Vizoviczki befizette a negyedmilliárdos óvadékot, hazamehet

Vizoviczki László hétfőn befizette a 250 millió forintos óvadékot, így a másodfokon eljáró táblabíróság intézkedett a milliárdos vállalkozó előzetes letartóztatásának megszüntetéséről és a házi őrizet elrendeléséről – tájékoztatta a Pestisrácok.hu-t a Fővárosi Ítélőtábla. Emlékezetes, portálunk írta meg elsőként, hogy az elsőfokú bíróság negyedmilliárd forintos óvadék ellenében – nyomkövetővel – hazaengedné a milliárdos vállalkozót.

Budapest, 2014. november 19. Vizoviczki László az ellene és 32 társa ellen vendéglátó-ipari tevékenységgel összefüggésben elkövetett költségvetési csalás vádja miatt indult büntetõper tárgyalásán, a Fõvárosi Törvényszéken 2014. november 19-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Budapest, 2014. november 19.
Vizoviczki László az ellene és 32 társa ellen vendéglátó-ipari tevékenységgel összefüggésben elkövetett költségvetési csalás vádja miatt indult büntetõper tárgyalásán, a Fõvárosi Törvényszéken 2014. november 19-én.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Vizoviczki László ellen két büntetőeljárás is folyamatban van. Egyik ügyét a Fővárosi Törvényszék tárgyalja, ebben Vizoviczkit és harminckét társát különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalással vádolják. A KNYF szerint a terheltek közül kilencen bűnszervezetben követték el cselekményeiket, legalább 825,5 millió forintos kárt okozva az államnak. 

A másik ügy a Debreceni Törvényszék előtt van. Ez a 2014. október óta tárgyalt rendőrségi vesztegetési botrány, amelynek vádirata huszonegy olyan terheltet tart számon, aki hivatali vesztegetésért, hivatali visszaélésért, illetve közokirat-hamisításért felelhet. Az eljárásban szereplő négy volt rendőrfőtiszt, a BRFK és a Nemzeti Nyomozó Iroda korábbi magas beosztású munkatársai a főügyészség szerint rendszeresen százezres, milliós összegeket kaptak Vizoviczki Lászlótól, hogy szórakozóhelyei illegális rendőri védelemmel működjenek, a konkurens mulatóhelyeken pedig a bezárás érdekében razziákat tartsanak.

PestiSrácok

Reklámok

Egy gondolat a(z) “Vizoviczki befizette a negyedmilliárdos óvadékot, hazamehet” című bejegyzésnél

  1. Milliárdosnak nyilván nem okoz gondot a 250 millió kicsengetése, különösen annak fényében, hogy -amint elhangzott- napi 500 ezer Ft-ot lehetett lopni tőle észrevétlenül.A vízcsapból is Viizoviczki neve folyik. Félreértés ne essék! Nem menteni akarom őt. Ez az egész ügy a felső politikusi kör, az ország vezetőnek, kirablóinak szégyene, azok a milliárdok az üvegzsebekbe is csurogtak. Nekik éppen úgy a vádlottak padján lenne a helyük, mint ennek a V-nak, akinek a sorsát borítékolni lehetne. Ha nem ő vitte volna véghez ezt a gyalázatot, megtette volna más.

    Kedvelés

Hozzászólások lezárva.