Koncepciós per áldozatának családját is zaklatja a román titkosszolgálat

Beke Csilla Facebook hidfo.ru

Újra elérhető a Kiállok Beke István mellett Facebook-csoport oldala, ahol közel két hét csend után a tavaly decemberben őrizetbe vett, majd terrorváddal koncepciós eljárás alá vont Beke István felesége tegnap arról számolt be: a román hatóságok hónapok óta nyomást gyakorolnak rá, hogy adja el a család közel 18 éve működő vállalkozását.

Beke Csilla a szombat este közzétett üzenetben azt írta: “Fél éve tapasztaljuk nap mint nap, hogy a titkosszolgálatok tolakodó szeme és füle nem ismer határokat […] A román titkosszolgálat bármilyen indoklás hiányában visszavonta előzetes beleegyezését működésünket illetően, ez egyenértékű a működési engedélyünk semmisségével biztonságtechnikai szakterületen. Nemet mondtam a cég eladására, amivel az eltelt hónapokban „bombáztak”, nemet mondok ma is, és holnap is azt fogok!”

Beke Csilla a Facebookon közzétett üzenetében azt írja, ezekben a kemény hónapokban nem csak családanyaként, hanem a cégvezetés terén is helyt kellett álljon, miközben a román hatóságok ellehetetlenítik a család 1999. óta működő vállalkozását, és nyomást gyakorolnak rá, hogy adja el a céget.

“Kiveszik a gyerekek, a család, az alkalmazottak szájából a kenyeret? Tudatosan tönkreteszik és veszélyeztetik a megélhetésünket? Miért? Mert amit „ csináltam”, „csináltunk” az jó volt, netán túl jó? Biztonságos alapokon tettük a dolgunkat, klienseinkben mérve, soha nem dolgoztunk nemzetiségi vagy politikai alapon. A céget nem négy évre tettük fel! 18 éve piacon vagyunk, ezt kell egy tollvonással tönkretenni?”

Beke Istvánt, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági mozgalom kézdivásárhelyi szervezetének elnökét december elsején, Románia nemzeti ünnepén vette őrizetbe a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség. A letartóztatás és házkutatások során “pirotechnikai eszközöket” foglaltak le, amiről igen hamar kiderült, hogy egyszerű petárda (az Újév előtti hetekben). Beke Istvánt hónapokon át vádemelés és bizonyíték nélkül tartották fogva. Az eljárás koncepciós perként folytatódik: a később nyilvánosságra jutott vádiratban már az állt, hogy a HVIM egy földgázvezetéket akart felrobbantani.

A több hónap késéssel megfogalmazott vádirat egy állítólagos lehallgatott beszélgetésre alapoz, ennek azonban csak a leiratát tartalmazta. Ugyanerre az állítólagos hangfelvételre már hónapokkal ezelőtt is hivatkoztak a román hatóságok, de mivel azt hat hónapon át nem sikerült bizonyítékként bemutatni, és erre a vádelemeléskor sem került sor, az eljárás egyre inkább azt a látszatot kelti, hogy a hanganyagot is ez idő alatt állították elő.

forrás:hidfo.ru

Nemzeti Internetfigyelő (NIF)

2 című bejegyzés “Koncepciós per áldozatának családját is zaklatja a román titkosszolgálat” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Szörnyűség ez az egész , mindenesetre bátor kemény asszony , büszkék vagyunk rá ,
    – Nincsenek szavak amivel illetni lehetne az oláhokat . de majd kerít az idő

    Kedvelés

  2. Ahogy látom a fotón Beke Csilla nem az a típus, aki nyomás alatt megtörik. Hosszú küzdelem vár rá, de győznie kell! Isten adjon neki erőt, kitartást, egészséget. Sajnos, a távolból mást nem tudok küldeni.

    Kedvelés

Hozzászólások lezárva.