Hirtelen látogatást tett Iránban a török külügyminiszter

Teheránba érkezett Mevlüt Cavosoglu török külügyminiszter, közvetlen azelőtt, hogy Indiába utazott hivatalos látogatásra. Az előre be nem jelentett teheráni út Erdogan iráni látogatását készíti elő.

A Saba hírügynökség pénteki beszámolója szerint Cavosoglu előre be nem jelentett látogatást tett Teheránban, közvetlen azelőtt, hogy Indiába utazik hivatalos útra. A külügyminiszter érkezésére azt követően került sor, hogy az iráni sajtó beszámolt arról; nemsokára Teheránba érkezik Recep Tayyip Erdogan török államfő, és egy új, török-orosz-iráni szövetség jöhet létre a szíriai válság rendezése érdekében.

Az Al-Hayat napilap szerint Erdogan nemrég már tett egy rövid látogatást Iránban – ez azt követően történt, hogy Törökországban elbukott a NATO által támogatott puccskísérlet, és a török elnök telefonon egyeztetett Vlagyimir Putyin orosz államfővel, majd Hasszán Rohani iráni elnökkel.

http://www.hidfo.ru

Egy gondolat a(z) “Hirtelen látogatást tett Iránban a török külügyminiszter” című bejegyzésnél

  1. Ha valóban eltűntek az atomfegyverek a Törököktől, és Törökország tárgyal Iránnal, akkor valami rendkívüli eseménynek kell történnie. Természetesen ez is egy régen elkészült terv része lehet.
    Vagy eddig is megvolt a titkos tárgyalás. Bár, nem hiszek a haragos országok némaságában, mindig az érdekek diktálnak. Én tisztelem az Iráni népet. A törökök köpönyegforgató népség , mint a román.

    Kedvelés

Hozzászólások lezárva.