Király Ibolya könyvbemutatója: Emlékrepeszek; Király Károly igazsága

Szerkesztőségünkbe eljuttatott levél, melyből kiderül, hogy Király Károly lánytestvére Király Ibolya által irt könyv bemutatójáról van szó: “Emlékrepeszek; Király Károly igazsága”
Ki ne ismerné Király Károlyt, és a Király családot, akik nyíltan vállaltak a Ceausescu “aranykorszakban” az erdélyi magyarság jogvédelmét, ami miatt ezt -a szekuritaté- rendszerellenes megnyilatkozásoknak tekintette, és üldözte nemcsak Király Károlyt, hanem az egész családot. Az ebből következő megpróbáltatásokat írja le könyvében Király Ibolya.
 meghivo_Kiraly-Ibolya

Akit érdekel ez az időszak, az elolvashatja Király Károly könyveit a következő linken:
További link ajánlataink:
Király Ibolya tanár:
. . . testvére, Király Károly múltját és jelenét mutatta be az 1989-es forradalom előkészítésében betöltött szerepének nézőpontjából. Király a mai napig a legellentmondásosabban megítélt alakja a romániai (magyar) történelemnek, és ahogy később Virág György hozzászólt: a lehetetlenre vállalkozik, aki a méltatlanul rásütött bélyeget le akarja mosni róla.
meghivo_Kiraly-Ibolya2
Mint Király Ibolya összegezte: testvére ’78-ban „Levelek” című sorozatának köszönhetően vált ismertté a nyugati demokráciákban. Király elsőként kezdeményezte belülről a romániai nemzetiségellenes rendszer bírálatát. 1972-ben, 42 évesen lemondott minden magas állami- és pártfunkciójáról, „Saulusból Paulus lett” – fogalmazott Király Ibolya, majd ’77 és ’87 között megírja leveleit a magas rangú állami vezetőknek (az utolsót Ceauşescunak), melyben kifejezi tiltakozását a rendszer embertelensége ellen. E levelekre választ soha nem kapott, ellenben élet-halál sakkjátszma kezdődött közte és a diktátor között, melyet végül Király Károly élt túl. „Azé a túlélés, aki kitart” – zárta emlékezését Király Ibolya.
És kérjük Olvasóinkat, hogy vegyenek részt az író-olvasó találkozón a meghívón feltüntetett valamelyik könyvbemutató helyszínén.

meghivo_Kiraly-Ibolya3

Király Ibolyánál személyesen is lehet jelentkezni és a könyvet megrendelni a következő email címen:
ibolyakiraly17@gmail.com
meghivo_Kiraly-Ibolya4

Tisztelettel, ismeretlenül is,
Király Ibolya
és
Nemzeti InternetFigyelő (NIF)
Reklámok