Globalizáció az élelmiszer ellátásban

A globalizáció szép dolog, ha nem attól kellene állandóan rettegjünk, hogy az nem a Föld lakóinak javát fogja szolgálni, hanem a gazdagok még gazdagabbak lesznek és a szegények még szegényebbek. A középosztály pedig csúszni fog lefelé a szegénységbe. A helyzet sajnos ebbe az irányba mutat, a gazdagok megállíthatatlanok!

tank-cégreklamokkal

A világ élelmiszer ellátását a következő 10 cég osztotta fel egymás között:

 • Nestle,
 • Kellogs,
 • Pepsico,
 • Generell Mills,
 • Coca Cola,
 • Associated British Foods PLC,
 • Mondelez international [formerly Kraft Foods],
 • Mars,
 • Danone,
 • Unilever!

A média és a pártok a gazdagok akaratát közvetítik a nép felé. A választópolgárok ma mar olyan kérdésekben is döntenek, melyekhez csak nagyon kevesen értenek, pl. az atomerőművek működtetése vagy bezárása.  A Fukushima-i erőművek nem azért szenvedtek szerencsétlenséget, mert a technológia rossz, hanem a céget működtető tőkések nyereségsóvárgása miatt elhanyagoltak több fejlesztést a biztonság területén. Elhanyagoltak különböző óvintézkedéseket, keresztülugrottak biztonsági leállításokat és ellenőrzéseket. E miatt egy földrengés a közelben végül katasztrófát okozott. Az atomerőmű-katasztrófa sosem torkollhat egy atomrobbanásban, mivel az urán üzemanyagrudaknak nincs olyan tisztaságuk. De ha a láncreakciót nem tudják többé szabályozni, akkor a hőmérséklet rohamosan emelkedni kezd és megolvaszt mindent. Az olvadék mind nagyobb mennyiségű lesz és mind magasabb hőfokú, majd süllyedni kezd addig, amíg vízzel jön hirtelen kapcsolatba. A robbanás szerű gőzfejlődés felrobbantja a reaktort, ami nagy mennyiségű rádióaktív anyagot juttat a környezetbe, részben hamu formájában.

Tehát az atomerőművek technológiája rendben van, azonban a biztonsági előírásokat be kell szigorúan tartani.  Ilyen komplex technológiai folyamatokat népszavazás tárgyává tenni a legmocskosabb populizmus!

Ugyanez megy a szociális, erkölcsi területeken is. A homoszexualitást és a homoszexuálisok közötti házasságot szintén népszavazással oldották meg a különböző pártok reménykedve szavazó táboruk bővítésében.

Miközben a népet ilyen számukra érthetetlen dolgokban szavaztatják, a gazdag és megagazdag családok, konszernjeiket képviselve, a politikusokat mérhetetlen pénzekkel megkenve maguk alá gyűrik a világot:

–folyik mértéktelenül a környezetszennyezés

-a korrupció világméreteket öltött rákfenévé változott

-fogynak az erőforrások

-növekednek a hadseregek és a felszerelésük mindjobban a tömegpusztító fegyverek általánossá válására törekszik.

-A világ népességének élelmiszer ellátása meg 10 konszern kezében összpontosul.

Ez a szép globális jövő vár ránk!

forrás: http://www.flegel-g.de/2016-05-15-Globalisierung.html

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Reklámok

6 című bejegyzés “Globalizáció az élelmiszer ellátásban” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Dobjatok már legyszives egy helyesírás ellenőrzőt rá, mert finoman fogalmazva kissé nyers a szöveg még 😜, osztanám is… de így nem kockáztatnám meg, a trollok miatt! 😊 Köszi!

  Kedvelés

  1. Szöveg javítva! Véletlenül ment ki, miután félig javítottuk a szöveget. Még a forrás is lemaradt. Azt is kiegészítettük. Az eredeti forrás egy hosszú német cikk, amely csak az ötletet adta !

   Kedvelés

 2. A globalizáció eredendően helyes elképzelés, de a pénzsóvárok épp az ellenkezőjére fordították, így csak csúfság és butaság lehet belőle.

  Kedvelés

  1. Erdélyi úr! Szeretném megkérni, hogy gondolkozzon már el rajta, hogy mégis nem-e az önfenntartó, a környezet szabatos családi gazdálkodás, szakszerűbben a polgári értékrend lenne inkább a jövő megtartó út?

   Kedvelés

  1. Köszönöm. Majd elolvasom. Addig is én ajánlom ezeket:
   https://internetfigyelo.wordpress.com/2011/03/17/a-fukushima-i-nuklearis-baleset-elso-resz/

   https://internetfigyelo.wordpress.com/2011/03/19/a-fukushima-i-nuklearis-baleset-masodik-resz/

   Ez a fenti cikk nem feltételez semmilyen terrortámadást! Technológiai szempontból teljesen mindegy, hogy a láncreakció kontrollját terrortámadással vagy földrengéssel és cunamival teszik lehetetlenné. Söt kombináljunk: a földrengést és a cunamit is terrortámadásnak lehet nevezni, amennyiben azt 2 tektonikus lemez találkozási vonalán elhelyezett mélytengeri atombombákkal okozzak.

   Kedvelés

Hozzászólások lezárva.