A Csóré Szent, Ghandi, felszólítja a zsidókat higgyenek a szeretet erejében

Mahatma Gandhi, 1930
Mahatma Gandhi, 1930

A merénylet áldozatává vált Mahatma Ghandi életében megingathatatlan volt a szeretet erejébe vetett hitében. Megingathatatlan volt abban, hogyha megdobnak kővel adj vissza kenyeret a helytelenül cselekvőnek. Ha százszor is megdob kővel, te százegyedikszer is kínáld meg kenyérrel. A Csóré Szent megvetette az erőszak minden formáját! Vallotta, hogy szeretettel az erőszaktevőt el lehet bizonytalanítani, majd le lehet győzni , vagyis a helyes útra, a szeretet útjára téríteni.

Amint a a holokauszt mértéke ismertté valt, bírálta a zsidókat, amiért ezek menekülni próbáltak, vagy harcolni kezdtek az életükért.

Gandhi azt mondta:
“Hitler megölt öt millió zsidót. Ez korunk legnagyobb bűncselekménye. A zsidók ki kellett volna tegyék magukat a mészáros késének. A sziklákról a tengerbe kellett volna vessék magukat. Ez fel rázta volna a világot, és a német népet. “

Ghandi felszólította a zsidókat, hogy imádkozzanak Hitlerért!!!

1939 júliusában egy levelet irt, amit az indiai kormány nem engedett tovább, erre nagyon jó okuk volt, mert ebben Hitlert, mint “barátom”, szólította meg.

1940 decemberében, Gandhi újabb levelet írt Hitlernek, amelyben kijelentette:
“Hogy én, mint egy barát szólítalak meg, ez nem puszta formalitás. Nincsenek ellenségeim. Nem kételkedünk a bátorságában, az odaadásában a hazájáért, és nem hisszük, hogy te egy szörnyeteg lennél, amint az ellenfelek állítják. “

A Hitlernek írt levelét így fejezte be: “az Ön őszinte barátja”.

Ghandi a leveleit olvassa.
Ghandi a leveleit olvassa.

Ghandi, sajnos mindhiába szólította fel a zsidókat a szeretet erejére, az erőszakmentes ellenállásra, mert számtalan felhívásának egyike sem talált a zsidóknál meghallgatásra!!! A szeretet ereje helyett a gyűlölet győzött és hatalmasodott el a világon!!!

Forrás: http://www.pi-news.net/2010/10/gandhi-demaskierung-eines-pazifisten/

Kivonatolta és fordította Transyadmin

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Egy gondolat a(z) “A Csóré Szent, Ghandi, felszólítja a zsidókat higgyenek a szeretet erejében” című bejegyzésnél

 1. “a szeretet ereje helyett a gyűlölet győzött.
  az ember fiának kiskora óta mindenki azt tanítja(?) ,hogy kiket “kell szeretni. A kis tesót,anyut aput, mamát, papát,stb. Mire felnő,azért tud mindenkit tiszta szívből gyűlölni,mert azt nem tanította neki senki.
  Ghandi azt mondta annak idején,ha hatalomra kerülök,nem lesz testvér háború. Aztán hatalomra került,és megáldotta azokat a gépeket,amik Pakisztán ellen mentek bombázni .
  Ahol Jézust keresztre feszítik,Buddhát,Mahávirát megmérgezik, Ghandikat legyilkolják,ott szeretetről beszélni nem lehet.
  A föld egy büntető tábor, ahol mindenki érdemei szerint tölti ki a megérdemelt büntetését. Kész őrültek háza,mindenki az álmai szerepére hajt. Itt legtöbbjük elmekórtani eset!
  Szeretet? Azt máshol kell keresni !!

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.