Izrael engedélyével adta el a két szigetét Egyiptom

A vörös-tengeri szigetek fennhatóságának áthelyezését megelőzte egy egyiptomi-szaúdi- amerikai-izraeli négyes egyeztetés. A két sziget Izrael jóváhagyásával cserélt gazdát  – közölte az izraeli hadügyminiszter.

Moshe Ya’alon izraeli hadügyminiszter sajtótájékoztatón hozta nyilvánosságra a Tiran és Sanafir szigetek fennhatóságának átruházási egyezmény részleteit.

Ya’alon közölte, hogy az egyiptomi-szaúdi megállapodás csak is Washington és Tel-Aviv jóváhagyásával történhetett meg.

A szigetek tulajdonjogi átruházása előtt egyiptomi-izraeli békeszerződésben foglaltak szerint Egyiptomnak egyeztetnie kellett Izraellel a két sziget sorsáról.

Balra Tiran, jobbra Safarin szigete és átlósan az Akabai Öböl. A búvárok paradicsoma! A szaúdi oldalon lokalizálták be a bibliai-történet-kutatók a Földi Paradicsomot, ahol Adám és Éva ettek a tudás fájáról és kiüzettettek.
Balra Tiran, jobbra Safarin szigete és átlósan az Akabai Öböl. A búvárok paradicsoma! A szaúdi oldalon lokalizálták be a bibliai-történet-kutatók a Földi Paradicsomot, ahol Adám és Éva ettek a tudás fájáról és kiüzettettek.

Az egyiptomi-szaúdi- amerikai-izraeli négyes egyeztetések már hetekkel ezelőtt megkezdődtek. Tel-Aviv a tárgyalások során biztosítékot várt el, hogy az egyezmény nem fogja sérteni Izrael érdekeit. Washington is hasonló feltételeket szabott az egyezmény jóváhagyásához. A szaúdi vezetés biztosította a feleket, hogy az Akabai-öböl és a Vörös-tengert összekötő Tirani- szoros mindegyik félnek szabad hajózási útvonalat biztosít.

Ya’alon szerint az izraeli vezetés írásos beleegyezését adta Egyiptomnak, illetve kairói közvetítéssel szóbeli hozzájárulását adta szaúdi monarchiának, hogy a Szaúd-Arábia átveszi Tiran és Sanafir szigetének ellenőrzését, illetve katonai támaszpontot hozhat létre.

Szaúd-Arábia szintét egyiptomi közvetítéssel, de írásos dokumentummal biztosította Izraelt, hogy hajói szabad átjárást kapnak a Tiráni-szoroson keresztül.

Tiran és Sanarif szigetek eladása nagy felháborodást keltett Egyiptomban. Kairóban spontán demonstrációt tartottak a pénteki ima után hazatérő emberek. A demonstrálók  hazaárulónak nevezték Al-Sisi egyiptomi elnököt akinek azonnali lemondását követelték. Az egyiptomi hatóságok vízágyúval és rohamrendőrökkel verték szét a tüntetőket.

Orientalista.hu – Zenobia

NIF: Csodálkozom azon, hogy a 2 szigettől megvált Egyiptom, de ezeket nem a zsidók szerezték meg. Ezen a Tiran szigeten, jártam többször ott, egy olyan támaszpontot lehet építeni, ahonnan az egész kijáratot, hajó forgalmat tökéletesen lehet ellenőrözni. A Sharm el Sheik-i öbölben a zsidók építették az első nagyon elegáns Helnan Marina Hotelt. Egész nap rálátás a Tiran szigetre. Tele csodás korallzátonyokkal. A Tiran szigetről Sharm el Sheik-re tekintve jól látszanak a 3 kommunista nagyság képei: Marx-Engels-Lenin. Valamikor az izraeli hadsereg foglalta el a szigetet. Most vajon miért nem tartanak rá igényt? Milyen titkos testvéri megegyezést kötöttek a háttérben? El Sisi-nek újra csilingelt a kasszája?

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Reklámok

3 című bejegyzés “Izrael engedélyével adta el a két szigetét Egyiptom” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Teljesen mindegy. Az arabok pénzért megvették, az izraeliek majd ingyen elfoglalva használják.
  (Az a BI6 nem MI6?)

  Kedvelés

 2. A nagy háború második felvonása (II. világháború) után egy népfelkelés hosszú éveken keresztül érlelődött már. A rettenetes ÁVH-s terror, az egész országot behálózó spiclihálózat azonban akkora visszatartó erőt jelentett, hogy a hazaáruló, népirtó hatalom elleni szervezkedés egyenlő volt az öngyilkossággal. Emlékszem egy akkori mondásra, mely szerint: “A falnak is füle van”. Egy népfelkelés mindenképpen kirobbant volna, de ennek idejét előre nem lehetett kiszámítani. Az un. Szuezi válság, az USA-ban az elnökválasztás kapóra jött a hatalmat bitorló bitangoknak, és ez jó alkalom volt arra, hogy egyszer s mindenkorra vérbe fojtsák a magyar nép szabadságvágyát. Ennek érdekében gyorsan gondoskodtak arról, hogy százezreket csalogassanak ki a pesti utcákra, mert ekkora tömeget akkor senki, és semmi nem tudott volna utcára vinni. A békés tüntetés engedélyezésével kapcsolatos huzavona ismeretes; a hatalom ezzel is csak fokozta a hangulatot. Aztán még aznap késő este belelőttek a Rádió előtt a tömegbe. Mi sem kellett ennél több, hogy elszabaduljanak az indulatok, amelyek a szabadságharcosok részéről később sem torkollott soha oktalan vérontásba, kegyetlenkedésekbe. Arra persze nem számított a hatalom, hogy mindenre elszánt nőkkel, gyerekekkel, férfiakkal kell majd megküzdenie, kiket egy világhatalom hadigépezete tudta csak megállítani, legyőzni. 1956-ban Szovjetunió több tankkal kezdett bele a magyar szabadságharc leverésébe, mint Hitler, amikor 1941 nyarán megtámadta Szovjetuniót. Meggyőződésem, hogy ’56 kirobbanása provokáció, egy nemzetellenes összeesküvés eredménye volt.
  Vattay Szabolcs

  Kedvelés

 3. “Izrael engedélyével adta el a két szigetét Egyiptom”
  Miért kell ehhez júdás buzi népének az engedélye?
  H.B.

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.