Beintett az erdélyi magyaroknak az Európai Bizottság

Erdely_Fogarasihavasok-onrendelkezes_3Az Európai Unió luxemburgi bíróságának kedden meghozott ítélete szerint az Európai Bizottság jogosan utasította el a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által elindított polgári kezdeményezés bejegyzését.

Az uniós bíróság ítéletében kifejtette, hogy nem vehető nyilvántartásba az olyan európai polgári kezdeményezésre irányuló javaslat, amely a nemzeti kisebbségek által lakott földrajzi területek, régiók fejlődésének előmozdítására irányul. Ugyanis – mint indoklásában rámutatott – a régió fogalmát a tagállamokban fennálló politikai, közigazgatási és intézményi helyzetet tiszteletben tartva kell meghatározni.

A törvényszék arra is rámutat, hogy ezen régiók sajátos etnikai, kulturális, vallási vagy nyelvi jellemzőinek fennmaradása nem olyan cél, amely igazolhatná az unió kohéziós politikája keretében valamely jogi aktusnak az elfogadását. Az ilyen politika ugyanis az unió egésze harmonikus fejlődésének előmozdítására, és különösen az egyes régióit sújtó súlyos és állandó demográfiai hátrányok csökkentésére irányul.

A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) és partnerei azt kezdeményezték, hogy az EU kohéziós politikájában kezelje kiemelt figyelemmel azokat a régiókat, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő régióktól. A kezdeményezés elfogadása a székelyföldi autonómiatörekvéseket erősítette volna.

Az erdélyi magyarok európai polgári kezdeményezését elutasította az Európai Bizottság, valamint arra szólította fel őket: legkésőbb három napon belül távolítsák el honlapjaikról az unió luxembourgi székhelyű bíróságán zajló perük iratait, és gondoskodjanak róla, hogy a keresetlevelük és az EB ellenkérelme ne legyen hozzáférhető a nyilvánosság számára. Az elutasító határozatot az EU luxembourgi bíróságán támadták meg a kezdeményezők.

Románia a perbe az EB oldalán, Magyarország pedig a kezdeményezők oldalán avatkozott be.

erdely.ma – MTI

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

6 című bejegyzés “Beintett az erdélyi magyaroknak az Európai Bizottság” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. CSATA ZAJT AKAROK HALLANI….

  Csatazajt akarok hallani, minden magyart fegyverzetbe öltözve látni,
  Mert az utolsó vacsorát megszentségtelenítette, egy balga, művével,
  És nem az baj, hogy az ostoba – ostoba, ha nem az, hogy híreszteled.
  Kirakatban mutogatod – dölyfösen megzavarodottan…

  Szarkupac neked az én hitem –és alázod le a poklok fenekére,
  Te átokfajzat poklok poklára való sátánimádó – bolyongó, tudatlan.
  Meg tébolyodul -tá váló meg tébolyodottá tevő hitgyülekezet,
  Istent káromolva kétszínűen, álságosan, megtévesztve folyamatosan.

  Isten szava, az Isten szava, mögé bújsz és okádod hamisan,
  Nevében az érzelmekre ható hazugságot, látványosan gazdagon,
  Oh uram, ne adj neki ily pompát – fényességet, káprázatot,
  Mellyel az igaz szívűeket is becsapod, túl sok már az ármány.

  Az ármány ellen, elfogyott már az erőnk, hitünk elgyengült,
  Elgyengül és kimúlunk, mert hitünket elhagytuk, úgy érezzük
  Nem – nem, hagytuk el, mert utolsó leheletünkkel a szarkupac művet,
  Elfújjuk, elfújjuk olyan erővel, hogy az csak a pokol fenekén áll meg.

  Kelt ma azaz 2012-11-29 Bázakerettyén
  Id. Kiss László
  2016.május, 13-a és ráadásul péntek van ma – megírtam – miért nem értitek?
  A HÓHÉRODHOZ HIÁBA FORDULSZ BÁR MIÉRT!
  végtelen türelemmel a küzd-elme – a küzd-elem eleme: végtelen erő energia a térben a semmiben:
  id. Kiss László

  Kedvelés

 2. ” A HÓHÉRODHOZ HIÁBA FORDULSZ BÁR MIÉRT. !
  Ezt kellene végre felfogni minden Magyarnak!!
  Kérhetsz,könyöröghetsz,követelhetsz,de semmit nem érsz vele.
  Vissza KELL venned,ami mindig is a Tiéd volt,a méltóságot,a történelmet,Országot, és ellopott javaid.

  Kedvelés

 3. Temeszetes es ime tobb szaz evutan ujra szekely tamad, szekely banja,ti ostobak nem veszitek eszre az eut nem ertetek es ertunk magyarokert, teremtetek hanem elenunk,es meg is erdemeljuk hisz mi sosem tanulunk, mi felszabaditotunk mindenkit 1989ben egyesiteni tidtuk az nszk at es ndk at bulgariat, cseh es szlovakiat plusz hazat lengyelt de meg az oroszokat is, megszuntetuk, hideghaborut, csak eggyet sohasem fogunk tudni,onmagunkat felszabaditani,kiharcolni fugetlensegunket hazankat becsuletunket,volt valahol egy terem,,s biro mely itelkezett,itelkezett egy nemzet felet, vedd magad magyar, hisz van szad,vedd magad az utoso szo jogan,felelet nincs nema minden szaj, a magyar iteletre var, biro szol hoher keszen alsz, sujt abard ujra es ujra, porba hul a fej kez es lab, rugja szemetre megcsonkitott testet, szol ujra vedd magad magyar, az utolso szojogan,felelet nincs halgat a nema szaj, mi ez a holk dobbanas,csak egy sziv semi mas, de dobban a sziv, ujra es ujra, okolbe szorul a levagot kez, uvolt az egre fel, az elmetszet torok, legyen atkozot a nep, ki rank hozta tiranont, biro hoher osszenez,mit mereszel e nep, de doban a sziv ujra es ujra, okolbe szorul mind a kez,uvolt ujra az elmetszet torok, e nep meg el a magyar meg nem halott ugy legyen szolok en, ha el a sziv el a nep, es ha el a nep ban remeny, vissza vegye elveszet honat es becsuletet, uvolcse hat az egrefel minden elmetszet torok, vesszen el vesszen tiranon, en hiszek a magyarok igaz isteneben, hiszek a magyarok bator sziveben, hiszek meg a magyar hon eggyesiteseben, es a nemzet feltamadasaban, uvoltcse hat az egre fel minden elmetszet magyar torok,vigyazatok ti alnok gazok,tietek is lehet meg egyszer tiranon, veszen tiranon.

  P

  Kedvelés

 4. Itt az idő, most vagy soha!!! Székelyek, Csángók, s magyarok találjátok meg már magatok! Ez egyértelmű üzenet…

  Kedvelés

 5. Az, hogy utolsó aljas az EU bizottság, Brüsszel, az egész a bünözők gyülekezete. Másképp nyilatkoznának, ha ő róluk lenne szó.

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.