Kivégzés a PT által uralt Magyarországon: “Vasárnap bezárok. Örökre!”

NIF: Demokráciában a feljelentettnek joga van tudni, hogy ki volt a feljelentő és joga van megismernie a feljelentés szövegét is!!! Kérjük Barna Illés cukrászmestert, hogy követelje meg a bezárással, büntetéssel fenyegető intézménytől, hogy járjanak el szabályosan és a feljelentő személyét és a feljelentés szövegét adjak ki. Közzé fogjuk tenni, amennyiben ez eljut hozzánk, hogy Olvasóink tízezrei megismerhessék alaposabban miként is működik a PT által uralt Magyarország.

A feljelentéstől függetlenül a higiéniára ügyelni kell és meg kell felelni az előírásoknak. Azonban a magyar előírások bizonyos esetekben sokkal “keményebbek”, mint az EU bármelyik gazdag nyugati tagállamában. Gyakran olyan előírásokat talál ki az ANTSZ, hogy azok szinte követhetetlenek és a kis vendéglőt be kell zárni. Az edényeket nem szabad ott tárolni, ahol elmosogatod őket, ahol a vörös húst pucolod ott nem szabad a fehér húst is előkészíteni, a zöldséget megint egy harmadik vagy ötödik helységben kell pucolni, stb. Az ANTSZ helyi, megyei , országos vezetői pedig ily módon élet-halál uraivá válnak és ennek megfelelően pökhendiek, zsarolók, arcátlanul nyomulók! Csak add meg neki a lehetőséget, a magyar szentebb lesz a pápánál!


Barna Illés cukrászmester 50 évvel ezelőtt nyitotta meg cukrászdáját Gödöllőn. 2016. május 11-én a Nébih lakossági bejelentést követően ellenőrzést tartott az üzletben. Határozatukban 2016. május 15-ével bezárásra kötelezték a tulajdonost.

50 éve vagyok kisiparos itt Gödöllőn, 64 éve vagyok a szakmában. Én Magyarország legfontosabb helyein voltam cukrász, a Kísérlet Atomreaktorban, a Csillebérci Úttörőtábor mellett, a Központi Fizikai Kutató Intézetben. Onnan jöttem ide ’66-ban.

Idejött egy nő meg egy férfi, az egyik állatorvos, a másik meg állítólag a főnöknő. Azt mondták, hogy engem a zöld számon bejelentettek, hogy itt nincsenek rendben a dolgok, ezért jöttek ellenőrizni. Aztán abba maradtunk, hogy inkább bezárok, mert plafonig akarták csempéztetni a helységet, meg át kellene építtetni ezt az öreg házat.

De ehhez már hozzá sem lehet nyúlni. A gépeket és az eszközöket modernre kellene cserélni, mert szerintük elavultak. Az ötven év alatt nem fordult elő, hogy visszahozott volna valaki egy süteményt. Vagy panaszkodott volna fagylaltra. Soha. De nem csak itt, sehol! Sehol sem, ahol eddig dolgoztam! És erre büszke vagyok!

Hogy mi lesz most? Bezárok. Talán nem dől össze a világ énnélkülem. Pótolhatatlan ember nincs. Tetszik érteni? Majd valamit csinálok. Nem tudom még. Megyek a testvéremhez. Van még egyetlen testvérem. Hatan voltunk, de már csak egy él, ketten maradtunk. Megyek hozzá. Ha nem engednek dolgozni, valamit ki kell találnom. De nem fogom magam megbüntettetni. Mert azt mondták, hogy nem bírságolnak meg egy forintra sem, ha vasárnap este örökre bezárok.

Udvariasak voltak velem, én is ő velük; ha ez a kívánságuk, akkor én bezárok. Én 50 évig szolgáltam Gödöllőt, soha semmi probléma nem volt. Csak van valaki jóakaróm. Mást nem tudok mondani. De ilyet nem szabadna csinálni, hogy valakinek a rosszindulata egy embert tönkretesz! Ez olyan, mintha én most betelefonálnék a maga munkahelyére, hogy rúgják ki, mert ez meg az van. És akkor magát tönkretettem. Miközben azt sem tudom, kicsoda. Krémest tetszik kérni?

A múlt évben még az történt, hogy valaki agyondicsért az interneten és jöttek az egész országból. Majdnem belehaltam az egészbe, mert annyian voltak, de álltam a helyem. Nem adtam föl. Mert az emberek jöttek. Most is jönnek. Mert olvasták, hogy bezárok, meg vannak ijedve, hogy elmegyek, nincs több krémes, se fagyi. Vége az üzletnek. Én már 78 éves vagyok. Két agyi infarktusom volt, kétszer operáltak, 15 éve komoly szívbeteg vagyok. Ha lenne is ennyi pénzem, ami a felújításhoz kell, sohasem térülne meg.

Nem lesz baj. Van nyugdíjam, amellett csináltam a kisipart. Fizetem a tébét. Hétezer-ötven, minden hónap 15-ig fel kell adni. Kellett. Most 25-én ultrahangra kell menni, most voltam vérvételen. Azt mondta a főorvosnő, hogy amíg élek, dolgozhatok, csak ellenőrizni kell engem negyedévente. Dolgoznék én halálom napjáig. De most már nem hagyják.

Egy életen keresztül csináltam, dolgoztam. Betegen is. Nekem még nincs végem, de az üzletnek igen. De inkább ez, mert én nem fizetek büntetést. Erre nem fogok keresni. Ha ez a köszönet, hogy becsületesen dolgoztam egy életen át, akkor nem akarok semmiféle jelzőt használni senkire. Most még dolgozom. Kell a fagyi, meg a sütemény. Mert jönnek búcsúzkodni.

Utoljára enni egy jót.

http://faktor.hu/faktor-barna-illes-cukraszmester-godollo

Üdv.: Szabó Laci Pécsről

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

16 című bejegyzés “Kivégzés a PT által uralt Magyarországon: “Vasárnap bezárok. Örökre!”” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Nyilván a megtámogatott konkurencia fog üzletet nyitni Barna úr törzsvendégei számára, ezért van útban az ő üzlete. Ez valóban a 21. sz-i kivégzés, az elembertelenedett, elanyagiasodott világban. Ha lenne tartás a magyarokban, nem vásárolnának a konkurenciánál.Esetleg a hölgyek süthetnének otthon! Nem boszorkányság.

  Kedvelés

 2. Létezik még a bojkott eszköze. Vásárolni valakinél nem kötelező.

  Kedvelés

 3. ” a deviza hitelek után,így is meglehet Embereket ölni. Fertő ami itt van ebben az országban(?) vagy inkább, kft-ben.

  Kedvelés

 4. A szívem szakad meg!
  Nincs lelke egyetlen olyan embernek sem, akik olyan pályát választanak, ahol vegzálni, idegesíteni, lenyúlni, tönkretenni, lakásából elűzni, pénzétől megfosztani képesek saját magyar testvéreiket, vagy akik betegség- és halálipart támogatnak. S mindezt pénzért teszik, mocskos anyagi érdekből, a legcsekélyebb együttérzés nélkül, embertelenül.

  Soha, soha, soha nem tudnék ilyen munkát végezni, mert én halnék bele.

  Kedvelés

 5. Ez van Magyarországon,tudja meg a világ!
  Őfőméltosága Vitéz Nagybányai Horthy Miklós Magyarország Kormányzója volt rezidenciája településén volt ez a cuki több évtizedig! Ha jól emlékszem nemrég mint ha a neten is reklám lett volna. A nyolcadik X felé közeledő cukrászmester csodásan végezte dolgát. Most ezek a majmok olyan követelményeket támasztanak az üzlet átalakítása irányában,amit tisztességes munkával nem lehet kigazdálkodni. Nem baj,vannak a holdudvarhoz közeli trógerok,akiknek lopott pénzből fog rá telleni. Egy anekdota: Az Úr Jézus mikor a földön járt,betévedt egy utcába. Ott két kocsma volt egymással szemben. Az egyik helyen nem kapott éjszakára befogadást,a másik helyen igen. Reggel kérdezte az Úr! Mivel háláljam meg neked,hogy befogadtál? Úram semmit nem kérek,tüntesd el a konkurenciát! Az EU-na most volna illó segíteni és a szükséges fejlesztésekre adni a pénzt,nem faszt sem érő stadionokra!

  Kedvelés

 6. ” A Szívem szakad meg!
  Hány és hány Magyar Család járt,jár “így nap,mint nap! Olyan indulatok feszülnek ebben az országban,hogy hegyeket lehetne megmozgatni. De jaj azoknak, akiknek ez köszönhető(?) ha előbb utóbb elszabadulnak az “energiák,mert itt kő kövön semmi nem marad. A légiós “betegség elkerülhetetlen.A várakozás unalmából kitörni, mindegy milyen áron, mert a semmit tevés rozsdássá teszi a testet,lelket, és a legkeményebb acélt is.

  Kedvelés

 7. “faszt sem érő stadionokra.
  -‘megragadt gyerekkorában ez a “szerencsétlen,nem tud felnőni,sem a feladathoz,sem önmagához. Még játszana,és kergeti a gyerekkori álmait. Híres focista szeretett volna lenni,fürdeni a dicsőségben,rivaldafényben. Élvezni a tapsvihart. Az utóbbit megkapja elvbarátaitól, “némi konc fejébe,ajnározzák is,csak hunyjon szemet a törvénytelenségek felett. Cimborái persze tudják,ismerik az állapotát, de minél tovább marad, nekik annál több jut. Volt már ilyen a történelembe.
  De a számlát előbb utóbb ki kell egyenlíteni. Valakiknek…

  Kedvelés

 8. “szerintem mindketten tudjuk a “tényleges céljukat. Ha előbb nem,ott a helyemet már “elkészítették. De legyen,aminek lennie kell!
  A Hitem és az akaratom vagyok én. Ez ellen pedig Soha nem teszek!
  Üdv.

  Kedvelés

 9. Valami jó hír is: Gémesi úr Gödöllő polgármestere keres megoldást, hogy Barna úr továbbra is működtethesse a cukrászdáját, sőt, cukrásztanulóknak átadhassa a tudását.

  Kedvelés

  1. Ez aztán a csúcsintézkedés, és talán nekünk is, a NIF-közösségnek, van érdemünk ebben!!!
   Köszönjük a visszajelzést!

   Kedvelés

   1. Info a Faktor.hu-ról van. Igen, ez ügyes volt, úgy gondolom, a nagy érdem a NIF-é, hogy nyilvánosságra hozta.

    Kedvelés

   2. Napi 10-15 ezer látogatónk van. Kevesen szolnak hozza a cikkekhez, de sokan olvasnak bennünket. Ki tudja kik?!

    Kedvelés

 10. Biztos az a féreg a feljelentő aki cukrászatot akar nyitni a városban.
  Vajon milyen származású lehet a feljelentő?
  H.B.

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.