Kvótareferendum – Az Országgyűlés elrendelte a népszavazást

NIF: Beszámoló a népszavazás elfogadásáról, és az ellenvéleményekről.

Ősz elején lehet népszavazás a kötelező beletelepítési kvóta ellen+VIDEÓ

MH/ MTI – 2016.05.10. 10:16 

Az Országgyűlés elrendelte a kötelező betelepítési kvótáról szóló országos népszavazást, amelyet a kormány kezdeményezett, egyúttal arról is döntött, hogy könnyít a népszavazási kérdések benyújtásának szabályain. Magyarországon 1989 óta eddig hatszor tartottak országos ügydöntő népszavazást. A referendumra leghamarabb ősszel kerülhet sor. A DK és az Együtt a szavazás bojkottjára szólított fel. A Jobbik elnök-frakcióvezetője szerint a Fidesz folyamatos fáziskésésben van a kötelező betelepítési kvóták ügyében. Az Európai Bizottság egyik szóvivője kijelentette: a brüsszeli döntés alól egyelten tagország sem lehet kivétel.

 

A parlament 136 kormánypárti és jobbikos igen szavazattal, 5 független képviselő nem voksa ellenében döntött a referendum elrendeléséről.

A népszavazási kérdés úgy szól: “Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

A most elfogadott országgyűlési határozat arról is rendelkezik, hogy a népszavazás lebonyolítására legfeljebb mintegy 4,9 milliárd forint fordítható. Az indoklás szerint ebből 500 millió forint a korábban a Nemzeti Választási Iroda rendelkezésére bocsátott forrásból biztosítható.

A Kúria egy héttel ezelőtt utasította el a Nemzeti Választási Bizottság hitelesítő határozata ellen benyújtott jogorvoslatokat, ezzel lehetővé téve a népszavazást. Az Országgyűlés most hozott határozatával szemben 15 napon belül lehet az Alkotmánybírósághoz fordulni, a testületnek 30 napja van a panasz elbírálására.

A népszavazás elrendeléséről szóló határozatot a Magyar Közlönyben közzé kell tenni.
Az országos népszavazást a köztársasági elnök tűzi ki 15 napon belül, úgy, hogy az a kitűzés napját követő hetvenedik és kilencvenedik nap közé, és vasárnapra essen.

Fidesz: ne támadják meg a balliberálisok a parlament döntését!

halász mtiHalász János, a Fidesz-frakció szóvivője arra szólította fel a balliberális oldalt, hogy ne támadja meg az Alkotmánybíróságon a parlament keddi döntését a kvótareferendum elrendeléséről. A fideszes politikus a népszavazást az ország történetében az egyik legfontosabb ügynek nevezte, úgy fogalmazott: “az elmúlt húsz évben nem állt ilyen súlyú döntés előtt Magyarország. A referendum sürgető mert “Brüsszelben egyre agresszívebb tervek születnek a kényszerbetelepítésre” – fogalmazott.

„Brüsszel kötelező döntést hozott”
Az Európai Unió kötelező érvényű döntést hozott, ez alól egyetlen tagország sem bújhat ki – jelentette ki magyar parlamentnek a migránsok kötelező kvóták szerinti áttelepítéséről szóló népszavazást elrendelő döntésére reagálva Alexander Winterstein, az Európai Bizottság egyik szóvivője.

A Fidesz-frakció szóvivője szomorúnak nevezte, hogy vannak, akik nyíltan kiálltak a brüsszeli kényszerbetelepítés mellett, és nemet mondtak arra a lehetőségre, hogy a magyar emberek dönthessék el, kikkel akarnak együtt élni. Nem támogatták a népszavazás elrendelését az MSZP, a DK és az Együtt politikusai; a liberálisok a hírek szerint az Alkotmánybíróságon támadják a népszavazást, a szocialisták más kérdésekről akarnak beszélni, a gyurcsányisták és bajnaisták pedig bojkottot hirdettek ellene – sorolta a képviselő. A Fidesz felszólítja a balliberális oldalt, hogy ne támadják meg az Alkotmánybíróságon a mai döntést – jelentette ki Halász János.

Zöld lámpát kapott a párhuzamos aláírásgyűjtés 
Könnyített a népszavazás kezdeményezésének benyújtási moratóriumán az Országgyűlés, lehetővé téve a párhuzamos aláírásgyűjtést az azonos témájú indítványok esetén.  A törvény módosítását 115 igen szavazattal, 27 nem ellenében, 30 tartózkodás mellett fogadták el. A változtatás értelmében állampolgári kezdeményezés esetén mindaddig lenne lehetőség azonos tárgyú kérdés benyújtására, amíg a NVB nem hitelesíti jogerősen a másik kérdéshez beadott, megfelelő zámú – azaz 200 ezer – érvényes aláírást.

Bojkottra szólít a DK és az Együtt

A szocialisták szerint a Fidesz ellehetetlenítette, hogy egyszerre lehessen szavazni a kormány által kezdeményezett, illetve az MSZP által támogatott népszavazásokról, és ezzel majdnem hatmilliárd forintot húzott ki a családok zsebéből. Bárándy Gergely, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának szocialista alelnöke szerint nem csak a józan ész, hanem a jogszabályok is lehetővé tették volna, hogy egynapon lehessen szavazni a betelepítési kvótákról illetve az állami vezetők bérplafonjának visszaállításáról és az állami földek eladásának tilalmáról szóló népszavazási kezdeményezésekről. A szocialisták folytatják a Fidesz-ellenes aláírásgyűjtést, mondta.

Németh Szilárd: csak a népszavazás állíthatja meg Brüsszelt
Csak a népszavazás állíthatja meg Brüsszelt, mert “ott elhatározták, hogy (…) ezt a kényszerbetelepítést, ezt a kötelező kvótát ráerőltetik a schengeni országokra” – mondta Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.
Németh Szilárd azt mondta: Brüsszelben akarják eldönteni, hogy a magyarok kikkel éljenek együtt, de ha nem alakulna minden a terveik szerint, pénzügyi szankciókat léptetnének életbe.
Úgy fogalmazott: míg egy be nem fogadott illegális migráns után 78 millió forintot kellene fizetni, az Európai Unió “egy magyarra egymillió forintot fordít” a 2013-2020-as ciklusban, ami szavai szerint “elképesztő és arcátlan”.
Németh Szilárd kiemelte: a kormány nagyon erős eszköznek tartja a népszavazást, és fontosnak, hogy a parlamenti döntés mellett az emberek akarata is megjelenjen. Jelezte: szerinte legkorábban ősz elején lehet referendum a kérdéstől.
A Fidesz alelnöke kitért arra is, hogy MSZP eddig is a bevándorlók pártján állt, és ellenezte a kormánynak az illegális bevándorlás megállítására tett intézkedéseit. Hozzátette: a kérdésben felül kell emelkedni a pártpolitikai szempontokon, és ha ez sikerül a Jobbiknak, akkor “nem fog úgy viselkedni, mint a szélkakas”, mivel korábban Vona Gábor pártelnök is a népszavazást támogatta.

 Az Együtt elutasítja a kótareferendumot, és arra kéri a választókat, hogy ne vegyenek részt a népszavazáson. Szelényi Zsuzsanna azt mondta, a referendummal a kormány “sunyi módon” felhatalmazást akar szerezni arra, hogy az országot “bármikor kivigye” az Európai Unióból.

A Demokratikus Koalíció is bojkottálni fogja az Európa-ellenes népszavazást és a népszavazástól való távolmaradásra biztatnak, mert – megfogalmazásuk szerint – a  távolmaradás is szavazat, mivel “aki távol marad, az Európára szavaz”. A DK szerint ugyanis  Orbán Viktor kormányfő kvótaferemdumon valójában arra kér felhatalmazást, hogy kivezesse Magyarországot az EU-ból.

Orbán Viktor miniszterelnök február 24-én jelentette be, hogy a kormány országos népszavazást kezdeményez a kötelező betelepítési kvótáról. Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter múlt héten azt mondta, előreláthatólag szeptemberben vagy október első napjaiban lehet megtartani a referendumot. A népszavazás szükségességét a kormány azzal indokolta: Brüsszel helyett csak a magyarok dönthetik el, hogy kivel akarnak egy országban élni.

Jobbik: A Fidesz fáziskésésben van
A Jobbik elnök-frakcióvezetője szerint a Fidesz folyamatos fáziskésésben van a kötelező betelepítési kvóták ügyében. Vona Gábor keddi budapesti sajtótájékoztatóján továbbra is alaptörvény-módosítást sürget.
Az ellenzéki politikus – a miniszterelnök ezzel kapcsolatos, előző napi megjegyzésére reagálva – felvetette, hogy pártja követett-e el pálfordulást azzal, hogy szeptemberben a népszavazást támogatta, most azonban mást tart jobbnak, vagy a Fidesz, amely szeptemberben még elutasította a referendumot, most pedig az élére állt.
A Jobbik álláspontja nem változott, továbbra is a kvóták ellen van, ugyanakkor hatékonyabb eszközt javasol – jelentette ki.
Vona Gábor szerint 2015-ben a népszavazás időszerű javaslat volt, most azonban már idejét múlt és elégtelen. Közölte: az alaptörvény-módosítás gyors, azaz nem kellene őszig várni. 
Az idő nem nekünk dolgozik, az Európai Bizottság újabb abszurd javaslatokkal áll elő – érvelt.
A Jobbik elnöke megjegyezte: hiába adott a társadalom elutasító véleménye, ha a referendum nem lesz érvényes és eredményes, akkor visszafelé is elsülhet, és ellenkező hatást válthat ki. 
Ezzel szemben az alaptörvény kiegészítése a legmagasabb jogi szint és ingyenes megoldás – mondta.
Kitért arra is, hogy sikeres népszavazás esetén egyébként is jogalkotási kötelessége lenne az Országgyűlésnek.

Tuzson Bence: több mint 100 milliárd forintba kerülne a brüsszeli javaslat
Százmilliárdos tétel lenne elutasítani azt az 1290 migránst, akit a brüsszeli rendszer szerint Magyarországnak kellene befogadnia – mondta Tuzson Bence kedden az M1 aktuális csatorna esti műsorában. Az összeg meghaladja a 2017-es költségvetésben az áfacsökkentésre szánt forrást. “Tehát nagyon nagy összegről beszélünk; ezt elutasítjuk (…), és szövetségesekre lelünk a csehekben, szlovákokban, a lengyelekben ebben a kérdésben” – mondta. Fejenként 250 ezer euró (77,7 millió forint) “szolidaritási hozzájárulás” ellenében tagadhatnák meg ideiglenesen az uniós tagállamok, hogy részt vegyenek a menekültek automatikus elosztásában.

forrás: http://magyarhirlap.hu/

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

14 című bejegyzés “Kvótareferendum – Az Országgyűlés elrendelte a népszavazást” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. ,,Németh Szilárd: csak a népszavazás állíthatja meg Brüsszelt”

  De ki állítja meg Orbánt?

  Kedvelés

 2. Megkérdezték a menekülteket, hogy szeretnének e Magyarországon élni? Ne döntsenek kötelezően azok nevében akik koránt sem akarnak az országunkban élni.Megelégednének 20- 30 ezer forintos létminimummal,alig hiszem. A zabi gyereket nem szokták úgy szeretni mint az édes gyermeket , ez általános szokás a világon.Mutassuk meg a TÁMOGATOTTAKNAK a Magyar nyelv nehézségeit,s hogy míg a nyelvünket nem beszélik addig munkát nem tudnak vállalni,vajon így vonzó lesz e Magyarország számukra ? Brüsszel ne akarjon azoknak segíteni akik nem akarják azt elfogadni.Történt e felmérés ez ügyben ? Ha most 1290 ember sorsáról kell dönteni,de mi lesz aztán ?Ezeknek a betelepített embereknek van családjuk,azok elválaszthatóak ? A várható konfliktusokkal kik fognak élni ?

  Kedvelés

 3. Stratégiai hazugság, hogy mérnökök, orvosok, agysebészek, . . .
  A stratégiai cél a nemzetállamok lebontása, Europa elidegenítése. Ennek eltitkolása érdekében hazudoznak, félretájékoztatnak. Ezt nevezem stratégiai hazugságnak.
  Egy olyan masszán, mint az amerikai nép kitűnően uralkodnak bizonyos érdekcsoportok. Ugyanezt akarják létrehozni Europában is. Pedig az EU, vagy legyen EEA, kitűnően működhetne az Amerikát uraló PT (Párhuzamos Társadalom) nélkül is. De nem lehetne a tagállamokon és az EEA központi vezetésén egy PT tagjainak uralkodni!
  Kissé kell foglalkozni a PT-kal, mert ez végre most Nyugat-Europában nagy divat lett!
  Természetesen csak a muszlim PT-kal foglalkoznak. Pedig egyelőre ezek “nyíltan veszélyesek”. Az igazi veszélyek a “burkolt PT” részéről törnek ránk!
  Az európai nemzetállamokban az átlagos születési ráta 1,38 gyerek családonként. A nemzet biztos fenntartása 2,3 gyerek családonként; veszélyes szinten tartása 2,1 gyerek családonként. A jelenlegi helyzet természetes módon alakult ki és valamilyen rejtett módon tekintetbe veszi a munkanélküliség gyarapodását, ami a mezőgazdaság mechanizálásának, a gépgyártóipar robotizálásának, automatizálásának köszönhető. Az EU prognózisai ismertek 2050-ig, de érdekes módon ezek ismertetése helyett folyik a stratégiai hazudozás: hiányzik ennyi-meg-amannyi orvos, föleg mérnök, stb.
  A világ elérkezett egy olyan ponthoz, amikor az emberiség tulszaporodása kiváltotta, és ezt regionális háborúkkal segítik, a mérhetetlen népvándorlást Europa felé. 2050-ig sok milliós számban fognak megszűnni a munkahelyek. A jelenlegi tősgyökeres europai nép-lélekszámnak sem jut majd munkahely. S ekkor bizonyos, rettentően alávaló érdekcsoportok ránkvándoroltatnak 1,5 millió avatàr idegent és szándékukban áll további sok millió ránkvándoroltatása!
  Ez ellen védekezni kell!!!
  Keresd a tanulmányomat, amit tavaly júniusban irtam: Hegemonikus Hibrid Háború címen a Nemzeti Internetfigyelo wordpress oldalon!

  Kedvelés

 4. Romek Úr!
  A cikkeit olvasva, úgy érzem, Önben nagyobb az Orbán gyűlölet, mint a hazaszeretet. Fontossági sorrendben, most először az inváziós csapást kell elhárítani szerintem. A külső veszélyek elhárítása után kell foglalkoznunk belső ügyeinkel.

  Kedvelés

  1. Az a személy, aki a nép önrendelkezési jogát magához akarja sunyi módon ragadni az nem érdemel egy fikarcnyi tiszteletet sem!!!
   Az ilyen személyt ki kell billenteni pozíciójából, mégpedig minél hamarabb!

   Kedvelés

  2. Csatlakozom az előttem szólóhoz.
   A komcsi-zsidóknak az a fő bajuk Orbánnal,hogy nem tudnak tőle lopni,tehát nem a lopással van bajuk,hanem azzal,hogy most ők nem tehetik.
   H.B.

   Kedvelés

 5. T.Kovács Imre Úr!
  “a leges legelső feladatunk az lenne,hogy a belső ügyeinket rendbe tegyük.!! Eltávolítani a hatalom közeléből a parazita kétlaki élősdiket,akik már így is rengeteg kárt okoztak. Ha késlekedünk, a “kvóta kérdéssel is csak további eret vágnak az Országon. Nem beszélve arról,hogy további aljasságokat találnak ki arra,hogy lehúzzák ezt a Népet.
  Aztán lehetne lépni tovább, lepattanni ebből a szemétdombról,amit európa uniónak csúfolnak. A kamu duma ellenére, csak egyesek jártak jól ezzel a házassággal, a Magyarság csak veszített rajta. ” a bécsben nyithatsz kávéházat, szédítő szlogenek ellenére, csicskásnak kellet oda a Magyar. Az összes akkori Magyar gyárakat, cukor,konzerv,ruha,cipő,stb. bezárták. Száz milliárdért,az Oroszok szavatolnák a biztonságunkat. Inkább nekik,mint ezeknek a férgeknek,mert ezeknek soha ,semmi nem elég.

  Kedvelés

  1. “Száz milliárdért,az Oroszok szavatolnák a biztonságunkat.”
   T.T.F!
   Megjelölné a fenti információ forrását? – nem a kételkedés,hanem az érdeklődés miatt kérem.
   H.B.

   Kedvelés

 6. “egy fikarcnyi tiszteletet sem.
  Van e az elmúlt 26 év alatt olyan valaki,aki megfordult a Magyar politikai életben(?) és tiszteletet érdemelne ?!
  (Csengey Dénesen kívül! )
  Ezek, kivétel nélkül legyalázták a választóikat! Ennyi férget egy Anyaföld sem hord a hátán,mint a Magyar. Amióta “tettleges becsületsértést törvénybe iktatták, már azt sem érdemlik meg,hogy az ember megvetés képen, leköpje őket.

  Kedvelés

 7. Annak ellenere, hogy a Parlamentben elhangzott, hogy embertelenul hatalmas osszegbe kerulne a nepszavazas, a migransok kotelezo befogadasarol, amit az orszaggyules dontesevel ingyen lehetett volna eldonteni, megis a nep koltsegen fognak nepszavazast tartani. Olyan alsagos, hazug a magyar es europai
  politika, hogy az mar szinte SATANI melysegekre sulyedt. Van penz ugy latszik, csak egeszsegugyre, oktatasra, kozbiztonsagra es nepjoletre nincs. De van am politikusi zsebekre !

  Kedvelés

 8. Ez egyszerű,alattomos zsidó-politika.
  Így a kormány tagjai azt tudják mondani a fajtársaiknak,hogy ezt a döntést a magyar nép hozta nem mi.
  H.B.

  Kedvelés

 9. EZ A NEPSZAVAZAS A PARLAMENTBOL KIOKADOTT GAZEMBERSEG ! OTT AZONNAL EL TUDNAK DONTENI, ILLETVE NEPSZAVAZAS NELKUL MEGHOZNI A DONTEST : MAGYARORSZAG NEM FOGAD BE INGYENELOKET, MERT AZ MAR TUL SOK VAN IGY IS ! EZ ELLEN KELL FELHORKANNI, TUNTETNI, PETICIOZNI A NEPNEK ! NEMSZABAD BELEMENNI A NEPSZAVAZAS MOCSARABA ! ERTSUK MEG VEGRE !!!

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.