Eső utáni köpönyeg???

trianonNIF: Ne legyetek kishitűek!!!
A lehengerlő demográfiai problémák miatt sok elkeseredett hazánkfia feladta a reményt, hogy valamikor is a leszakított területek visszatérhetnének az anyaországhoz.
Ezeket, mint ezen hozzászólás íróját is a következő rövid példával szeretném megvigasztalni. Ez a példa érvényes a Csonkaország magyarságára is, és a leszakított területekre is.
1989 decemberében vagyunk Székelyudvarhelyen. Erdélyben győzedelmeskedni látszik a forradalom, így a szekusok, mint túlélő patkányok elmenekültek. A soviniszta milicisták elrejtőztek, egyesek elmenekültek, másokat agyonvertek, vagy megvertek. A városba betelepített románok féltek. Polgárőrség alakult, hogy fenntartsák a rendet. Ezek az autóikra felszereltek hangosbemondót és azzal járva a várost kihirdették, hogy “a szeku meg a milícia elmenekült. A betelepített románok biztonságára nincs aki felügyeljen. A polgárőrség nem tudja garantálni a biztonságukat!”
Eredmény: 24  ora alatt egy szál román sem maradt a városban!!! Anélkül, hogy valaki csak egy ujjal is hozzuk nyúlt volna, vagy megfenyegette volna öket!!! Tanuljunk a székelyektől!!! Hasonló módon kellene eljárni Csonkaországban is mihelyt végre csupa magyarból álló kormányt fogunk tudni alapítani. Magyar polgárőrség fogja járni a településeket és hangosbemondón kihirdetik: “Azok, akik a magyarságot gyalázták, belföldön és külföldön egyaránt mocskolták és rossz hírét keltették, azok, akik a magyarság kirablásában, a rabló privatizációban közreműködtek, meg bárki, aki a magyarság kárára cselekedett és élt, a biztonságukat nem tudjuk garantálni, amíg helyre nem állt a rend! Garantáltan, minden megfélemlítés nélkül, a PT tagjai eliszkolnak az országból!!! Ismerik saját súlyos nemzetellenes cselekedeteiket, s magukban hordozzák az elkövetett bűnt!!!
Ne legyetek kishitűek!!! Lesz feltámadás!!!

Tisztelt Barátaim !
Lényegében mindannyian a legjobbat szeretnénk.Ez kiérződik az írásokból. A baj, vagy a hiba, akkor szabadult el, amikor a magyar politikus urak nem láttak tovább az orruk hegyénél. Volt egy idő amikor Gorbacsov darabolta a Szovjetuniót !!!! Aki akart kilépett, vagy kapott valamit… Ez volt a soha vissza nem térő történelmi pillanat ! Mi magyarok nem kértünk semmit !!! Helyette Kapolyi úr zsebre vágta a szovjet állam adósságot. Senki nem kérdezte azóta se: hogy is történt ez ??? Mint ahogy a többi gyalázatos privatizációt sem…
Noha akkor gond nélkül meg lehetett volna állapodni az oroszokkal, hogy az államadósság fejében rendezzük Kárpátalja sorsát ! Ukrajna akkor még sehol se volt ! Ezt akkor Csurka Pista bátyánkkal néhányan meghánytuk -vetettük fehér asztal mellett… Tiltakozott is az öreg az ukrán- magyar alapszerződés ellen . De ki emlékszik már rá? S mi lett belőle ?

Eső utáni köpönyeg… Nem is kívánok jobban elmerülni a témában, mert amit ez politikus gárda művelt, úgy Ukrajna, mint Szlovákia illetve Románia tekintetében az gyalázatos. Sorra kötötték az ” ÚJ” alapszerződéseket, ezzel szentesítve Trianont és a jelenlegi állapotokat. Minden nép, megszerezte a maga jussát, csak mi nem !!! Kész. Pont. A fidesz kirohant Trianon megemlítése hallatán ! Tessék megnézni a kivonulásukat T. házból ! Kövér úr annyira siet, hogy lobog a haja…

Úgy hogy ez a hajó elment barátaim. Ami most a szemünk előtt zajlik az már csak a szomorú következmény. Sajnálom, hogy mindezt le kellett írnom.

Tetszik nem tetszik : ilyenek vagyunk…

8 című bejegyzés “Eső utáni köpönyeg???” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Tiszteletem!
  Úgy lesz ahogy a NIF. írja amikor eljön a pont, amiről írtam – a többség itt maradva a kevesek elpucolnak lóhalálba! De írtam korábban akárhova húznak el nem felejtünk, mert amit elloptak azt vissza vesszük tőlük, még a holdra is utána megyünk ha oda bújnak – és ez biztos!
  végtelen türelemmel . ami nincs már id. Kiss László

  Kedvelés

 2. A megszállóinknak nem érdeke,hogy visszakapjuk az elszakított területeinket.
  A Szovjetúnió felbomlása után azt mondták az ukránok,hogy “ha kell Kárpátalja a magyaroknak hát vigyék” – hát nem kellett az akkori “magyar” miniszterelnöknek (antall józsef).
  Ki kell várni az optimális politikai helyzetet és akkor minden tőlünk telhetőt megtenni a felszabadulásunkért.
  H.B.

  Kedvelés

  1. A zsidók, amikor magyar neveket kezdtek felvenni, akkor ragaszkodtak ahhoz, hogy a név után valahogy megismerjék egymást. Így az egyik gyakori trükkjük volt, hogy a név végén a mássalhangzót megduplázták:
   -Antall
   -Papp
   -stb
   Azonban ez a dupla mássalhangzós végű név előkelőnek hatott, így a magyarok között is akadtak jónéhányan, hogy megduplázták a nevük végén lévő mássalhangzót. Nahát a zsidóknak nem maradt egyéb, mint a szó végi mássalhangzó négyzetre emelése, mert a zsidó a zsidót valahogy csak meg kell ismerje. Ezt az aggodalmukat igyekezzünk megérteni és írjuk ezentúl az első “demokratikusan” megszavazott miniszterelnök nevét ll^2, ami egyenlő llll vagyis helyesen Antallll. Orbán így Orbánn!
   De mit tegyünk a magánhangzóban végződő nevekkel? Pl. Hende, legyen Hendee, vagy legyen hozzáragasztva egy dupla mássalhangzó? Igy: Hendehh? Vagy Simicskahh inkább, mint Simicskaa?
   Kérem szavazzunk ennek az örök érvényű szabálynak az elfogadása érdekében!!!

   Kedvelés

   1. …és akkor vannak az i-re végződő vezeték nevűek,aminek igen egyszerű a háttere – ahol a felmenőjük letelepedett annak a helységnek a nevét vette fel pl.Váci,Szegedi,Ceglédi stb.
    H.B.

    Kedvelés

   2. . . . Hargitai, de pl. akit ezzel a névvel ismerek, az lengyel volt vmikor, és ma jó magyar. Szóval, a névelemzéssel nem sokra megyünk. Max a gyanakváshoz lehet egy támpont! Erdélyben vannak soviniszta románok ősnemes magyar névvel, pl. Rakoczy vagy román helyesírással Rakoti (t-betű alatt vessző). A jobbágyokat elnevezték az uraik után, így Rákóczié. De a törökök elleni harcba a jobbágyok a mezőgazdasági szerszámaikat kellett vigyék magukkal. Így keletkeztek a Baltás, Kapás, Kasza, stb. nevek az erdélyi románoknál is. Szóval a névelemzés nehéz ügy! Az ősnemes neveket megkésve védettség alá helyezték. Igy pl. a Teleki védett név volt, de felvették a Teleky-t.

    Kedvelés

   3. …és akkor vannak még akiknek a neve több keresztnévből áll pl:Tamás Gáspár Miklós,Zente Ferenc stb.

    Kedvelés

Hozzászólások lezárva.