A kötelező kvótákról szóló népszavazásról

Az Országgyűlés elrendelte a kötelező betelepítési kvótáról szóló népszavazást!

Ez a népszavazás első sorban Orbán Viktor kiépített hatalmi struktúrájának megvédését szolgálja.
Ő úgy gondolja, hogy a nemzetközi jogban deklarált, népek önrendelkezési jogára hivatkozva és támaszkodva, – mint egy kisajátítva azt –,  szembe mehet Brüsszel politikájával.

Orbán Viktor úgy gondolja, hogy míg ő hivatkozni fog a magyar nép önrendelkezési jogára, addig az Alaptörvény 8. cikk (3) pontjára hivatkozva, a választási törvény segítségével semmibe veheti hatalma érdekében ezt az önrendelkezési jogot. Orbán Viktornak addig van csak szüksége a népre, amíg annak általa semmibe vett jogait feltarthatja Brüsszel előtt.
.
Felhívom az Országgyűlés figyelmét arra, hogy az Alaptörvény 8) cikk (3) pontja ellenkezik az Alaptörvény B) és B) cikkek, valamint az R) cikk (1), (2) pontjaival, amelyekre az államforma meghatározása is épül. Tudnia kell az országgyűlés tagjainak, hogy a 8) cikk (3) pontjainak népszavazásra vonatkozó korlátozásai egyben az államforma megváltoztatását. Ha a nép nem dönthet semmilyen őt érintő lényeges kérdésben, akkor az nem köztársaság, nem demokratikus jogállam. Ezért nem csak az országgyűlés, de a brüsszeli döntéshozók figyelmében is ajánlom a 8) cikk (3) pontjának tiltó rendelkezéseit, és javaslom azt is nekik, hogy addig hagyják Orbán Viktor és az Országgyűlés népszavazásra vonatkozó kezdeményezését figyelmen kívül, amíg a magyar nép nem kapja meg azokat az őt illető jogokat, amelyre hivatkozva Orbán függetlenséget akar elérni Brüsszellel szemben. Arra kérem a nemzeti érzelmű jogászokat, hogy juttassák el az illetékes brüsszeli hatóságok részére az itt megfogalmazott igényt, hogy a magyarországi kötelező betelepítési kvótákról szóló népszavazást ne fogadják el érvényesnek mind addig, amíg nem valósul meg gyakorlatban is a magyar nép önrendelkezése, amelyre hivatkozva az EU-s döntésekkel akar Orbán Viktor szembemenni!
.
Ugyancsak javaslom a magyar választóknak, hogy bojkottálják a kötelező népszavazáson való jelenlétet addig, amíg a számukra csak és kizárólag az Országgyűlés illetve a pártján keresztül azt uraló Orbán Viktor szab feltételeket és határoz meg népszavazási kérdéseket. Ajánlatos követelni a választási törvény módosítását is, amely visszahívhatóvá teszi a képviselőket, lehetővé teszi kontrollálásukat és a választók rajtuk keresztül történő törvénykezdeményezés lehetőségét.
.
Magának a kötelező kvótákról tartandó népszavazásnak nincsen értelme. Nehéz előre megjósolni, hogy mi lenen jobb megoldás, Orbán diktatúrája, amely az alacsony energiaárak mellett sem képes már gazdasági növekedést elérni, vagy a betelepülő menekültek, akik a legkevésbé akarnak nálunk élni, így csak ideiglenesen, tranzitzónának tekintve az országot érkeznek hozzánk. Amennyiben a népszavazás kérdése nem változik, vagy nem bővül az itt szóvá tett kívánalmakkal, akkor a népszavazástól távol maradás az egyetlen választási lehetőség, amit még érdemes mérlegelni. A választók nem adhatják meg azt a jogot Orbánnak, amit ő megtagad a választóitól.
.
A választási törvény módosításáról itt olvashatnak:
.
https://internetfigyelo.wordpress.com/2016/04/22/koveteljuk-a-valasztasi-torveny-modositasat/
.
.
Romek Károly

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

12 című bejegyzés “A kötelező kvótákról szóló népszavazásról” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Miért van szükség a dolgok negatív oldalát odavetni az olvasok elé – amúgy nézőpont kérdése , minden rosszban talán több a jó ha azt keressük –és ez a lépés a kormány részéről semmiképpen sem egyszemélyes , így nem mondhatni , hogy a miniszterelnök úr egyéni akarata —

  Kedvelés

  1. szekelyse50-nek javasoljuk, hogy minden ilyen “kényes” cikkünket olvassa el többször, de legalább 2x!!!
   A nép önrendelkezési jogát nem ragadhatja el tőlünk semmiféle kormány, sem magánszemély!!! Olvassa el frissített bevezetőnket!

   Kedvelés

   1. A javaslat pedig , hogy aki ilyen dolgokat terjeszt az legalább ötször gondolja át , a másik pedig senki nem bántja a nép akaratát , tehát a nép úgy dönt ahogy gondolja , a dolog egyáltalán nem erőszakos —

    Kedvelés

  2. Tagadhatatlan előnye a diktatúráknak, hogy nem fárasszák az embereket gondolkozással, hanem maguk a diktátorok döntenek. Országgyűlés fogalmazta meg a népszavazásra bocsátott kérdést, amiről természetesen nem konzultáltak egyetlen választóval sem. Ő döntött arról, hogy legyen-e egyáltalán népszavazás, és ha igen, mikor.
   Mi múlott itt a népen? Nem lenne egyszerűbb, ha az Országgyűlés tagjai mennének is csak szavazni?
   Persze tudom, hogy a népszavazáshoz nép kell, de az Alaptörvény szerint a kormányzáshoz is. Ha a ,,nép általi” kormányzás megoldható volt nép nélkül, Orbánék a népszavazást is lebonyolíthatnák maguk.

   Kedvelés

 2. Köszönöm a közzétételt!

  2016.05.15. 13:48 keltezéssel, “Nemzeti InternetFigyelő (NIF)” írta: > WordPress.com > transyadmin posted: “Az Országgyűlés elrendelte a kötelező > betelepítési kvótáról szóló népszavazást! Ez a népszavazás első sorban > Orbán Viktor kiépített hatalmi struktúrájának megvédését szolgálja. Ő > úgy gondolja, hogy a nemzetközi jogban deklarált, népek önrendelkezési > jo” >

  Kedvelés

 3. csak olvasgassátok,értelmezgessétek a törvénycikelyeket,amíg még van lehetőslgetek,majd ha B.pestből is lesz egy London,vagy Párizs,akkor majd nem fogtok ráérni “szakmai” okoskodásokra. Nem úgy lenne jobb,ha egyszer bíztositanátok a rendet?

  Kedvelik 1 személy

 4. ” mikor nyílik ki a csippálya a sok mihasznának,hogy akit vezérként(?) ajnároznak, egy Hazaáruló !! A hordájával együtt!!

  Kedvelés

 5. ” egy vezérnek lehetnek tanácsadói, de döntéseiért neki kell a felelősséget vállalni, anyagilag,erkölcsileg,s ha kell az életével fizetni érte. De ezt számon is KELL rajta kérni. Nem a fenti “verébre gondoltam, mert ez soha nem volt,lesz Vezér,csak egy ” nemzeti figura, aki ide-oda adogatva próbálgatja eljátszani, a neki osztott komoly vezető(?) szerepét.

  Kedvelés

 6. Tisztelt Horváth Bertalan!
  Had válaszoljak egy példával. Anno amikor Nagy Imre a Jugoszláv követségen kapott menedéket, Kádár a szavát adta,hogy ha onnan kijön,garantálja a sértetlenségét. Amikor lefogták,Nagy Imre a szavát kérte tőle számon. A válasza, ” csak nem gondoltad komolyan. Sajnos a többit tudjuk.(?)
  Bizakodom,hogy Ön nem veszi a vezér(?) “szavát komolyan.

  Kedvelés

 7. T.T.F!
  A vezér szava tudjuk mennyit ér – most az érdekéről van szó.
  H.B.

  Kedvelés

 8. “T.H.B!
  ,hogy mi az ő érdeke,a kutyát nem érdekli! A Magyarok érdeke mi?!
  Abban pedig szerintem egyik sem szerepel!

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.