Elképesztő fegyverkezésbe kezdtek Putyinék

 Már megint óriási összeget tolnak bele a hadiiparba az oroszok, egy négyéves periódusban fejlesztenének jelentősen.

(Fotó: Wikimedia Commons)

Oroszország 1,67 ezer milliárd rubelt (mintegy 25,33 milliárd dollárt) fordít 2016-tól 2020-ig védelmi-ipari komplexumának fejlesztésére, amivel csaknem megduplázhatja hadiipari termelését – jelentette be Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes. Rogozin szerint az új állami programról múlt héten határozott a kormány.

Új típusú fegyverekkel szereljük most fel az egész hadsereget, a fegyveres erőket, a hadiflottát – mondta Dmitrij Medvegyev kormányfő a helyetteseivel folytatott hétfői megbeszélésén.

A miniszterelnök rámutatott, hogy Moszkva ezt az egész világon versenyképes szinten szeretné megoldani és Oroszország meg kívánja őrizni pozícióját a globális fegyverpiacon. (A világ legnagyobb fegyverexportőre az Egyesült Államok, a második helyen Oroszország, a harmadikon Kína áll.)

Rogozin egy korábbi nyilatkozata szerint az orosz hadiipari termelés 2015-ben 13 százalékkal nőtt, a katonai rendeltetésű export értéke a tavalyi évben elérte a 14,5 milliárd dollárt, túlszárnyalva a kormányzati terveket.

Januárban azt is bejelentette a miniszterelnök-helyettes, hogy Oroszország csökkenti kiadásait a szektor nem prioritásként kezelt területein.

Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz haderő és a hadiipar vezetőivel május 10-én folytatott megbeszélésén megfogalmazta azt az igényt, hogy az orosz hadsereg és flotta átfegyverzése 2016 végére elérje az 50 százalékos szintet. Az orosz elnök szerint a korszerű fegyverekkel és haditechnikával való felszereltség jelenleg 47,2 százalékos, a három évvel ezelőtti 30 százalékkal szemben.

privatbankar.hu

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

5 című bejegyzés “Elképesztő fegyverkezésbe kezdtek Putyinék” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Csak fegyverkezzenek!
    Legalább lesz mivel elpusztítani az önmagán már így is túlterjeszkedett emberiséget.

    Kedvelés

  2. Nem is csodálom. Amennyi fenyegetés éri a NATO – USA részéről Oroszországot, ez a természetes és hazafias reakció.

    Kedvelés

  3. Már – ma már, bizonyos vagyok abban, hogy 1000 szeres pusztító eszköz van az ellenfelek birtokában amellyel ki tudják irtani az életet a földön!
    A kérdés csak az 1000 szer kell, vagy elég egyszer is?
    A másik kérdés – megtudják e csinálni? Határozottan állítom tudom, helyett most azt írom érzem, hogy NEM!
    VAN AZAZ ERŐ AMELY MEGTUDJA GÁTOLNI?

    V A N—-V A N —-V A N !

    AMELY FIGYEL! AKI ELKEZDI ANNAK ANNYI! NEM LESZ TÖBBET GONDJA A FEGYVERKEZÉS MEG AZ USZÍTÁS , MEG AZ ÁLLANDÓ HÁBORÚS VESZÉLYEZTETÉS – FÉLELEMBEN – ÉS RETTEGÉSBEN TARTÁS AZ EMBERISÉG ELLENÉBEN!
    M A E Z A Z Ü Z E N E T – A LEGFELSŐBB URALOMTÓL!
    Tisztelettel id. Kiss László

    Kedvelés

Hozzászólások lezárva.