Hirek a fasiszta Romániából: A HVIM-eseket életfogytiglanra szeretnék elzárni. Miért? Mert magyarok!

NIF: Mi, a NIF-Szerkesztőség, megkerestük Dr. Barki Eva, bécsi -nemzetközi joggal, többek között az önrendelkezéssel foglalkozó- ügyvédnőt a Szőcs Zoltán és Beke István ügyében. Az eredmény: szívesen elolvasná a vádiratot (az egész dossziét), hogy tájékozódni tudjon a román hatóságok állításainak minőségéről. Ezután tudna tanácsot adni és intézkedni a 2 bebörtönzött érdekében.

Kérjük Olvasóinkat, hogy értesítsék kérésünkről Beke István és Szőcs Zoltán hozzátartozóit!

Kérjük Szőcs Zoltán és Beke István hozzátartozóit, hogy az ügyvédjeiktől kérjék el a bíróság által nekik is kötelező módon kiadott vádiratokat és a dokumentációt, és juttassák el neki a következő címre:

Dr. Eva Maria Barki
Rechtsanwalt
Landhausgasse 4, A-1010 Wien, Austria

Tel.: 0043-1-535 39 80; 0043-1-535 06 78, Fax: 0043-1-533 88 48, Mobil: 0043-664-122 14 23, e-mail:  barki(at)lawvie.at


A cikk:

Oláh ügyészség: gázvezetéket készültek a levegőbe röpíteni az erdélyi vármegyések

Az oláh vádhatóság nem kisebbet állít, minthogy földgázvezetéket készültek a levegőbe röpíteni az erdélyi hatvannégy vármegyések. A román ügyészek szerint a december elsejei robbantás csupán azt hivatott bizonyítani a potenciális finanszírozóknak, hogy „erős szervezetről” van szó, „amely fel is mutat valamit”.

A román szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) szerdán emelt vádat a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) két erdélyi vezetője, Beke István Attila és Szőcs Zoltán ellen terrorizmus miatt. A székely “terroristák” December 1. a legnagyobb román állami ünnep: a történelemmel valamennyire is tisztában levő magyaroknak azonban gyásznap, Erdély elcsatolásának napja.

Az Adevarul (Igazság, -román központi lap, mely a legerősebb soviniszta hazugságokban bővelkedik) napilap megszerezte a vádiratot, amely teljesen új kontextusba helyezi Bekéék románok által eddig hangoztatott tervét, hogy több petárda egyidejű felrobbantásával megzavarják a megszállók decemberi elsejei katonai parádéját, és ezzel bekerüljenek a világsajtóba. A román lap szerint egy 2015. augusztus 19-i (lehallgatott) beszélgetés során Szőcs Zoltán, a fivére és két másik hatvannégy vármegyés egy sokkal nagyobb szabású támadás tervéről társalogtak: nevezetesen arról, hogy felrobbantják az erdélyi földgázlelőhelyekről a Kárpátokon túlra vivő vezetékeket, mégpedig akkor, amikor az ukrajnai gázszállítások az ottani harcok és szabotázsakciók miatt leállnak. Elhangzik, hogy sikerült azonosítani a Moldvába és Havasalföldre vezető gázcsöveket, amelyek Kézdivásárhely közelében haladnak el, többnyire a földbe temetve, viszont a patakoknál egy darabon a felszínen. Szó esik a villanyvezetékek elvágásról is.

Szőcs Zoltán veti fel, hogy az ilyen akciók kivitelezéséhez sok pénzre volna szükség. A találkozó egy másik résztvevője erre azt mondja: Oroszországtól biztosan lehet finanszírozást kapni, de ahhoz erős szervezetre van szükség, „amely fel is mutat valamit”. Az oláh vádak szerint ez a valami lehetett volna a 2015. december elsejei kézdivásárhelyi petárdapufogtatás, amelyre már nem került sor. Beke István Attilát, a HVIM kézdivásárhelyi vezetőjét, aki összerakta volna a “csillagszóróbombát”, november 30-án letartóztatták. HVIM-videó a székely nemzettestvérek kálváriájáról A vádirathoz csatolt szakértői vizsgálat szerint a Beke által petárdákból és csillagszórókból készített robbanószerkezet hatása “korántsem korlátozódott volna a félelemkeltésre”.

Az Adevarul által idézett dokumentum szerint február 19-án elvégeztek egy próbarobbantást a Beke által beszerzett petárdák tíz százalékával, a vádlott ügyvédjének a jelenlétében. A szakértő szerint a hatás egyenértékű volt egy kézigránátéval, használata pedig a kézdivásárhelyi Gábor Áron téren – ahol az épületek közötti legnagyobb távolság 40 méter – akár halált is okozhatott volna. (NIF: Bődületes hazugságok!)

Egy másik szakértői jelentés megállapította, hogy az egyébként elektromérnök Beke által készített valamennyi szerkezet működőképes volt. A két magyar fiatalember akár életfogytiglant is kaphat az ügyészség által adott jogi besorolás alapján.

Erdélyi vármegyések: Hol vannak a bizonyítékok?

Az ártatlanul meghurcolt székely fiatalok Beke István és Szőcs Zoltán, hat illetve öt hónapja tartó felügyeleti fogva tartását akarja igazolni a nyomozóhatóság, azokkal a hazugságokkal, amelyek szerint a mozgalom földgázvezetékeket akart robbantani, valamint olyan szélsőséges szervezetekkel tartott kapcsolatot, mint a baszk ETA, az IRA, valamint „Románia számára ellenséges szervezetek”, például a Bolgár Nemzeti Mozgalom, vagy a moldovai Nemzeti Demokrata Mozgalom – írja az oláh ügyészség hazugságaira reagáló közleményében az erdélyi HVIM.

A román szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) Mindezt a hatóságok által közzétett vádirat tartalmazza, amelyben egy lehallgatott beszélgetésből ollóztak össze néhány mondatot. Mindezek tudatában a kérdés csak egy. Hol vannak a bizonyítékok? Melyek azok a tárgyi bizonyítékok, amelyek igazolják a kapcsolatot az említett szélsőséges szervezetekkel, hol vannak azok az eszközök, amelyek bárminek a felrobbantására lettek volna alkalmasak? Esetleg a média és a SRI által kitalált petárdabomba? Ilyen létezik? Meséljenek róla! Aljas módon a nyomozati fázis lezártával kezdődő első tárgyalás napján öntik a média vályújába ezt a moslékot, mert nem tudjuk másnak nevezni. Aljas módon a vádirat úgy készült el és volt továbbítva, hogy a pirotechnikai és informatikai vizsgálat eredményei nem voltak a vádlottak és védőügyvédek tudomására hozva. Sajnos itt a bizonyítékokat a hatóságok gyártják és egyes médiumok szeretettel teszik közzé, hogy növeljék az olvasói-nézői tábort.

Egy bizonyíték viszont van: Beke István és Szőcs Zoltán magyar emberek, ezért vannak bent. A többi bizonyíték arra van kitalálva, hogy a román hatóságok igazolni tudják súlyos jogsértéseiket, befolyásolják a bírókat, embereket.

(Kuruc.info – Nol nyomán)

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

4 című bejegyzés “Hirek a fasiszta Romániából: A HVIM-eseket életfogytiglanra szeretnék elzárni. Miért? Mert magyarok!” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Ezek román belügyek , és ezekbe meg nem szólhat bele egyetlen kormány sem , csakis abban az esetben ha háborút indítványoz..
   – vagy feljelentést tehet esetleg az illetékes szerveknél —

   Kedvelés

 1. Már szavak kellenének az oláh népség elemzéséhez ..nem tudni meddig mehet el ez a sovén népség a hazudozásaival —
  – Mindenesetre köszönet a Dr -nőnek a felkínált segítségért –

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.