Rétvári Bence szerint kétszázmilliárdba kerülne a migránsok betelepítése

Kétszázmilliárd forintba kerülne a migránsok kvóta szerinti betelepítése Magyarországnak az első évben, és valószínűleg az Európai Unió, eddigi gyakorlatát követve, egyetlen fillért sem adna ehhez támogatásként – mondta el a Magyar Időknek Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) államtitkára.

A politikus példaként említette, hogy ez az összeg lényegében annyi, mint amennyit a pedagógus-életpályamodell bevezetésére költöttek. Ha az arányokat tovább nézzük, a kétszázmilliárd forint megfelel annak az összegnek, amely a bankadóból az államkasszába befolyó legmagasabb összeg volt – emelte ki Rétvári Bence.

Az uniós kötelező kvóta azt jelentené, hogy számtalan ember ellátását kellene megoldani Magyarországnak, de erre nincs elegendő kapacitása hazánknak. A hétköznapi megélhetést, a szociális biztonságot és a magyarok munkahelyeit veszélyezteti a bevándorlók betelepítése fejtette ki a politikus, hozzátéve, hogy el kell döntenünk, hogy a jóléti kiadásokat mire fordítjuk. A magyar adófizetők pénzéből az egészségügyre, a családok támogatására, a szociális ellátásra, az oktatásra költünk, vagy olyan gazdasági bevándorlókat támogatunk, akik a jobb megélhetés reményében keltek útra.

Az államtitkár kitért a bevándorlással kapcsolatos demográfiai adatokra is. Eszerint minden 12 másodpercben érkezik egy migráns az Európai Unió­ba, miközben ennyi idő alatt csupán két gyermek születik Európa-szerte. Ez évente ötmillió gyermek. Mi azt szeretnénk, ha Európában az európaiakra helyeznék a térség demográfiai jövőjét, az unió munkaerőpiacára kell támaszkodni. Mi hiszünk az európaiak erejében, mind a gyerekvállalás, mind a munkavállalás tekintetében, és nem úgy akarjuk megoldani Európa jövőjét, hogy máshonnan hívunk embereket. – jelentette ki Rétvári Bence.

Mint fogalmazott, ha évente még több gazdasági bevándorló érkezik az unióba, akkor a kötelező kvóta alapján még több emberről kellene gondoskodni, holott Magyarországnak sok belső feladata van. Északkelet-Magyarországon például még vannak olyan járások, ahol probléma a munkanélküliség, a képzetlenség, és az ottani munkaerőpiaci elhelyezést kell megoldani. Sok nyugat-európai ország úgy gondolja, hogy munkaerőre van szüksége, ezért támogatja a bevándorlást. Sok esetben bebizonyosodott azonban, hogy ez illúzió, a migránsoknak csak kis része képzett, a többiek nem tudnak szakmunkát végezni. Németországban is gigantikus pénzeket, négyszázötven millió eurót kell a képzésükre fordítani – tette hozzá a politikus.

A tömeges, kontroll nélküli migráció legnagyobb kockázata abban áll, hogy az ide érkezők nem tudnak, és ami rosszabb, nem is akarnak integrálódni az európai társadalmakba – jelentette ki Rétvári Bence. Szerinte pontosan jelzik ezt a skandináv munkaerőpiacról készült újabb tanulmányok. Rétvári megemlítette, hogy Dániában a bevándorló férfiak húsz százaléka, a nőknek pedig csupán öt százaléka helyezkedett el négy év dániai tartózkodás után. Svédországban a migráns nők kétharmada öt év alatt sem talált magának állást.

Az államtitkár a külföldi lapok migrációról szóló írásairól is beszélt. Az osztrákok például a helyi sajtó szerint azért dühösek, mert a bevándorlóknak elsőbbséget akarnak adni az egészségügyi ellátásban. A drága tolmácsok is jelentős terhet jelentenek. A skandináv országok egyfajta negatív marketinggel próbálják távol tartani a gazdasági bevándorlókat, azt üzenik, hogy ők nem befogadók. A külföldi statisztikai adatok szerint a német börtönökben minden harmadik ember migráns, miközben az ország lakosságának csupán tíz százaléka bevándorló. Svájcban minden negyedik ember migráns, a börtönökben pedig az elítéltek 73 százaléka bevándorló. Ez azért is veszélyes, mert az Iszlám Állam leendő terroristáit a külföldi börtönökben toborozzák, ahol szakértők szerint „divat lett a csatlakozás”.

Forrás: Magyar Idők, fotó: orientpress.hu, pestisracok.hu

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

4 című bejegyzés “Rétvári Bence szerint kétszázmilliárdba kerülne a migránsok betelepítése” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Hallottak már Önök is Rétvári úr elterelő nyilatkozatairól? Szerintem napokon belül majd valami kiderül! és a fidesz szekere majd elegánsan továbbgördül valamerre – a jólteljesítés irányába….. bla…bla….

  Kedvelés

 2. Bár nincs rálátásom az EU pályázati rendszerére, de azért mégis furcsa, hogy 10 centiméteres(!) kilátóra, szuper kutyakozmetikára, szökőkutak tömkelegére, stadionokra dőlt a pénz, de az özönlő “menekülőkre” nem kapunk, mint ahogy arra a tízezer(!) fölötti, a Fóti Gyermekotthonban elhelyezett idegen kölkökre sem, akiknek a száma napról napra nő.

  Kedvelés

 3. Nagyon durvan lehet csak fogalmazni ebben a kerdesben. Akiket ott esz a fene, a kormanyokban, orszagok es a szemetdomb EU vezetoi kozott, azoknak egyszeruen meg kell mondani, hogy nincs duma, nem fogadunk be egy bunozot, betolakodot, eloskodot sem, az van amugy is mar regen hazankban, Europaban. Akik pedig nem akarjak vegezni a munkajukat, nem a rajuk bizott nemzatek, orszagok erdekeit keppviselik, azokat ki kell rugni ! A nepeknek ! A nemzeteknek ! Ha valakit, valakiket nem akar az ember beengedni a lakasaba, hazaba, hazajaba, akkor az, azok ne tolakodjanak be keretlenul, meghivatlanul ! Ha nem kivanatosak, mert csak bajt, bunt, terhet jelentenek, akkor semmi, mondom: SEMMI keresni valojuk nincs Magyarorszagon, Europaban ! Ha ezt az orszagok, Europa vezetoi es a migransok nem ertik meg, akkor az emberek altal ismert, legkemenyebb szigorral kell buntetni ! Aztan obegassanak a liberalis es a betolakodokat kedvelo szarhaziak ! Akkor oket is hasonloan kell kezelni !

  Kedvelés

 4. Ezekre az agresszív,alattomos férgekre kétszázezret sem szabad költeni!
  H.B.

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.