Oláh zászlócirkusz: bohócok a prefektus, rágcsizó rendőrök (VIDEÓ)

Tőke Ervin felvonta az új zászlórúdra, a rendőr bevonta és le is foglalta a székely zászlót.
Ma délután négyre (2016 június 3.)  hirdette meg Tőke Ervin néppártos polgármester-jelölt a székely zászló újbóli felvonását Csíkszereda főterén, a Szabadság téren. A zászlót évekkel ezelőtt az EMNP és az EMNT kezdeményezésére helyezték el a Szabadság téren oda, ahol most a Márton Áron-szobor áll – írja a Székelyhon.

Az új zászlórúd felállítására napokkal ezelőtt kapták meg az építkezési engedélyt, ki is öntötték a beton alapot. Ma délután Tőke Ervin önkormányzati tanácsos felvonta a székely zászlót a rúdra, egy rendőr pedig azonnal odalépett hozzá, igazoltatta, felszólította, hogy vonja be a zászlót. Mivel ennek Tőke nem tett eleget, a rendőr bejelentette, hogy a 141/2015-ös törvény alapján a zászlót elkobozza. A zászlót csendőrségi erősítés mellett bevonta, majd bekísérte Tőke Ervint a rendőrségre.
Az EMNP felháborítónak tartja, hogy a rendőrség és csendőrség a prefektúra utasítására, bírósági végzés nélkül akadályozta meg az érvényes engedéllyel rendelkező zászlófelvonást – áll a párt közleményében, amelyet péntek délután juttatott el szerkesztőségünkhöz.
A hivatkozott törvény a helyi zászlók kihelyezését szabályozza. Előírja például, hogy kizárólag helyi hatóságok épületeire, pontosabban a bejárathoz, illetve a tetejére szabad kitenni ezeket Románia és az Európai Unió zászlójával együtt. Tőke Ervin a zászlót nem helyi közintézményre helyezte ki, hanem a Szabadság tér egy zöldövezeti részére.
A törvény ötödik bekezdése szerint az, aki nem tartja be a törvény előírásait, szabályszegés miatt ötezer és tízezer lej közötti összeggel bírságolható meg.
Forrás:
Ez a mai Románia igazi arca, a többi csak máz, álca, megtévesztés! A mai román állam, amelyik “demokratikusnak” hazudja magát, természetesen áldemokrácia, semmi köze a demokratikus elvekhez és társadalmakhoz! A valóságban egy fasisztoid, sovén, kisebbségelnyomó, terrorista rendszer, amely Erdély megkaparintásával elsősorban az uralma alá került magyarság ellehetetlenítésén, felszámolásán mesterkedik – egy kis megszakítással – immár közel 100 éve! Szégyen és gyalázat, hogy Európa, azon belül is az EU – amelynek sajnos tagja Románia – mindezt a gyalázatot nem veszi észre, nem emeli fel a hangját ellene, vagy nem akarja észrevenni, ami még rosszabb!

 

Nemzeti Internetfigyelő (NIF)

Reklámok

3 című bejegyzés “Oláh zászlócirkusz: bohócok a prefektus, rágcsizó rendőrök (VIDEÓ)” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. ha volna egy kicsivel több eszünk, akkor megoszthatnánk ezt velük …

  sajnos nincs, még elég sem !!
  – ok megértették már, hogy az aki a másikról beszél történelmében, az ezzel megerosíti elsoségét …, mi még nem
  – ok megértették, hogy az egy visszajövetel nem ad történelmi elojogot …, mi még nem

  Kedvelés

 2. Ha a kisantant hiénák bárányok lennének, akkor nem lett volna Trianon. Ha a nagy európai nemzetek, a tetves gyarmatosítok nem gyilkoltak volna emberek százezreit halomra; ha nem rabolták volna ki az egész világot, akkor nem jöhettek volna kisantant hiénák létre. És persze, ha egy jól körülhatárolható faji érdekkör nem munkálkodik az emberiség léte ellen; elsősorban a MAG népe ellen! — akkor a hiénák nem bántak volna a trianoni határokon túlrekedt magyarjainkkal minden érvényben lévő nemzetközi szabály és törvény ellenére oly gyalázatosan, hogy azt szavakba se lehet foglalni. Ez esetben a trianoni békediktátum tán örökre ott rohadhatna abban a trezorban, ahol 95 éve őrzik, és tán senkinek se jutott volna eszébe, hogy bírálja, revidiálja, bármennyire is igazságtalan volt már akkor, amikor az eget rengető gyalázatot papírra vetették. De a tolvajok tolvajok, a hiénák hiénák, a gyilkosok gyilkosok maradnak. Az igazság is igazság marad, mégpedig az idők végezetéig. Az idő mindent és mindenkit igazol.
  Vattay Szabolcs

  Kedvelés

 3. Távolról bármit lehet mondani , avagy írni –ezeket a dolgokat csakis azok tudják , és érzékelik akik közel száz éve ebben a helyzetben , így megalázva élnek ,,

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.