TERROR SICULORUM

Beke Ernő (fotónk a decemberi kézdivásárhelyi tüntetésen készült)
Szó sincs semmilyen puskaporról és bombáról – nyilatkozta. A Bekéékkel szimpatizáló erdélyi magyar ifjúsági szervezetek eközben újabb tüntetést terveznek.

„Újdonság és döbbenet nemcsak számomra, hanem mindenki számára, aki ismeri a fiamat és Szőcs Zoltánt, az az állítás, hogy kaptak tíz kilogramm puskaport és hat gránátot, amivel fel akarták robbantani december elsején a fél várost, valamint hogy az elkobzott petárdák tíz százalékával elvégzett kísérlet szerint a feltételezett robbantás nagy kárt okozott volna” – nyilatkozta a Háromszékcímű napilapnak Beke Ernő, a terrorizmussal vádolt székelyfölföldi HVIM-es, Beke István Attila édesapja a vádirat ismertetését követően.

„Kérdem én, hol kapták a puskaport és mikor? A november 30-ai házkutatáskor találták a fiamnál, vagy netalán volt egy második házkutatás is, amiről nem tudunk? Ilyen nem volt! Határozottan cáfolom ezeket a képtelen vádakat. Ha a fiamnál puskaport és gránátokat  találnak, a tárgyalásra már rég sort kerítettek volna” – adott hangot felháborodásának Beke Ernő.

Állítása szerint a négyszáz petárdát a fia 2014-ben rendelte meg, de nem szállították le, csak 2015 novemberében, miután rájuk szólt, hogy kifizette már. Ebből 250 darab a fia cégének egyik alkalmazottjáé volt, 150 maradt Istvánnak, 46 pedig még az előző évekből maradt meg, becsomagolva egy dobozba. A pukkantós petárdákkal nem lehet robbantani – szögezte le.

Amúgy fia Esztelneken egy volt istállóban berendezett egy airsoft-termet: ez olyan sportjáték, amelyben egymás ellen harcolnak a csapatok. Országszerte háromszáz hasonló klub létezik, a pukkantós „bombát” is oda tervezték. Akik lehallgatták az erről szóló beszélgetéseket, azt feltételezték, hogy igazi bombát akarnak készíteni – mondta.

Beke Ernő összefüggést lát a december elsején bedobott, a Kézdivásárhelyen tervezett robbantásról szóló hír, a gázvezeték-robbantás szándékának megszellőztetése és a kilátásba helyezett szakszervezeti megmozdulások között. December elsején a szakszervezetek fel akartak vonulni Bukarestben – akkor megjelentek a vármegyések a bombákkal, és mindenki a tévé készüléke előtt maradt. Most ugyanúgy tiltakozásokat terveztek a tanügyi szakszervezetek, erre bedobták a gázvezetékek felrobbantásának tervét – ecsetelte.

Az ügyészek azon vádjára is kitért, amely szerint a vármegyések orosz szervezettől vártak volna segítséget, mondván, sem a fia, sem Zoltán nem tud oroszul. „Ilyen hülyeségeket állítani, hogy a robbantással vissza akarták állítani a hajdani hatvannégy vármegyét, már több, mint képtelenség” – szögezte le.  Felidézte továbbá: miután a fiát letartóztatták, pár hétre rá országos szinten 1,7 tonna petárdát koboztak el, de azok tulajdonosaival nem történt semmi. Aztán ott a craiovai eset: a célkeresztbe került kiskorú beismerte, hogy szimpatizál az Iszlám Állam terrorszervezettel, de elengedték.

foter.ro, béel, 2016. május 24. kedd, 10:42

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

4 című bejegyzés “TERROR SICULORUM” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. az, hogy manapság a román hatóságok, politikum kihasználja a ma divatos “terrorizmus” vádját arra, hogy akadályozza Székelyföld autonómiáját, ill. ennek még csak a ki-, megkövetelését is, az normális, értheto ….

    az is tudott, hogy egy kisgyerek fájdalommal jön a ‘világra’. Sehol nem adnak ingyért jogokat és autonómiát még kevésbé. Az, hogy a székelyek ‘hangoskodjanak’ és ezen hanghoz ‘hangerosítést’ is
    használjanak, az éppoly természetes is, mint az ellenfél tevékenykedik (az említett terrorrizmusi vádjával). Soha pl-ul dél-Tirol nem kapott
    volna autonómiát, ha elotte a lakosság nem robbantgat, ‘hangoskodik’.
    A szavak nem vonják magukra a figyelmet. Ezt mindenki tudja. Egy-egy bomba (persze nem gyilkosra gondolok) felhívhatja a nemzetközi figyelmet a problémára …

    nem csak a székelyeknek, de bármely más kisebbségben élo nemzeti
    kisebbségnek egyetlen lehetosége van. Az, hogy feltörje belülrol a
    magára borított koporsó fedelét. Ezt pedig CSAK eroszakkal tudhatja
    megtenni.

    a CSEND a temeto szava !!! A hang (a hangoskodás) az életé !!!

    Kedvelik 1 személy

  2. Keserű és kegyetlen napok egy szülőnek , elszenvedni a fia elleni hamis vádakat , főleg mert tehetetlenül kell szemlélnie –
    -A tapasztalatom azt diktálja , hogy ilyen hazug , hamis dolgot csakis egy olyan népség tehet mely nem rendelkezik erkölcsi gyökerekkel , és mindig a gonosz társaságában keresi a védelmet a félelem elől amivel együtt él létezése óta . Így nem tudni mi következik még tovább .ebben a tákolmányban

    Kedvelés

  3. Láttam a videót a családjáról, Beke István felesége és szüleiről. Aljas rágalom ellene, mert félnek attól, hogy mint magánvállalkozó sok ember van mellette, még románok is, nemcsak székelyek. Rajta keresztül–és sorstársa is van, a barátja a börtönben— minden igaz magyart meg akarnak félemlíteni a hatóságok, félnek az összefogástól, szervezkedéstől.

    Kedvelés

Hozzászólások lezárva.