Vona: Ez most egy vizsgahelyzet arról, hogy valóban kormányzóképesek vagyunk-e

A vétójog arra lett kitalálva, hogy a párt egységét, stabilitását megőrizze – szögezte le Vona Gábor, a Jobbik elnöke az N1 TV Vona7 című műsorában. Mint az ellenzéki vezető hangsúlyozta, olyan jobbikos polgármesterekkel szeretne az elkövetkezendő két évben együtt dolgozni az elnökségben, akik „a győzelem tapasztalatát és a helyi kormányzás tapasztalatát” képesek lesznek behozni az elnökségi ülésekre. Vona nem erősítette meg, de nem is cáfolta, hogy Janiczak Dávid ózdi és Fülöp Erik tiszavasvári polgármesterről lehet szó, de közölte, a Vona7 jövő pénteki adásában fogja megnevezni azokat, akikben gondolkodik.

A néppárt vezetője határozottan cáfolta, hogy a sajtó által sugalmazott módon a radikálisokat szorítaná ki az elnökségből. Emlékeztetett, amikor tavaly ősszel „vérfrissítést” hajtott végre a frakcióelnökségben, akkor épp azt az akkor lecserélt három frakcióvezető-helyettest – Sneider Tamást, Volner Jánost és Z. Kárpát Dánielt – nevezte a sajtó radikális szárnynak, akik most alelnökként továbbra is az ő bizalmát élvezik. „A radikalizmus egy olyan mértékegység, amit én már nem tudok értelmezni” – utalt a sajtóban megjelent kategorizálásokra. Hozzátette, a döntő szempont számára, hogy kikkel tud nyerni 2018-ban, melyik az az elnökség, mely a kormányzásra való felkészülésre a legtöbb munkát tudja beletenni.

Vona ismertette, álláspontjától függetlenül mindenkinek joga van elindulni az alelnökségért, neki meg ahhoz van joga, hogy a szükséges ajánlásokat összegyűjtött alelnökjelöltek közül megnevezze azokat, akik közül a kongresszus választhat, ezzel a jogával pedig élni kíván. Kérte, hogy az érintett elnökségi tagok – Apáti István, Novák Előd és Szávay István –, akik két éven keresztül más emberek, jelöltek sorsáról döntöttek, és egy esetleges hátrányos döntés esetén arra hivatkoztak, hogy az adott személy az elnökség döntését fogadja el, ők hárman most az ő döntését is fogadják el. Ugyanakkor azt is leszögezte, ha a tagság nem őt akarja elnöknek, akkor le fogja vonni a konzekvenciát. „Ez most egy vizsgahelyzet arról, hogy valóban kormányzóképesek vagyunk-e” – fogalmazott a kialakult helyzettel kapcsolatban. Kormánypozícióban számos ilyen válsághelyzet fog előállni, és „ha ezeket így reagáljuk le, akkor még nem vagyunk elég érettek” – mondta a pártelnök.

A Jobbik elnöke cáfolta ugyanakkor, hogy az érintett három személyt a frakcióból is ki akarnák szorítani, mint fogalmazott, „mindenkinek van bőven feladat és felelősség, amit vihet, nem csak alelnöknek és elnöknek lehet lenni a Jobbikban”. Aki adott pillanatban nem tudja elfogadni, hogy az adott szituációhoz illően mindenki megtalálja a maga helyét, az arról ad tanúbizonyságot, hogy nem alkalmas közösségi munkavégzésre – húzta alá a Jobbik elnöke, hozzátéve, egy széthúzó, széttartó elnökség nem fog tudni győzelemre vezetni egy pártot 2018-ban.

Vona Gábor nem lát bele a helyzetbe pártszakadási esélyt, és az érintett három alelnök sem beszélt ilyenről. Ugyanakkor – mondta – egy vezetőnek személyes szempontból is nehéz döntéseket kell hozni, és ő ezt vállalja is, mert meggyőződése, hogy ez a jó döntés, és ha kell, akkor vállalja az elnökségi felelősséget, ha nem, akkor „jön valaki más”.

N1Tv – Jobbik Sajtóosztály

NIF

Reklámok

12 című bejegyzés “Vona: Ez most egy vizsgahelyzet arról, hogy valóban kormányzóképesek vagyunk-e” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. ” egy Ország vezetéséhez a “szóművészet önmagában kevés. A “nyeréshez először a Nép bizalmát kellene megnyerni,aztán megtartani,nem visszaélni vele, ahogy teszik ezt tanult(?) kollégái,eszme és sorstársai,orbántól,gyéferiig,aztán spekulálni a hatalom(?) gyakorlásán. Csak úgy átszakítani a célszalagot,hogy a “távot nem futotta le,hiábavaló,és felesleges. A hatalomhoz több minden szükségeltetik. Rátermettség,tudás és nem utolsósorban Alázat. Hogy szolgálnia “kell a szó nemesebb értelmében. Azokat, akik a bizalmukat megelőlegezték neki. De “párhuzamosan megfelelni,lehetetlen,és hiábavaló !

  Kedvelik 1 személy

  1. Nem cuki tüntetés Vona Gábor leváltásáért és a nemzeti politizálásért!

   https://www.facebook.com/events/1723989791171732/

   Elegünk van abból, hogy
   -antikomunistának hazudják magukat, de MSZMP-st delagálnak az MNB-be.
   -nemzetinek hazudják magukat, erőteljesebb érdekérvényesítést követelnek a Fidesztől, de elutasítják a határrevíziót, sőt mégjobban nyaliznának, mini uniót is szeretnének Romániával
   -nyaliznak a hazai kereskedelmet és vendéglátást lerabló törököknek és kínaiaknak
   -a gárdamozgalom, Szebb Jövőért PE és társai szétveréséből
   -az egyre kapitalistább megszólalásokból…

   A nemzeti oldalnak szüksége van a Jobbikra, de csak egy megújulással nyerheti vissza a hitelét!

   Kedvelés

 2. Vona most már mondhat amit akar, nálam levizsgázott, és könnyűnek találtatott. Jobban tudom utálni az ilyen embereket, akikbe bizalmamat fektettem, és csalódtam benne. Menjen a francba, és boldogítsa a zsidóságot, hiszen odavaló.

  Kedvelés

 3. ” semmire nem vagytok képesek,vezetésre meg pláne nem !
  Bohócok, bábok vagytok a politika hulladéktelepén, a másik két elvetemülttel együtt,gyéef,meg ové. Úgy ugráltok,rángatnak benneteket,ahogy azt az érdekeik megkívánják. Közben kiálltok a Nép elé és belehazudtok a képükbe. Hogy van merszetek, megtenni ezt? Úgy,hogy tudjátok vannak akik megvédenek titeket. Jellem nélküli,arctalan senkik vagytok! Az ilyeneket Indiába a kutyaevők kasztjába sorolják, az emberiség legaljának hívják. Remélhetőleg a jutalmatok is az lesz. Ahogy éltetek,akképpen.
  Aki azért él(?),hogy a másiknak gondot,problémát,nyomorúságot okozzon, milyen ember,milyen lelki(?) világgal rendelkezik? Pusztán azért,hogy ő jó módban tengethesse semmit érő életét.
  Ezért érdemes? Megéri?
  ( a kérdés költői )

  Kedvelik 1 személy

 4. Az ostoba Vona, immár nem kérdés.

  Inkább készítettek volna egy kőkemény párt vagy kormányzásra való programot, amit minden jobbikosnak követni kellene. És attól a pillanattól, amikor elfogadják, mindenkinek abban az irányban kéne politizálni. Aki meg nem esküszik fel arra, le is út meg fel is út.

  Ilyen egyszerű a pártoskodás, de erre a Jobbik ma nem képes.

  Kedvelik 2 ember

 5. Minden szavával EGYETÉRTEK Kedves T.Ferenc!Magam részéről már egy előző cikkben leirtam a véleményem,és az most sem vátozott.ESKÜDNI pedig annak kell,és lehet AKI AZT SZÓ SZERINT BE IS TARTJA-különben NINCS ÉRTELME! Évekig tároltam azt a Barikád újságot(sajnos már kihajitottam-amiért nagy kár!!!!) amiben a Jobbik parlamenti képviselői Őfelsége a Szent Korona előtt aláirták az általuk elfogadható, elfogadott nyilatkozatot,és mi is lett ebből? SEMMI! ! Csak 1 példát kiemelve : visszatudtak “hivni” bárkit is??NEM!!!Pedig ALÁIRTÁK-Ünnepélyesen!!!
  Lehet itt ESKÜDNI,ha a JELLEM,ÉS AZ EGYENES GERINC!!!!! HIÁNYZIK AZ ALÁIRÓKBÓL-természetesen TISZTELET A NAGYON KEVÉS KIVÉTELNEK! (megjegyzem:Azoktól-mivel komolyan vették az ESKŰJÜKET már -majd mindegyiktől-“megváltak”)

  Kedvelik 1 személy

 6. ” egy esküt ha megszegnek az akkor is kötelez! Ha nem “itt akkor egy másik életben,és a következményeit behajtják rajta,ha elhiszi az ember(?),ha nem .
  “hiába váltogatjátok a ruháitokat,egyik életből a másikba,a tettek következményei elől nem menekülhettek.
  Nagyon szomorú,hogy vannak “ilyenek is, de öröm tölt el amikor olyan véleményt olvasok amiből kitűnik,hogy léteznek olyanok is,mint Marcus Antonius híres mondása alapján,
  “én nem lehetek más,nekem jónak kell lennem,mint ahogy az arany sem lehet más csak arany,vagy a smaragd sem lehet más csak smaragd.

  Kedvelés

  1. KOL NIDRE- Minden fogadalmak…..

   „ Mind a fogadalmak, tilalmak eskük átok alá helyezések, tartózkodások, vezeklések, amit fogadtunk, és amit esküdtünk, és amit átok alá helyeztünk, és amit eltiltottunk szívünktől az engesztelés e napjától az engesztelés napjáig, mely javunkra megint leszen, mindezt megbánjuk már most.
   Mind legyen feloldozva, érvénytelen, nem kötelező, megsemmisítve és felbontva, ne legyenek kötelezők és ne maradjanak érvényben.
   Fogadalmaink ne tekintessenek fogadalmaknak, tilalmaink ne tekintessenek tilalmaknak és esküink ne tekintessenek esküknek.
   És megbocsáttatik Izrael fiai egész községének és az idegennek is, ki köztük tartózkodik, mert az egész néptévedésből tette..
   Oh bocsásd meg ezen nép vétkét nagy kegyelmeddel, amint több ízben elnéző voltál ezen a nép iránt Egyiptomból kezdve mostanáig és ahogy ott meg van mondva:
   És mondá az Örökkévaló:
   Megbocsátottam mi képen kérted”

   Ennyit a zsidó esküről.

   Kedvelés

 7. “Ez most egy vizsgahelyzet arról, hogy valóban kormányzóképesek vagyunk-e”
  Egészen biztos,hogy kormányzó képesek a jobbikos zsidók – egy autó bal első ülésén.
  H.B.

  Kedvelés

 8. A cukisodást,mint zsidó-kitalációt legalább itt mellőzzük ezen a honlapon!
  H.B.

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.