Végre átszakadt a “devizás” gát? – Nagy kérdés: elsodorja az ár a bankárokat?

Mintha átszakadt volna egy gát, újabb ítélet született, amely szerint A DEVIZAHITELES SZERZŐDÉSEK NEM JÖTTEK LÉTRE a felek között-írja a HitelSikerek.

Magyarázat: Azért, mert a hitel jogviszonyon túl egy befektetési jogviszony is megvalósult. Ugyanis a bank deviza tőkeszámlát nyitott az adós nevére és arra a partnerbankjával befektetési szerződést kötött.

Ezt a bíróságnak igazságügyi pénzpiaci és tőkepiaci szakértői vélemény magyarázta meg és ez szinte minden deviza alapú kölcsönszerződésnél így történt.

Mivel az adósok erről nem tudtak, felhatalmazást erre nem adhattak, a szerződések jogilag létre sem jöttek.

Vajon mi kell még ahhoz, hogy ezt az alapvető, és mindenki számára ismert tényt az összes jogalkotó parlamenti politikus végre észrevegye? Mi kell még, hogy végre ennek megfelelő (nem bankmentő forintosítási) törvény születhessen?

Érdemes ezt minél szélesebb körben megosztani, mert jogászoknak is fontos tudnivaló, sokan ugyanis eddig nem használták ezt az érvet. Ha ezt elterjesztjük, sötét napok jönnek a bankvilágra, mert ezzel például az összes végrehajtást el lehet gáncsolni, ez az ítélet is végrehajtást megszüntető perben született az OTP ellen.

EZ A HIVATKOZÁS MINDEN SZERZŐDÉS ELLEN MŰKÖDIK!

Az ítélet ide kattintva letölthető!

http://www.civilkontroll.com

Reklámok

Egy gondolat a(z) “Végre átszakadt a “devizás” gát? – Nagy kérdés: elsodorja az ár a bankárokat?” című bejegyzésnél

  1. Remélem ez végre Debrecenben is hatásos lesz. Van valakinek használható tapasztalata 2002-es forinthitel-perben? Nagy segítség lenne! Kati

    Kedvelés

Hozzászólások lezárva.