125 év 17 hazafira – a nemzet arcul csapása a Budaházy justizmord: nem maradhat így!

Hazaszerető emberként és nemzeti jogvédőként is sokakkal együtt megrázott, s felháborított a Budaházy György és 16 társa elleni törvénytelen és drákói elsőfokú ítélet. Sokéves nemzeti jogvédő és politikai küzdelem ellenére nem a 2006 őszi rendőrterror felelőseire, hanem 17 hazafira szabtak ki összesen 125 év szabadságvesztést. Budaházyra a legsúlyosabbat, 13 év fegyházat, aki ráadásul már ült előzetesben két és fél évet. Átlagosan fejenként ez több mint 7 év: annyi amennyit egy szimpla emberölésért adnak szokásosan.

Budaházy001_per

Itt emberélet veszélyben sem volt, de egy bizonyított terrorcselekmény sincs. A szolidáris erőmutatás is segíthetett abban, hogy végül nem kerültek előzetesbe a másodfokú ítéletig. A maratoni ítélethirdetést követően nyilatkoztam az ítéletről, Almási Lajos filmjén ez látható.

Döbbenetes volt szembesülnöm a tárgyalóteremben azzal, hogy az elvileg független és a törvényeknek alávetett, s a törvényességet minden körülmények között érvényre juttatni hivatott bírói tanács terrorcselekmény miatti ilyen súlyos elítélést alapozott az ügyészség által előterjesztett bizonyítékokra dacára annak, hogy azok kapcsán – okkal – kétségeit és aggályait hangoztatta, a védelem érveit és bizonyítékait meg egyáltalán nem vette figyelembe. Magyarán törvénytelen ítéletet hozott. Pár napja még reményemet hangoztattam, ez nem történhet meg. Jogállamban ugyanis a kétséget kizáróan meg nem állapított tényt a terhelt terhére értékelni nem lehet, erről szólnak a büntetőeljárás garanciái, amelyeket most sutba vágtak. Ez után úgy tűnik, hogy már bárkivel bármi megtörténhet a bíróságokon, különösen politikailag kényes ügyben.

Megkerülhetetlen feladata lesz a másodfokú bíróságnak, hogy ezt a justizmordot mielőbb megváltoztassa és szétzúzott vádak miatt törvényes, felmentő ítéletet hozzon a védelem fellebbezései alapján.

Egyidejűleg pedig újra követelni kell az elszámoltatást és a politikai amnesztiát, azaz közkegyelmet a 2002-2010 közötti önkényuralmi időszak politikai ellenállói számára. 2012-ben még képviselőként a LMP-s képviselők akciója miatti közkegyelmi törvény módosítása útján kezdeményeztem ezt sajnos eredménytelenül. Ezt most önálló javaslatként mielőbb újra be kell terjeszteni az Országgyűlésben és figyelemfelhívó akciók kellenek.

A Gyurcsány-Bajnai rendszer mindent bevetett (pl. két terheltből fenyegetés és kényszer eszközével csikartak ki „beismerő vallomást”, bizonyíték manipulációk sorát követték el) annak érdekében, hogy hatalma megtartása érdekében terroristákat faragjon egy csapat hazafiból. A hét éve tartó eljárásban a 2010-es fülkeforradalom által megbuktatott önkényuralmi rendszer elleni hazafiakat a megbuktatott rendszer koholt bizonyítékai alapján az új rendszer ügyészsége helyezett vád alá és az új rendszer bírósága ítélte el. Mi zajlik itt ? Hová jutottunk ? Ez a justizmord a nemzet arcul csapása, nem maradhat így.

Budapest, 2016. augusztus 31.
Dr. Gaudi-Nagy Tamás nemzeti jogvédő

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Reklámok

6 című bejegyzés “125 év 17 hazafira – a nemzet arcul csapása a Budaházy justizmord: nem maradhat így!” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Én a VÁD képviselete fölötti, a szálakat mozgató, Legfőbb Ügyészség Terrorellenes , korábban Kiemelt Ügyek Főov. embert (máig kommunista) személyesen ismerem. A LÜ büntetőjogi helyettesét is, a Kp. Nyom. Főügyészt is,az OBH Elnökét 17 éves korunk óta, A Főv. Bíróság elnökét NEM, Darák Pétert sem.
  Alkotmánybíró barátaim ill. barátom felesége van.
  Én azon az e-mailen, amin Ti küldítek a hírlevelet, már MINDEZEKNEK megírtam a személyes és szembesítő nyilatkozatomat. Ez áttételesen jogi aktus, de még megfésülöm, hogy az indulat ne menjen túl a határokon.
  Az, hogy a Gergényi-Gyurcsány_Lapid-Petrétei stb BŰNSZERVEZET a LEGSÚLYOSABB szolgálati és hivatali bűntetteket elkövette, ahhoz kétség nem fér.
  Sinku és Keresztes 10 évre elhúzta az ügyet és az eljáró bírói tanács elnöke ERRE RÁ IS MUTATOTT: figyelembe kellett vennie, milyen játszmák folytak és azt is, hogy a RENDKÍVÜL súlyos büntetéssel fenyegetett hivatalos személyek egy bizonytalan, függő jogi helyzetben voltak.

  MINDEZ Budaházy esetében MÉG INKÁBB indok, hisz hosszú előzetese ill. lakhelyelhagyási tilalma TÖBB, mint a büntetéssel fenyegetettség.
  A bizonyítás nem kétséget kizáró, kétség esetén pedig a vádlottak JAVÁRA kell a kétséget eldönteni.
  Én is megteszem, amit lehet, nem akaszkodom a NJA-ra, ha ők nem kívánják, van másik nemzeti jogvédő szolgálat (!!!) IS!

  Kedvelés

 2. a nagy felháborodás a Budaházy per ilyeténi ítélete kapcsán, sok személyt kihozott a sodrából. Meglepetés, egy hatalmas meglepetés és ott épp rossz volt a bírósági döntést meghallania, olvasnia sokunknak
  ….
  viszont a demokrácia alapszabálya, hogy mi (a nép) irányítja sorsát a választottjain keresztül. Tehát ha a nép igaz-szereto, akkor a képviselete is az. Ha a nép igazságszereto, akkor az igazságszolgálata is az !!!

  egy alapveto probléma van nálunk (magyaroknál). Ez az, hogy nem követeljük meg az igazat (sem magunktól, sem másoktól. Ezért történnek ilyen baklövések. Ez még addíg is, hogy a bunöst felmentik és az áldozatot megbuntetik …

  megértitek Ti azt odahaza, hogy amikor 15 ezren kimennek az utcára tuntetni azért, hogy elzavarják a nekik hazudozó politikust (mert az oket nem képviselheti ?) és közben sok százezer, millió NEM megy ki tuntetni
  és közben még a tuntetoket is blamálja közben …, az mit jelent a Mo-i igazságszolgáltatás hivatalosainál ? Azt, hogy a nép, az “Isten-adta” a
  hazugságot akarja !
  az, ami most történt …, ennek ez az alapja …

  elég lenne az, hogy a magyarság, a magyarok egyedenként eldöntik azt, hogy ez után az igazhoz elkötelezik magukat. Mondjuk így ; ez után soha sem hazudok és hazugságot senkitol nem fogadok el …
  minden, az egész társadalom megtisztulhatna ezzel. Még az sem lényeges, hogy ezt mindenki, més a többségnek sem kellene lennie ennek …

  egy párhuzammal ; amikor a spanyolok észrevették, hogy a kormányuk
  hazudott nekik (a Madrid-i merényletet egy baszk merényletnek állítva), akkor az egész ország területén a nagyvárosokba kimentek (4 millióan !) és addíg követelodztek, amig a kormánynak le kellett mondania. Egy nép, amelyik nem turi azt el, hogy neki azok, akik az
  o szolgálatukban vannak hazudjanak, az elzavarja azokat. Ha ilyen történik, akkor az újabb politikusok már vigyáznak a ‘fenekükre’ …

  Mo-nak, a csonka Mo-ra szorult magyaroknak az alapveto hiányossága az az igazhoz-való gyatra kötoséde. Az igaz nélkül minden fars, minden hibás …
  a jogszolgálat is az !!!
  az “igaz”-ból ered az “igazság”, az “igazságszolgáltatás”. Az igazhoz kötodve az igazságszolgáltatás is rendbe jöhet …

  szeretettel ; Lajos

  Kedvelés

 3. Hogyan várhattak el igazságos ítéletet?
  Az EMBER az ellenségétől, sem méltányosságra,sem kegyelemre, se igazságos elbírálásra nem számíthat ! Magyarországon a hivatalokban, igazságügyben(?) rendvédelemben,bíróságokon,államvezetésben, idegenek,a Magyarság esküdt ellenségei ülnek, akik ellene és nem érte tevékenykednek. Mikor ébrednek már rá erre? Nem volt elég idő az elmúlt száz év? Mit kell még tenniük a hatalmon lévőknek,hogy felfogja végre a Nép?

  Kedvelés

  1. ” Magyarországon a hivatalokban, igazságügyben(?) rendvédelemben,bíróságokon,államvezetésben, idegenek,a Magyarság esküdt ellenségei ülnek, akik ellene és nem érte tevékenykednek. Mikor ébrednek már rá erre? Nem volt elég idő az elmúlt száz év? Mit kell még tenniük a hatalmon lévőknek,hogy felfogja végre a Nép?
   T.T.F.
   Ugyanezt terjesztem az ismeretségi körömben – már többen hibbantnak néztek.
   H.B.

   “A bölcsességnek vannak határai, az ostobaság határtalan.”
   (Janis Rainis)

   Kedvelés

 4. T.H.B. Úr!
  “ugyan ezt terjesztem az ismeretségi körömben-már többen hibbantnak néztek.
  Ne foglalkozzon a színekkel! “Akiről a nagy többség nincs meggyőződve,hogy bolond,annak esélye sincs a bölcsesség közelébe kerülni. A világot soha nem a tömeg vitte előre,a kevesek,aztán a mindenben mindenkori elsőknek a keresztre feszítés jutott,hogy aztán majd később, imádhassák őket. A tömeg csak fogyaszt és foglalja a helyet a kevesek elől, akik mint egy lámpásként világítják az utat a tömegnek. A sokaság ha szól, a hangulatra játszik, az igazság nem igazán érdekli. Csak feszüljön a gyomor, A tömegből kiváló egyéneket, mindig feláldozza a tömeg,még ha értük fáradozik,akkor is,mert nem tűri el,hogy mások mint ők.

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.