A PT célja: Hogy ne tudjuk megvédeni magunkat!!! (frissítés!)

NIF: A fegyvertartási törvényt a tervezett Nemzetstratégiai Kerekasztal (NsK ) feladatai közé fel fogjuk venni. Mivel a direkt demokrácia modelljét is Svájcból fogjuk átvenni és adaptálni, így természetes, hogy a fegyvertartási törvényt is a svájciaktól fogjuk átvenni és a magyar helyzetre adaptálni. A svájci fegyvertartási törvény a világon a legliberálisabbak közé tartozik, habár őket is kényszerítette az EU-val kötött összes kétoldali szerződés a szigorításra. Idézünk a törvényből:

Minden svájci 18 évet betöltött polgárnak joga van fegyvert vásárolni, amennyiben fegyvervásárlási (fegyvertartási) engedélye van.  Fegyvertartási engedélyt mindenki kaphat, akinek tiszta a büntetési regisztere (értsd: nem volt büntetve). Nem szükséges fegyvertartási engedély az egylövetű fegyverekre, valamint az ismétlő vadászfegyverekre sem. Bármilyen fegyver vásárolható kivéve a katonai sorozatlövő fegyvereket. katonai fegyvereket is lehetséges vásárolni, melyek sorozatlövő lehetőségét megváltoztatták egylövetű lehetőségre, és a visszaalakításhoz speciális szerszámok és szerszámgépek kellenek. A magánszemélyek közötti fegyvereladást szerződésben kell rögzíteni és ezt egy büntetési regiszter kivonattal együtt le kell adni a rendőrségen. Az engedélyért 50.- CHF díjat kell fizetni. A milícia rendszerben katonáskodó svájciak a fegyverüket hazaviszik és otthon tárolják.

Svájci fegyverüzletben fegyvertartási engedéllyel eladható fegyverek
Svájci fegyverüzletben fegyvertartási engedéllyel eladható fegyverek

Tekintettel a jelenlegi magyar társadalmi viszonyokra a fegyvertartási/-vásárlási engedélyt feltételekhez kell az első fázisban kötni. Együtt kell kezelni a sorkatonaság visszavezetésével és azon belül is a földalatti harcmodorra kioktatottak, a hazafias mozgalmakban résztvevők, mint polgárőrség, paramilitáris szervezetekben tevékenykedők számára, stb.
Az élősködő rétegektől pedig a fegyvertartási engedélyeket, ha van nekik ilyen, be kell vonni. Illegális fegyvertartásért 5 év börtön járjon. Fegyvernek számítanak nemcsak a lőfegyverek, hanem a kardok, 9 cm-nél hosszabb pengéjű kések, kiugrós bicskák, elektrosokk készülékek, boxerek, stb. Ezeknek tiltott hordása esetén Svájcban 100’000.- frankig való büntetés, ill és/vagy börtön 5 évig terjedően.


Sok más országhoz képest Magyarországon alacsony a fegyvertartók száma – mondta a Globserver Stratégia- és Védelemkutatás Fejlesztő Kft. igazgatója az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában. Ennek kapcsán kitért arra is, a szakmában sokan gondolkodtak azon, hogy a magyarországi fegyvertörvényen enyhíteni kellene, azért is, mert a szomszédos országokban jóval több a fegyver. Ezzel együtt Varga Zoltán kiemelte, hogy a fegyvertartást szigorú szabályokhoz kell kötni.

Varga Zoltán közlése szerint Magyarországon összesen 128 ezer fegyver van civileknél – köztük vannak a vadászok, sportlövők és azok is, akik engedéllyel tartanak maroklőfegyvert. Magyarországon száz lakosra 1,9 fegyver jut, míg a délszláv térségben száz lakost tekintve 30-40, akár 50 is lehet ez a szám. Albániában pedig „hagyomány a fegyvertartás” – tette hozzá. Arról is beszélt, hogy Szlovákiában már 16 éves kor felett tartható lőfegyver, 18 éves kor felett pedig akár sorozatlőfegyver is, ugyanakkor kevés ott a fegyverbirtoklással összefüggő anyagi jellegű bűncselekmény.

Egy biztonságos marokfegyver: Walter P99, 9mm para munícióval.
Egy biztonságos marokfegyver: Walter P99, 9mm para munícióval.

Ennek kapcsán kitért arra is, a szakmában sokan gondolkodtak azon, hogy a magyarországi fegyvertörvényen enyhíteni kellene, azért is, mert a szomszédos országokban jóval több a fegyver. Ezzel együtt Varga Zoltán kiemelte, hogy a fegyvertartást szigorú szabályokhoz kell kötni. Szerbiában például, ahol szombaton a kelet-vajdasági Begaszentgyörgy (Žitište) egyik kávéházában öt ember meghalt és több mint húsz megsebesült, amikor egy férfi – vélhetően szerelemféltésből – géppisztollyal lövöldözni kezdett, december 4-től orvosi és pszichológiai vizsgálatokhoz kötik a fegyverbirtoklást – jegyezte meg Varga Zoltán.

Félautomatává átalakított katonai fegyverek is vásárolhatóak.
Félautomatává átalakított katonai fegyverek is vásárolhatóak.

2016. július 05. 12:18, Hunhír.info

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Reklámok

19 című bejegyzés “A PT célja: Hogy ne tudjuk megvédeni magunkat!!! (frissítés!)” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Nem csak az engedélyen van a hangsúly. Az elhatározáson,vagy a szándékon, mert az nem az engedélytől függ. Hány erőszakos bűn cselekményt követtek el fegyverrel “hivatásosok,mások,vagy maguk ellen, akár Magyarországon. Sajnos “itt impotens a hatalom,és a lakosság MINDEN tekintetben Csak Magára számíthat !! Engedéllyel,vagy anélkül, teljesen mindegy.
  Ha beindul a “buli,meglehet nézni,hányan rohannak majd az erdőbe ásóval!

  Kedvelés

  1. És miután beértek az erdőbe teleültetik csemetével ?
   nem kell fosni mert amíg ez a kormány lesz hatalmon itt nem fognak tömegesen fegyvert vásárolni mert ők annál jobban fosnak !

   Kedvelés

 2. Átmenetileg nem rossz ötlet, egyetértek vele.

  Az önvédelem mellett még szükség lenne egy további törvényre is, amely önvédelemként kezeli azt is, ha valaki mást véd meg, ha az nincs e képesség birtokában. Ez egy komoly horderejű dolog lenne, mert védtelenebbek kipécézése az egyik jellemzője a mások kárára elkövetett bűnözésnek.

  Kedvelés

 3. “amely önvédelemként kezeli azt is,ha valaki mást védd meg.
  Az EMBERNEK ez nem lehetősége,hanem kötelessége kellene ,hogy legyen, máskülönben cinkos. Egyéb híján, kötelező segítségnyújtás elmulasztása embertársa iránt, még ha erre nem is lesz törvény.

  Kedvelés

 4. Sajnos a magyar fegyvertartási törvények alapján, a polgároknál levő fegyverlétszám alapján azt gyanítom, hogy a védekezésre képtelen magyarság lemészárlása a cél. Minden feltétel adott ehhez. Bojkottálom a szavazásokat, de , ha az ÖMP indul a választásokon, ismét ikszelni fogok, rájuk.

  Kedvelés

 5. A fegyvervásárlás engedélyéhez nemcsak orvosi, pszichológiai alkalmasság szügségeltetik, hanem annak rendben tartási ismerete, kezelése,folyamatos(!) lőgyakorlatokon való részvétel, valamint a fegyver és lőszer megfelelő tárolása.

  Kedvelés

  1. Kedves Anna, ezt nagyon jól tudja! Hány fegyvert tart a konyhájában, fürdőjében, éléskamrájában, és a hálóban?
   A viccen túl, egyébként Svájcban ilyen ismereteket nem követelnek csak azoktól, akik fegyverrel kereskednek, vagy fegyver módosításokra, fegyvergyártásra kérnek engedélyt!
   Ezzel csak annyit akartam mondani, hogy a törvény ismeretét nem követelik meg, és ha az ellen vétesz, akkor megkapod a büntetésed. Tehát valóban ultra-liberális a fegyvertartási törvény!

   Kedvelés

 6. Igen kedves transyadmin! Persze, hogy tudom, miután hivatalosan járhattam lőgyakorlatra. Óva intek mindenkit az ismeretek hiánya nélküli fegyvertartástól!
  Svájc hány évszázada háborúzott odahaza? Nem ott, max. a hegyekben szoktak lőgyakorlatot tartani, tudomásom szerint a kötelezően otthon tartott katonai felszerelésnek állandóan menetkészen, rendben kell lennie, saját lakásukban. Az álságos Svájcról ennyit…

  Kedvelés

  1. Kedves Anna, béke időben és egy normális országban úgy logikus, ahogyan írja. A mai helyzet egy lövöldözés nélküli háborúhoz hasonlít. És még azt sem lehet tudni, Orbánék nem engednek-e be százezer migránst a szavazást követően – a mi ,,felhatalmazásunkkal”. Azért írtam, hogy átmenetileg elmegy, mert ilyen időket élünk. Normális esetben az államnak, pontosabban a rendőrségének kellene a polgárok védelméről gondoskodni. Úgy értem, hogy nem csak papíron.

   Kedvelés

   1. Kedves R.K.!
    Jó ideje élek,nyomon követem a világ eseményeit, ezen belül fokozott odafigyeléssel Hazánkét. Nem véletlenül írtam, amit írtam. Még a rendőrség sincs megfelelően felszerelve, a gyakorlatról nem beszélve. Márpedig a fegyver nem játék, tudni kell vele bánni, különben azt teszik, amit nem akartak. No, de Önnek mit fecsegjek, fél szóból is ért.

    Kedvelés

 7. “normális esetben az államnak ,pontosabban a rendőrségnek kellene a polgárok védelméről gondoskodni.
  Igen,ez így igaz!! De, ez ami “itt van semmiben sem normális ! Lehet ez egy “tüntetés,(akár 2006) egy közúti igazoltatás, elő állítás, (Welsz Tamás). Vagy mór, Tánczos,Fenyő, Csengeri D, és lehetne sorolni a további 4500 hasonló ügyet, a “rendszerváltás óta. Az Embernek rendőr(?) láttán ökölbe szorul a talpa. Ez se normális!!

  Kedvelés

 8. “teleültetik csemetével?
  Nem, eldugják a fideSS-es kitűzőiket, és a sábeszdekliket.?!

  Kedvelés

 9. Kedves Anna!
  Nem tudom elképzelni,hogy amit tudott,”szabadon távozhatott. Ahogy Fenyő János sem! A köznyelvek tudni vélik,hogy W.T. Afrikába akarta bejegyeztetni a Horváth doktor úr koleszterin elleni vakcináját.

  Kedvelés

 10. Doktor prof. Horváth István az érelmeszesedés elleni védőoltást a találta fel. A koleszterint a máj termeli, és annyit, amennyit a szervezet igényel. Ha emészthetetlen (Monsanto) termékeket eszünk, akkor a máj sok koleszterint termel. Ha emészthető ételeket eszünk, akkor sokkal kevesebbet. Az un. koleszterincsökkentő “gyógyszerek” (sztatinok) nem a koleszterint szintjét csökkentik, hanem a máj koleszterint előállító képességét gátolják, amellyel nagyon súlyos májkárosodást idéznek elő. Ami a fegyverek tartását illeti: Amerikában van egy nagyon bölcs mondás, miszerint: If guns are outlawed, only outlaws will have guns. Magyarul: Ha a fegyvereket törvényen kívül helyezik, akkor csakis a törvényen kívülieknek lesz fegyverük. Ezt a feliratot rendszámtáblák helyett is használják olyan államokban, ahol az autók elején nem kötelező rendszám felhelyezése. Vattay Szabolcs

  Kedvelés

 11. T Vattay Szabolcs!
  Köszönöm a helyreigazítást,teljes mértékben igaza van.
  Tiszteletem.TF.

  Kedvelés

 12. Komolyan gondolja valaki,hogy a megszállók felfegyverzik a lakosságot???
  H.B.

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.