“Nem tudják az emberek, hogy mit esznek…”Jó reggelt, Európai Unió! – mondta Morvai Strasbourgban

Az élelmiszerek kötelező ország-, illetve eredetmegjelöléséről szóló vita kapcsán Morvai Krisztina rámutatott: szomorú, hogy az Európai Unió illetékesei csak most döbbennek rá, mi lett a következménye a torz gazdaságpolitikának és mezőgazdaság-politikának.

Tönkretették a vidéket, a falvakat, tönkretették a helyi gazdaságokat, és most csodálkoznak, hogy “már azt sem lehet tudni, hogy az emberek által fogyasztott élelmiszer, tulajdonképpen honnan származik és vajon egészségesnek mondható-e .”  Morvai Krisztina azt kérte:  “mentsük, ami még menthető”, szerezzük vissza az elrabolt földeket, kapják vissza a helyi gazdálkodók és helyi közösségek, és legyen az élelmiszer előállításának az alapja, a helyben történő termelés és helyi élelmiszer-feldolgozás.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Reklámok

2 című bejegyzés ““Nem tudják az emberek, hogy mit esznek…”Jó reggelt, Európai Unió! – mondta Morvai Strasbourgban” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Már nem menthető semmi! A gén manipuláció az állatoknál,növényeknél olyan mértékű vissza fordíthatatlan, Már nincs olyan alany ami a régi minőséget tudná,Régen a gazda a jó termésből rakott el magot a következő évre,ma már előállítják,a mennyiség nem aminőség a lényeg ez lett az eredménye.

    Kedvelés

  2. Nem tudom biztosan, de a génmanipuláció szerintem nem azonos a hibriddel. Évtizedekkel korábban, amikor génmanipulációról hallani sem lehetett, már nem lehetett vetőmagot eredményesen felhasználni. Kivételt képeztek a régi fajták, melyeket Eleink használtak évszázadok, évezredek óta. Akkor a hibridek voltak azok, amelyek már újravetésre alkalmatlanok voltak. Manapság, a génmódosítás idején nem ez a probléma. Kissé eltúlozva a dolgot: kétfejű egyedek születnek. És most itt nincs túlzás: óriási daganatok képződnek a test különböző részein. Vattay Szabolcs

    Kedvelés

Hozzászólások lezárva.