“Megúszta” az RMDSZ, elutasította a szenátus a betiltását

NIF: Román politikai menetrend szerint a “mi kutyánk kölykét” néha meg kell marni, morogni rá, fogainkat vicsorgatni, hogy higgyék azt, nem a “mi kutyánk kölyke”. Ilyen bonyolult a román, állami szinten működő, soviniszta politika! Szomorú, hogy nem tudjuk kiröhögni, hanem inkább dühöngünk, a “magyar” kormány meg rá se ránt!

Elutasította a bukaresti szenátus az RMDSZ betiltását kezdeményező, a szélsőségesen nacionalista Bogdan Diaconu képviselő által tavaly beterjesztett törvénytervezetet – adja hírül a kronika.ro.

Az Egyesült Románia Párt (PRU) elnöke, valamint az alakulatból időközben távozott Răzvan Ionuţ Tănase parlamenti képviselő által kidolgozott jogszabálytervezet az állítólagos kézdivásárhelyi terrortervre hivatkozva javasolta a szövetség törvényen kívül helyezését. Diaconuék nem sokkal azután nyújtották be kezdeményezésüket, hogy tavaly december elsején őrizetbe vették Beke Attilát, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) egyik kézdivásárhelyi vezetőjét, mert állítólag robbantásos merényletre készült.

A román politikusok azt javasolták, hogy az RMDSZ betiltásával egy időben fosszák meg mandátumuktól az alakulat parlamenti és önkormányzati képviselőit, és 10 évre zárják ki őket a közéletből. Diaconuék szerint az RMDSZ-től elkobzott vagyont a magyar kisebbség társadalmi beilleszkedésére kellene fordítani, például román nyelvtanfolyamokra.

forrás: kronika.ro,

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Reklámok