Németország az USA nélkül garantálná Európa biztonságát?

NIF: Trump, ha nyer, ígérete szerint a NATO-ban vállalt amerikai szerepért sokkal több pénzt fog Amerika kérni. Ha az EU ezt a követelést nem fogadja kellőképpen, akkor kivonulnak a NATO-ból?
Létrejön az EU-Hadserege végre? Lesz végre Orosz-EU katonai szövetség? Lesz Eurázsiai Unió, ahol Oroszország egyik jelentős tag lesz? Sok kérdést vet fel ez a német hadsereg bővítés és fegyverkezés! Különösen azt a reményt veti fel, hogy megszabadulunk végre az EU-vezető pozícióit bitorló európai PT  tagjaitól?!

Ursula von der Leyen hidfo.ru

Ursula von der Leyen német védelmi miniszter bejelentette a német fegyveres erők kibővítésének tervezetét, mert “nem várhatjuk el másoktól, hogy megoldják a biztonsági problémáinkat.”

A védelmi miniszter szerint a német katonai erő megnövekedése pozitív tényező lesz Európa biztonságának garantálása szempontjából. A kedden, Ursula von der Leyen által bejelentett tervezet 1990. óta az első olyan program, ami Németország fegyveres erőinek bővítését irányozza elő. “Megváltozott a biztonsági környezet, ami az európai fegyveres erőktől gyors reagálást és nagyobb erőt követel meg. Újra be kell fektessünk a védelmi iparba, egy kollektív, lépésről-lépésre megközelítés részeként. Többé nem támaszkodhatunk másokra a saját biztonsági problémáink megoldása terén.”

Németország hagyományos katonai személyzetét ennek keretében 2023-ig további 14300 fővel bővítik, amibe beletartozik majd 4400 civil specialista és IT-szakember. A miniszter elmondása szerint ez elsősorban olyan hiányosságok pótlását célozza, amivel az európai országoknak nap mint nap szembesülniük kell a kiber- és információs biztonság terén, valamint a haditengerészet és különleges erők kötelékében. “Európai nemzetként a NATO és az Európai Unió keretein belül egyaránt felelősséget kell vállalnunk. Hollandia szintén támogatja ezt a törekvésünket.” – mondta.

Tavaly decemberben Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter egy egységes európai hadsereg létrehozására tett felhívást, valamint felszólította az európai országokat, hogy növeljék védelmi kiadásaikat. A politikus szerint a migrációs válság rámutatott arra, hogy Európa meg kell védje magát, kiterjedtebb közös szerepvállalásokra van szükség a kontinenst érintő problémák kezelése terén. Schäuble a Bild am Sonntagnak nyilatkozva kijelentette, hogy a tagállamok védelmi kiadásaikat a közös kezdeményezések finanszírozására kellene fordítsák, és az Európai Uniónak egy európai hadseregre van szüksége ahelyett, hogy 28 különálló ország rendezetlen módon próbálná kezelni a globális problémákat.

Az utóbbi hónapok során az európai fegyveres erők növelésének irányába mutató, további ösztönöző tényezőként jelent meg, hogy Donald Trump, az amerikai republikánus párt elnökjelölt-várományosa immár nyíltan azzal kampányolt, hogy az Egyesült Államok többé nem vállalhatja magára “Európa megvédését”, hiszen ez elsősorban az amerikai adófizetőknek jelent terhet, miközben az amerikai hadsereg olyan országok védelméről gondoskodik, melyek saját magukat képtelenek megvédeni. Ennek a kampánynak realitásaira reflektálhat a német védelmi miniszter kijelentése, miszerint “többé nem támaszkodhatunk másokra a saját biztonsági problémáink megoldása terén”.

hidfo.ru nyomán

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

10 című bejegyzés “Németország az USA nélkül garantálná Európa biztonságát?” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Most minden átalakulóban, formálódóban van Európában is. Ha Közép és Kelet Európa nem tudja megoldani a saját védőszárnyát, egyetlen nyugati országot sem bevéve, akkor a Közép régióknak megint csak a vesztes csapat lesz bekódolva. Ha Magyarország, Lengyelország és a Baltikum nem tud élni a hatalmas történelmi lehetőségeivel, nagyobb bajban lesz, mint bármikor. Oroszország is Kelet-Európa része, náluk jobban senki nem tudja, mi az a megvetett, lenézett, lesajnált szerep. Viszont azt is tudják, pont a lehetséges, jóravaló potenciális szövetségeseknél kell, kellene a bizalmat megerősíteni. Ami lássuk be, nem véletlenül, csúnyán el lett baltázva, még úgy is, hogy a véres játék meggyötörte, megkínozta a jobb sorsra méltó orosz embereket is. Hát, ez most éppen furcsa játék, furcsa, váratlan és kiszámíthatatlan lehetőséggel. Ráadásul mindenütt megvannak a zavart keltő, álszent “barátok”! Na, majd meglátjuk, vagy ilyesmi.

  Kedvelés

 2. Németország akarja megvédeni Európát? Persze ez annyiban logikus, hogy lassan már Németország magát tekinti Európának,így Európa megvédése esetenként saját megvédését jelentené. Ha pedig a mi részvételünkkel is megalakulna az európai hadsereg, az kifejezetten a német hegemóniát jelentené. Vagyis a jelenlegi politikai dominancia mellé párosulna a katonai, az pedig magával vonhatná a gazdasági dominanciát az erő politikájára támaszkodva. A Görögországi mentőcsomag jól megmutatta, hogy a német védelem alig jelentene számunkra jobbat, mintha ugyanazt az oroszok tennék.
  Viszont a V4-ek beállt német/EU-ellenessége ennek is szembe fog menni. Ursula von der Legyen pedig csodálkozhat majd, hogy a dolgok nem úgy alakulnak, mint szeretné. A V4-ek és a hozzájuk sok kérdésben hasonlóan gondolkodó Kelet-Európa nyugat és Oroszország között fontos tényezővé fog válni. Persze ez apolitikusaiktól is függni fog.

  Kedvelés

 3. Bárcsak az USA, feladatainak rangsorában a legutolsó helyre tenné EURÓPA védelmét. Évezredeken keresztül nem hiányoztak nekünk! — ám amikor a védőszárnyait fölénk, magyarok fölé kellett volna emelnie, akkor bizony az USA nem volt sehol. Köszönjük minden eddigi “áldásos” tevékenységét, azt a nagy semmit. Nekünk ennyi is bőven elegendőnek bizonyult. Vattay Szabolcs

  Kedvelés

  1. 56-ban a spanyolok katonai segítséget akartak nyújtani a magyar forradalmároknak,de Usrael megakadályozta.
   Azóta kirabolták hazánkat és egy esetleges konfliktusban biztos magunkra hagyna minket.
   H.B.

   Kedvelés

 4. Azt, hogy Németország meg akarja védeni Európát, nem egészen értem? Ugyanis, Németország, 1945 óta, nem SZUVERÉN ORSZÁG!
  Mivel vele, sem az USA, sem Anglia, sem Franciaország, sem pedig Oroszország, 1945 óta, békeszerződést, még nem kötött!
  Kérdés: vajon kinek a biztatására mert így nyilatkozni, a német hadügyminiszter nő???
  Ezért szerintem, e nyilatkozat mögött, valami nem stimmel, “sántít”!!!
  Vélemezni merészeli, az 56-os veterán és Koppányivadék.

  Kedvelés

  1. Zbigniev Brzensky könyve, a Nagy Sakktábla, németül Die einzige Weltmacht, címmel 20 év késéssel jelent meg. Miért? Súlyos gyanakvásom szerint azért, mert ez a nagyképű zsidó bérenc (mások által tömeggyilkosnak nevezett), akinek az apja akárcsak Wallenberg jó pénzért árulta a lengyel útleveleket a zsidóknak, lévén lengyel nagykövet Berlinben a 2. vh.alatt, Németországot annak nevezte, ami: vazallusnak, legjobb esetben protektorátusnak. Merkelisztán, ha hitelt adunk a híreknek, ha nem, hogy Merkel még DDR-es KISZ-aktivista korában engedte magát beszervezni a CIA által, hűen követi az USA-bol érkező parancsokat. Van Leyden kommunikációja nem egyéb, mint egy puhatolózás: mi lesz, ha Trump nyer és tényleg sokkal nagyobb összegeket fognak kérni az amerikaiak Európa védelméért?

   Kedvelés

   1. “mi lesz, ha Trump nyer és tényleg sokkal nagyobb összegeket fognak kérni az amerikaiak Európa védelméért?”
    Európában nem köcsögök laknak(bár sok buzi van),hogy ne tudná megvédeni magát.
    Egyébként az az usraeli hadsereg védi az Eu-t melyben engedélyezték a homoszexuális kapcsolatokat?
    Kirúgni az európai országok vezetéséből a zsidókat és minden nemzet szervezze meg a saját védelmét!!!
    H.B.

    Kedvelés

 5. “egy estleges konfliktusban biztos magunkra hagyna minket.
  “Veled vagyok az utolsó vasadig! Csak miután hátba szúrt,és kifosztott. A szabadság egyben függetlenség is. Senkitől és semmitől nem függeni. Na ilyen ma nincs. Ha követjük a pénz útját,láthatjuk a függőség okát. A függőségben soha nem járhatsz jól. Mert az nem arról szól. Azért tartunk mi is ott,ahol. Ha parazita van benned,ehetsz amennyi beléd fér, a végén mégis ő nyer! Ha ki nem irtod!

  Kedvelés

  1. ” Ha parazita van benned,ehetsz amennyi beléd fér, a végén mégis ő nyer! Ha ki nem irtod!”
   Nagyon találó hasonlat.
   H.B.

   Kedvelés

 6. Erőss német hadsereg nem, de egy erős EU hadsereg igen!!!
  Tudni kell azt, hogy szélsőséges német hazafiak az EU-t a IV. Német Birodalomnak tekintik! Ez azért elgondolkodtató!

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.