a vallas muszlim, nem minden ember barbar azert mert muszlim en kereszteny emberek kozott is talalok barbar az allatoknal rosszabb embereket is. Nemet es ausztria 1973 korul meg tobb million Torok es szerb vendegmunkast alkalmazott milliardos haszonnal, erdekes a Torokok is muszlimok, en tervszeru bevandorlasrol beszelek es nem aljas Magyarkormany bevandoroltatasrol beszelek, hogy mindegy kik jonnek csak meglegyen a kvota. Hangsulyozom tervszeru bevandoroltatasrol beszelek es persze anak a hasznarol ugy is mint egeszseg es gazdasagi hasznarol. Minden jot tisztelt Magyarsag es eszt is ne cask fellengos hoborgest esztelen hozzaszolasokkal..

    Kedvelés

    1. Ausztráliában,pl Tasmániában kellene ezt a csürhét letelepíteni,ott aztán van hely bőven,az ilyen Nimcsovics félék meg etessék őket.A más faszával verné a csalánt,mi Nimcsovics?

      Kedvelés

  5. dolfikam te egy akkora Magyar kultur allat vagy, hogy teged mint magyart meg nutogatni sem volna szabad a sotetseg nalad olyan szintu csodalkoznak ha a sarokrol hazatalalnan, ezert teged szivessen deportalnalak sziriaban mert egyszinten vagy majdnem veluk. Kar volt megszolalnod ha cask ennyit tudsz es gondolom a 4 elemid talan mar megvan. Szamodra barkik is lehetnek azok akik nalad magassabb szinten mozognak es tenykednek a nagy vilagban azok messze elkerulnek ezert elek en tasmaniaban es sajnalom azokat a Magyarokat akik veled egy hazaba elnek.Mert te a legkartekonyabb barom vagy, menj vissza az ellemiben es tanulj meg ne cask olvasni de erteni is azt amit olvasol.En nem a csurhet akarom Magyar honban latni hanem az ertelmet de sajnos te nem tartozol ezek koze.,ilyen hozzad hassonlo faj-gyulolo emberek miat van az orszagodban csodalatos eggyetertes es volt orokos baratsag az ottelo nemzetisegek es a Magyar oslakosok kozott, cask igy tovabb bunko dol-fika meg sokra viheted.

    Kedvelik 1 személy

  6. T. nimcsovics gergely
    Lehet, hogy esztelen és az ön szempontjából fellegzős a hozzászólásom, de akkor sem vagyok hajlandó asszisztálni egy olyan népszavazásban aminek a célja a kormánynak nevezett zsido cigány bűn szövetkezett megsegítése, hatalmának elismertetése.
    Elolvasta már ön egyáltalán a népszavazás kérdéseit???
    Vagy csak odáig jutott, hogy IGEN- NEM
    Mert a kérdés nem arra vonatkozik, hogy bejöhetnek-e a kontinens foglalók az országba, hanem arra hogy a magyarnak mondott parlament engedélye nélkül jöhetnek e be. Mert, hogy a parlament, hogy fog szavazni azt már tudjuk, az az a zsebük érdeke szerint. Mert ezek nem Magyarok, hanem a magyarokon élősködő tetvek! Nekik az nem fáj ha tönkre teszik az országot és a Magyarságot, a lényeg az, hogy gazdagodjanak.
    A másik felvetése a kontinens foglalok milyen nagy üzletet jelentenek a befogadok részéről, és még ezt számadatokkal is bizonyítja. Csak azt felejti el, hogy mikor be engedték a Török vendégmunkásokat az NSZK-ba akkor ők olyan munkára mentek amit nem voltak hajlandók a Németek elvégezni, és a kiszolgáló személyzet fizetését bőven kitermelték a Német munkások a gyárakban. De Magyarországon ki fogja ennek a csürhének kitermelni a fizetését??? És főleg hol? De ha már minden áron bevándorlókat kell befogadnunk a tönkre vágott országunkba akkor miért nem keresztény fehér embereket fogadunk be??? Miért fajta idegen, más kulturát képviselőket? Dél-Afrikában 3-5 millió fehér keresztény várja, hogy befogadják az eu-ba. Miért nem őket hozzuk ide? Tán csak nem azért mert a cigány és zsido kormányuk Magyar és fehér ellenes politikát folytat? Aminek ön az egyik szó szólója vagy direkt meggyőződésből, vagy csak tudatlanságból, de ez mindegy is, mert a lényegen nem változtat! Még egy aki tolja a paraziták szekerét!
    Nem reménykedek benne, hogy megéri amit írok, de hátha.
    Nem ön ellen beszélek, hanem ön ért!

    Kedvelés

Hozzászólások lezárva.