Földi: Erdogan őrült

Recep Tayyip Erdogan török elnök rendkívül elvetemült, a hatalmára törő katonák ellen fegyvertelen embereket küldött az utcára. Mi lett volna, ha a puccsisták nem állnak le, és vérfürdőt rendeznek – tette fel a kérdést Földi László biztonságpolitikai szakértő.

2016. július 18. 09:22

Kétlépcsős puccsról lehetett szó Törökországban. Egy szűk garnitúra megpróbálta a klasszikus formában blokkolni az államigazgatást: éjszaka támadtak, amikor nem működtek a hivatalok, elfoglalták a logisztikai rendszereket, a reptereket, megpróbálták korlátozni a kommunikációs csatornákat – egy ideig a Facebook elérhetőségét is sikerült korlátozniuk. Ez előkészített akció volt, egyáltalán nem amatőr megoldás – mondta Földi László titkosszolgálati szakértő az M1-en.  Az elemző szerint azonban eggyel nem számoltak a puccsisták – azzal, hogy Recep Tayyip Erdogan török elnök rendkívül elvetemült, és a hatalmára törő katonák ellen fegyvertelen embereket küld az utcára. Ha a puccsisták nem állnak le, és vérfürdőt rendeznek, teljesen egyértelmű, hogy az emberek nagy része hazarohant volna – tette fel a kérdést Földi László.

Az elemző szerint a civilek utcára tódulása után Erdogan átvette az irányítást, és végiggondolta, hogy ez nagyon jó alkalom a leszámolásra – mindenkivel.  A szakértő szerint Erdogan nem csak hataloméhes, hanem őrül t is, az évek óta semmi mást nem tesz, minthogy az ellenfeleit börtönbe zárja, most pedig a halálbüntetés visszaállításával akarja megtisztítani az országot tőlük – mondta a biztonsági szakértő.

A pénteki puccskísérlet után eddig mintegy hatezer embert – katonákat, bírákat és ügyészeket – vettek őrizetbe, de Binali Yildirim török kormányfő szerint ez a szám emelkedni fog.  A török elnök az egykori mentorát, az Egyesült Államokban élő Fethullah Gülen muszlim hitszónokot vádolja a hatalmának megdöntésére tett kísérlet előkészítésével.  A puccskísérletben hivatalos adatok szerint legalább 294-en vesztették életüket, köztük 104 puccsista és 190 civil. A sebesültek számát 1440-re becsülik.

M1 – Ma reggel

Fethullah Gülen, hu.wikipedia.org

(1941. április 27., Erzurum, Törökország) muszlim vallástudós. Mestere Said Nursî volt. Legfőbb tanítása a vallásközi párbeszéd, a dialógus. Politikai támadások elől és gyógykezelés céljából az Egyesült Államokba költözött.
Fethullah Gülen a török puccs szelleme! -Erdogán szerint.
Fethullah Gülen a török puccs szelleme! -Erdogán szerint.
Nemzeti InternetFigyelő (NIF)
Reklámok

5 című bejegyzés “Földi: Erdogan őrült” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. “nem különben a Magyar(?) politikai sisere had!! Csak ki kell várni a “végét!

  Kedvelés

 2. jó analízis, de hiányzik ebben az épp a szakmai vélemény. Ugyanis az lehetetlenség lett volna, hogy Erdogan ne tudjon ezen megmozdulásról már elotte. Ha pedig tudott, akkor vagy készakarva hagyta, vagy esetleg még maga is benne lehetett ebben ;…

  senkit sem tudott Töröko.-on kívül átverni evvel. Egy borzasztó irtást végez majd most az ellenzékiekben. Egy teljes szakadást fog ezzel elérni az EU és Töröko. között. Viszont lehet, hogy Oroszo.-gal viszont
  megjavul majd a kapcsolata …
  majd meglátjuk …
  ha én lennék valami ‘nagy fejes’, én a kurdokon keresztül gyengíteném meg a hatalmát …, hamár ennyire evvel visszaél …
  szeretettel ; L

  Kedvelés

 3. “Az elemző szerint azonban eggyel nem számoltak a puccsisták – azzal, hogy Recep Tayyip Erdogan török elnök rendkívül elvetemült, és a hatalmára törő katonák ellen fegyvertelen embereket küld az utcára. Ha a puccsisták nem állnak le, és vérfürdőt rendeznek, teljesen egyértelmű, hogy az emberek nagy része hazarohant volna – tette fel a kérdést Földi László.” Egy ilyen helyzetben az emberek önszántukból voltak ott. Hogy tudott volna Erdogan ennyi embert erre kényszeríteni?

  Kedvelés

 4. Hát katona létükre elég pancser módját választották a puccsnak. Tudniuk kellett volna, hogy először a “fejet kell levágni”. Ezt még a román komcsik is tudták , amikor Csaut sürgősen kinyírták. De a zsidó-bolsik is először Tisza Istvánt likvidálták a “dicsőséges” patkányforradalmuk előtt. Erdogan majd megmutatja hogyan kell “leszámolni”.

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.