Orbán összehívta a válságstábot – bajban a gazdaság

Ahogy írtam, Orbánék két tűz közé kerültek: külföld és belföld. A kettő éppen találkozik a lenti hírben. Nekem az az érzésem, hogy gazdaságon keresztül fogják ezt a rendszert elintézni, amiről Orbán úgy gondolja, hogy az övé. Még mindig úgy gondolom, hogy történelmi lehetőség teremtődik a hazai rendszerváltás számára, ha alakulnak új pártok, új programmal. Olyan program kellene, ami mögé felsorakozhatna a politikai elit. Viszont olyan programról nem tudok, ami mögé jószántából állt volna a vezetői réteg. A hír pedig azt sejteti, hogy Orbán kezdi a talajt elveszteni a lába alól.
Pontosabban a talaj látszatát, mert az, Orbán és követőinek délibábja volt szerintem.

Romek Károly

2016. május 27., 08:44

 

Nagyon gyengécskére sikerült az első negyedéves gazdasági növekedés adata, ezért trombitálták össze a kormányelitet.

Tény, hogy a vártnál jóval kedvezőtlenebbek lettek a számok, erre még a jegybank, de a piaci elemzők, és a nemzetközi intézmények sem számítottak – mondta a Figyelőnek a gyenge gazdasági teljesítményről Hornung Ágnes, az NGM pénzügyekért felelős államtitkára. Az interjút a Világgazdaság szemlézte.

A hírek szerint jön a gazdaságélénkítő csomag, mivel a kormányt is meglepte a gyenge gazdasági teljesítmény. Hornung Ágnes pénzügyekért felelős államtitkár a lapnak elárulta, hogy elkezdődött a kormányfő által megrendelt gazdaságélénkítő csomaggal kapcsolatos munka.

Ráadásul válságértekezletet is összehívott Orbán Viktor, mivel a vártnál sokkal gyengébb első negyedéves gazdasági növekedési adat meglepte a kormányt is.

Már alakul a terv

A kormányfő a nemzetgazdasági minisztertől vár javaslatot arra vonatkozóan, hogy mitől indulhatna be a gazdaság. Hornung Ágnes annyit árult el, hogy a tárcánál a munka elkezdődött, több egyeztetés volt már erről a kormányon belül és lesznek még továbbiak is.

Lázár János korábbi szavaiból is kivehető, hogy a kormány hol készül új lépésekre a növekedés támogatása érdekében. Egyrészt az állami beruházások előkészítését fel kell pörgetni, ezt gyorsítási csomagnak nevezte. Másrészt a befektetési piacot is felpörgetnék, itt új tőzsdei elképzelések támogatásáról lehet szó.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

15 című bejegyzés “Orbán összehívta a válságstábot – bajban a gazdaság” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Romek Károly KÉRDEZEM TŐLED – MIÉRT NEM TUDOD KIVERNI A FEJEDBŐL A PÁRT MEGOLDÁST, AMIKOR KÖZTUDOTT MÁR – HOGY A PÁRT ÉRDEK NEM AZONOS A NÉP A NEMZET ÉRDEKÉVEL! ÉRTED?

    SPARI…………………….

    Kedvelés

  2. Azért, mert politikai és gazdasági programokat pártok írnak, nép nem. A változtatáshoz program kell. Ha nem jó így, írj programot, nyerd meg a
    népet és a választásokat. A pártok alapvető érekei mindig is azonosak voltak a z ország érdekeivel. Legfeljebb nem tudtak róla. De mit lehet várni Gyurcsány-. Kuncze-, Dávid Ibolya-, Orbán- vagy Vonaféle lényektől?
    Csak illúzió, hogy a pártok pótolhatók. A demokrácia elvét sértené a pártok tiltása, de a társadalom működése is megbénulna.
    Ha olvastad a választási törvény módosításáról írt bejegyzésem, abból láthatod, hogy az utolsó szó a választóé lenne. De a választók mikor írtak gazdasági programokat, amik alapján kormányozni lehetne? Mivel bízná meg egy szimpla választó a kormányát, ha kezében lenne a hatalom megszabni a Kormánynak, mit tegyen, mit ne? Miért akar az hatalmat, akinek elképzelése sincs az ország jövőjéről, és annak lehetőségét nem is kutatta? Ha megtagadják tőle a hatalomban való bevonást, lázad. Ha megadják neki, nem tudná mit csináljon a hatalommal. A pártoké a jövő, és az utolsó szó joga a választóé. Mondj jobbat.

    Kedvelés

    1. Még annyit a bejegyzésemhez, hogy a választó hülyeségét nem szabad a rendszer hibájának felírni. Egyetlen pártot sem a hadsereg juttatta be a parlamentbe, hanem a szavazók. A Fidesz 2010-es programja Orbán kisúvickolt fizimiskája volta a út menti táblákon. Megnyert a kétharmadot. 2014-ben, százezrek szívatásával háta mögött is kapott két harmadot, akkor az volt Orbán programja, hogy: folytatjuk. 2014-ben már hetedszer szavaztak be pártokat a parlamentbe úgy, hogy az összes párt egy szavát sem teljesítette. Ha ez kell a választónak, vállalja a következményeket és ne reklamáljon.

      Kedvelés

      1. “Egyetlen pártot sem a hadsereg juttatta be a parlamentbe, hanem a szavazók…”

        Na látod ez az alapvető tévedésed – mert senkit nem engednek közéjük – csalnak – ha más kép nem megy gyilkolnak!

        ÉRTED?

        Kedvelés

      2. fldlakblogroka -miért akarsz többnek látszani,mint amennyi vagy? -2010-ben az utmenti táblák figurájára szavazott a nép,szerinted ugy-e fogalma sem volt ,hogy mi történik?-ennyire hülyének nézed a nemzettársaidat?-de hát miért nem fogtok össze,ti tisztánlátók?

        Kedvelés

  3. Mindenben igaza van Flidlablogrokának. De, az is igaz, hogy pártot alapitanak becsvágyó, kitünni igyekvő, rangkórságban szenvedő, de kiváló képességekkel rendelkező okos személyek . A fő cél – a hatalom, és az ezzel járó anyagiaktol gondalan élet biztositása a maga és körnaezete számára. Népképviselöknek ugyancsak a kóndér közvetlen közeléhez igyekvő személyek tolakodnak Minél szebb, minél meggyőzőbb a pártvezérak dumája, annál több szimpatizánst sikerül szereznie, annál nagyobb a tagsága, és a legaktivabbak azok. akik ily módon igyekeznek a vezérek figyelmébe kerülni, és pártlistason csúsznak a parlamentbe – a kondér közvetlen közelébe.
    Hogy lehet ezt elkerülni. A parlament nem szavazza meg(hisz nem annyira hülyék, hogy maguk ellen szavazzanak), tehát népszavazást kiirni(követelni) a következő kérdésekkel:
    1. a honatyák ŐSSZJÖVEDELME nem lehet 500 – ???ezer forintnál magasabb.
    2. Pártelnök és helyettesei nem lehetnek kormányfők
    3. Az állami szférában dolgozók (beleértve a kormányt, mindenszintű polgármestereket) a megbizatásuk idejére felfüggesztik párttagságukat.
    ily módon megszabadúlunk a parlamentben hemzsegő haszon politikusoktol, a pártdiktátumtol.

    Kedvelés

    1. A bűnözők mindig ahhoz a bandavezérhez dörgölőznek aki jól menedzseli a bűnszervezetet.
      H.B.

      Kedvelés

  4. T.Romek Úr!
    Ugye Ön sem veszi komolyan a választásoknak csúfolt cirkuszt! Azt meg pláne nem,hogy a szavazók(?) bármit is eldönthetnek.Ahhoz túl nagy a tét,hogy a véletlenre bízzák.
    A gazdasági programokról?! Az ország nagyobbik része bérmunkában, csicskásként robotol! Milyen programokról,gazdaságról beszél? Három évtizede, pusztítás, kirablás, lezüllesztés történik ebbe az országban! Se gazdaság,se programok nincsenek,csak idióták,akik hülyítik a Népet!! Háromszáz euro alatti bért,nem lehet gazdaságnak nevezni! Ez éhen halás ellen is kevés! Csak nem most ébredt fel ezer éves álmából? Mert ,hogy nem ebben az országban lakik az biztos! Pártot alapítani? Mert,hogy ezektől nem fog, az biztos! Az első adandó alkalommal bevarrják az egész együttest. Annyi a spicli,hogy egy egészségeset szellenteni sem lehet! Befog ez indulni,csak egy kis szikra kell,és menni fog,amerre kell!

    Kedvelik 1 személy

  5. A természet törvényeivel sokáig nem lehet basz@kodni. Utóbb ugyan a szar kerekedett felül, s fajsúlyánál fogva (míg el nem bomlik) egy ideig még ez marad felül. Demokrácia? Kérem tisztelettel, valaki mondja már meg nekem, hogy hol, milyen közösségekben (országokban) működött valaha is ez a fából vaskarika fogalom! Én tudom, hogy hol működhetne, hol lenne nagyon fontos és kívánatos a működése! — de sajnos működése ott is lehetetlen. A demokrácia a siketek számára nagyon jól hangzik. Ám soha meg nem valósítható dolog: parasztvakítás csupán.
    Vattay Szabolcs

    Kedvelés

    1. A demokrácia és a zsidó összeegyezhetetlen.
      H.B.
      “A demokrácia olyan diktatúra,melyben elhitetik veled, hogy te is dönthetsz…

      Kedvelés

  6. Amikor 7-8-10 % mínusz volt a gyurcsányista-libajnaista gazdasági növekedés, 11% jegybanki alapkamat mellett, akkor mindenki meg volt elégedve, s Romek Úr is hallgatott, mint a szar a fűben. Most, hogy 0,8% a növekedés, amivel Orbán elégedetlen, s keresi a valódi gazdaságélénkítés módját, együtt fröcsög a “nemzeti” oldal több hangadója a neokonok csicskahadával. Észre kéne már venni, hogy ez a vonyítás, a bértüntetők kórusát erősíti. Tán csak nem Romek Úr is pénzért kavarja a mocskot? Irány a Majdan, Romek Úr, magának is jut még Pesten 200 m2, egy kis Majdanhoz hasonló Nulandista-Clintonista forradalomhoz, s köszöntsön Pesten Ön is is egy kettős állampolgár miniszterelnököt! Makd akkor elégedett lehet a művével.

    Kedvelés

  7. ,,Most, hogy 0,8% a növekedés, amivel Orbán elégedetlen”

    Mennyi lenne ez a 0,8% ,,növekedés” az alacsony energiaárak nélkül? Ezen kívül tulajdonképpen mit is akart írni?

    Kedvelés

Hozzászólások lezárva.