Egy könyv, amit nagyon nem szeretnének, hogy eljusson az olvasókhoz!

– avagy Jelentés a frontvonalról

Sokan vannak, akik vitákat folytatnak arról, vajon vannak-e véletlenek, avagy nincsenek. Bizonyos életkor és megélt tapasztalatok azt mondatják az emberrel, hogy véletlenek már pedig nincsenek. Nos, magam is abban a korban járok már, amikor a népi naivitás helyett sokkal inkább ez utóbbi véleményt tartom, azaz, hogy véletlenek már pedig nincsenek. Az idő meg, úgy tűnik, engem igazol.

2016. szeptember 17-én, szombaton, az őszödi beszéd megjelenésének tizedik évfordulója alkalmából a „Kossuth tér visszatér” címmel megemlékező rendezvényt tartottak az ország főterén, a Kossuth téren, az események egykori résztvevőinek szervezésében.

Erre a rendezvényre kaptam meghívást azzal, hogy feltétlenül hozzak magammal a könyvemből is, merthogy igény az vóna rá. Ez egy nagyon fontos könyv! Elsőre talán furcsa, hogy egy szerző ilyent állít a saját könyvéről, én azonban mégis ezt teszem. Úgy tűnik, most már másoknak is ez a véleménye a kötetről. Másoknak is, akikről egyelőre még nem tudjuk, legfeljebb csak sejtjük, hogy kik lehetnek!

A könyv, senki által nem támogatva, senkitől nem zavartatva, tavaly (2015) szeptemberében jelent meg magánkiadásban 500 példányban. A könyvkiadók mohósága és telhetetlensége miatt üzletben nem kapható. A nagyközönség – demagóg szóhasználattal „a zemberek” – gyakorlatilag semmit nem tudnak róla, hiszen a híre nem jut el hozzájuk. Dejszen hogyan is jutna el, amikor nem hallanak róla? (értsd: nincs benne a TV-ben, nincs fent a nemzeti hírportálokon, ezek helyett a szájról-szájra terjedés manapság csigalassúságú útját választotta) No, de ez még nem lenne ok arra, hogy az ember billentyűzetet ragadjon! Én sem ezért teszem! Sokkal inkább az alkalmazott metódus az, ami – enyhén szólva is – aggodalomra ad okot!

Történt ugyanis, hogy a rendezvény előtt két nappal (szeptember 15. csütörtök) küldtem egy körüzenetet, hogy a könyv a téren is kapható lesz, mindenkit szeretettel várok. Aztán a rendezvény napján, szombaton reggel szokás szerint rámentem a könyv weboldalára (www.moneypulacio.hu), ahol a megszokott nyitóoldal helyett egy vörös képernyő fogadott, ahol ezzel a felirattal kellett szembesülnöm: „BEJELENTETT TÁMADÓ WEBOLDAL!”

moneypulacio-tamado-weboldal_firefox

Ugye érezzük a dolog diszkrét báját (vagy baját?). Egy éve létezik a könyv az internetes elérhetőséggel együtt, gyakorlatilag a lőtéri kutya nem figyelt fel rá, ám egyszer csak láss csodát, pont az ominózus időpont reggelén, az eddig oly békés könyvajánló weboldalból egyszer csak „Bejelentett támadó weboldalt” lett.

A nagy kérdés az, hogyan? Egy másik, legalább ennyire érdekes kérdés, hogy miért éppen most?

Az életkorról már tettem említést a korábbiakban. Nem tehetek róla, de nekem egyből a pártállami idők gyakorlata jutott az eszembe. Annak idején az alkalmazott eljárás legárulkodóbb formájával a Magyar Néphadsereg „vendégszeretetét” élvezve találkozhattam először. Ez abban nyilvánult meg, hogy frekventált időpontok alkalmával (például nemzeti ünnepek, március 15-e, augusztus 20 stb.), központi pártutasításra az összes írógépről leszerelték az ún. kocsit. Ez az a része az írógépnek, ami a papírt mozgatja az írófej előtt, a sor végére érve pedig a billentyűket püfölő gépíró egy kar segítségével, visszavitte a kocsit a túloldalra, ezáltal lehetett kezdeni a következő sor beírását.

Mai modern korunk „írógépének” szerepét a weboldal tölti be. Szamizdatok, stencilezett gondolatok helyett a világhálón keresztül próbáljuk meg elérni a nagyközönséget.

Úgy tűnik csak az eszközök változtak, a módszerek nem!

Ez az egyik téma, amire könyvemben felhívom a figyelmet! A tudatosan ily módon, azaz a hálózatok uralmára felépített világ, ahol a létfontosságú hálózatokra (pl. elektronos, információs) működésüket tekintve sem rálátásunk, sem ráhatásunk nincs, mivel ezek a hálózatok nem a mi, felhasználók tulajdonában vannak! Bármikor, ha tetszik – de ha nem, akkor is – gyakorlatilag gombnyomásra elérhetetlenné tehetik számunkra. Vagy ha a hálózatot nem is, de – ahogy azt a jelen esetben is láthatjuk – a hálózaton lévő, számunkra létfontosságú weboldalt igen! Sőt! Még ennél is tovább mennek egy lépéssel! És itt van nagyon nagy szerepe a láttatásnak! Azoknak, akik láttatnak, akik elhitetnek valamit (bármit? bármit!) az emberekkel!

A vörös a vér és a veszély színe! Ösztönösen felfigyel rá az ember, és rögtön veszélyérzete is támad. Megfélemlítenek! Már pedig a félelemben tartott emberrel szinte bármit meg lehet tenni! Ebben az esetben is ez történik! Elhitetik, hogy veszélyes következményekkel jár, ha meglátogatod a könyv weboldalát. Csak rajtad múlik, vállalod-e a kockázatot, vagy pedig nem. Ha a figyelmeztetés ellenére mégis belépsz a weboldalra, jöhet a szintén klasszikussá vált felelősség-elhárítási metódus: „Te vagy a hibás, nem hallgattál ránk, mi szóltunk előre!”

Itt tartunk tehát ma, a XXI. században, Szovjetunió2.0-ban, egy teljes jogú európai uniós tagállamban.

Ennyit dióhéjban arról, vannak-e véletlenek, és hogy történt-e rendszerváltás.

Azt hiszem a válasz mindkét kérdésre egyértelmű.

 1. Nincsenek. 2. Nem történt.

Isten áldja Magyarországot!

Szabó László (1 öntudatos pécsi polgár)

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Reklámok

10 című bejegyzés “Egy könyv, amit nagyon nem szeretnének, hogy eljusson az olvasókhoz!” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Most néztem meg a linket a TOR browserrel és nekem működött, Hála Istnnek!
  Lehet hogy egy gonosz tréfa volt ez, vagy tényleg a komcsi effektus, az ünnepen tiltsunk be mindent, ami zavar minket?
  Szívesen felteszek egy linket a saját oldalamra is, ha a szerző úgy gondolja.

  Üdvözlettel

  Kedvelés

  1. Killyénfalvi K. György
   2016/09/20 – 09:11

   Most néztem meg a linket a TOR browserrel és nekem működött, Hála Istnnek!…”
   Igen hála ISTEN! Nekem is működött – kérdezem tőled György olvastad az oda be tett állásfoglalásom?
   üdv. id. Kiss László

   Kedvelés

 2. A Firefox böngészőben még mindig támadó weboldalként tüntetik fel. (2016. 09. 20. 9:56 perc) Reggel még a Chrome-on is az volt, de mostanra már ott is elérhető. Egyébként a hétvégén kis időre Firefoxon és Chromeon is visszajött az oldal, de aztán megint elvörösödött. És a google levelezőrendszerén az e-mail cím, ahonnan a könyvet meg lehet rendelni, szintén támadó, becsapós cím lett, vörös fejléces képernyő képet kaptam vissza némely olvasótól. Mindenesetre érdekes.

  Kedvelés

 3. velemeny egy konyv amit nagyon,,,,,,,,Megragadta a figyelmemet egy mondat amely valahogy emigyen irodot, maradt a voros diktaturai jatek szabalyok es a megfelemlites. Lehet hogy igaz de figyelmet kellene szentelni arra is, A tulzasban vitt megfelemlites miat ez a nep mar meg mutatta mennyire megtud ijedni az ido vala 1956 es okt 23 a, cask tessek lehet ijjeszgetni a tobbit majd latjuk

  Kedvelés

 4. ez azt jelenti, hogy a könyv értékes, érdemes megvenni, elolvasni …

  a demokrácia, a többség-uralom semlegesíthet csak ilyent (cenzúrát) …

  ha van, volna egy valami internet-es fórum, ahol ilyesmi ellen lehet reklamálni (egy felülvizsgálat erejére), akkor azt valakinek meg kellene tennie. Ha valaki hazudik, hamisan vádol …, azt buntetés illeti. Egy internet-es szolgáltató FELELOS ilyenkor …

  Kedvelés

 5. Kedves Laci,
  Talán emlékszel rá,hogy márciusban írtam egy “elemzést” könyvedről. Ime egy részlet :
  ” Általában a mindenkori hatalom a  szerzői jogokra hivatkozva  tünteti el a számára kényes kérdéseket taglaló filmeket, klipeket, írásokat..
  Ha nem hiszed járj utána. A törölt linkek ,a források eltüntetése (azért a többség még elérhető ) mindjárt el is gondolkodtatja az ezen képességekkel megáldott, Isten képére és hasonlatosságára teremtett embert. ”
  Előre látható volt, hogy valami történni fog! Idő kérdése volt csupán. A téma olyan barátom, hogy adja magát. Ha van sapkája azért, ha nincs akkor meg azért. A füstszűrös Moneypulációkról meg ne is beszéljünk 🙂
  De kérlek ne “panaszkodj” mert mint akkor írtam :
  “Szabó László nem választott könnyű utat. Nem szokványos és könnyű a téma, a könyv fizikailag kifejezetten nehéz, s a terjesztés módjában sem a legkönnyebb utat választotta.  Maga kereste, a maga keresztjét. Cipeli becsülettel, mi csak egy-egy stációnál segíthetünk egy kis ideig. De a teher rajta, hogy Te, kedves olvasótársam, a könyv elolvasása után hajlandó vagy e gondolkodni, elemezni  és cselekedni.”
  Laci ! A történtek után, melyben lehet igazad is, meg nem is, a kérdés még mindig csak az, hogy az ember fia hajlandó-e gondolkodni? Ja és elemezni s végül cselekedni!
  Kitartás barátom, jönnek már a szebb napok ! Mert jönni kell nekik már..

  A teljes “elemzés” és a Moneypuláció weboldala is elérhető a következő linken : https://robeeblog.wordpress.com/2016/03/13/moneypulacio/

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.