Botkáék magyarázzák Martin Schulz szavait

A szegedi szocialista városvezetés próbálja magyarázni Martin Schulz, az Európai Parlament (EP) elnökének egy szerdai interjúban tett nyilatkozatát.

Ebben Martin Schulz abszurdnak és aljasnak nevezte a magyar kormánynak a kvótareferendumról szóló kezdeményezését. Az EP elnöke emellett arról is beszélt, hogy vannak Magyarországon olyan települések, amelyek nem utasítják el a menekülteket. Szerinte ilyen például Szeged. Mint fogalmazott: „egy elkötelezetten baloldali város, oda bármelyik menekültet el lehet küldeni”.

Szeged szocialista polgármestere, Botka László, megegyezett Martin Schulz-cal. Csak Martin Schulz-cal?
Szeged szocialista polgármestere, Botka László, megegyezett Martin Schulz-cal. Csak Martin Schulz-cal?

Németh Szilárd, a Fidesz országgyűlési képviselője ezután közölte: választ várnak Botka Lászlótól, Szeged szocialista polgármesterétől arra, mikor egyezett meg Martin Schulzzal migránsok befogadásáról, és miért titkolta el ezt a találkozót.

Az M1 megkereste az ügyben Botka Lászlót, aki azonban nem kívánt nyilatkozni. A szegedi városvezetés ugyanakkor egy közleményt juttatott el a szerkesztőségbe. Eszerint a város polgárainak példaértékű segítsége nemzetközi elismerést vívott ki, erre reagálhatott Martin Schulz. „Felháborító, hogy a brüsszeli támadás utáni gyászt és megrendülést a helyi Fidesz–Jobbik a városvezetés elleni hazug, alaptalan támadásra használja fel” – tették hozzá.

Nógrádi Tibor, a szegedi Fidesz-frakció vezetője a Magyar Időknek azt mondta: a közleménnyel nem cáfolták, hogy migránsokat akarnak befogadni. – Ha Botka Lászlónak nincs ilyen szándéka, akkor álljon oda a kormány kvótaellenes politikája mellé, amit szinte az egész ország egyöntetűen támogat. A legközelebbi szegedi közgyűlésen ő és az MSZP-képviselők is szavazzák ezt meg, ha nem teszik, akkor az egész csak egy szokásos hazug Botka-magyarázkodás, amiből már sokat kaptunk – fogalmazott lapunknak Nógrádi Tibor.

Forrás: Magyar Idők,

3 című bejegyzés “Botkáék magyarázzák Martin Schulz szavait” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Szerintem Botka mondhatta a zsidónak,hogy Szeged befogadná a migránsokat,mert úgy gondolta,hogy kötük marad,úgysem lesz belőle semmi,.Csakhogy a baromarcú Shulz a zászlajára tűzte,és most a szegediek láthatják,hogy egy barmot választottak polgármesternek.Megérdemlik,magukat járatják le a komménistákkal!

  Kedvelés

 2. Vizsgálja ki a kormány az ügyet és ha Botka a hátuk mögött szervezkedett – ami valószínű – akkor indítsanak eljárást ellene!
  H.B.
  “A mai világ a sátán világa, ahol a becsületért bitó, az árulásért hatalom jár. Csak egy igazi forradalom, a világ új forradalmi embersége söpörheti el ezt az átkozott, meghasonlott világot.”

  (Schweidel József)

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.