Ceausescu óta Iohannis a legaljasabb román államelnök!!!

Vizi E. Szilveszter visszaadja a Románia Csillaga kitüntetését
NIF: El se kellett volna fogadni! Ultra-soviniszta rromán banda így álcázza magát: minden prominens magyarnak osztogatja a plecsniket és ebből politikai tőkét kovácsol. Tőkés is nem tudom miért siránkozik ez után a plecsni után, mikor el se kellett volna fogadja. Lásd kommentárunkat legalul!
 

Kép: vissza a feladónak
Vajon ragadós-e a példa? Ki lesz a következő?

Vizi E. Szilveszter, a Magyarország Barátai Alapítvány elnöke visszaadja a Románia Csillaga tiszti fokozata érdemrendjét, miután Klaus Iohannis román elnök visszavonta Tőkés László román állami kitüntetését.

Vizi E. Szilveszter az MTI-nek hétfőn elmondta: döntéséről levélben tájékoztatta Románia budapesti nagykövetét. Ebben kifejezte meglepetését és mélységes csalódását, hogy Románia államfője visszavonta Tőkés Lászlótól, a Románia Csillaga kitüntetést.

Kitért Tőkés László romániai forradalomban játszott szerepére. Az államfő tette azt sugallja, Ceauşescu szellemiségének valamiféle rehabilitációja jelenik meg Romániában – mutatott rá Vizi E. Szilveszter. Az elnök jelezte azt is: kiváló kapcsolatokat ápolnak román kollégáikkal.

Vizi E. Szilveszter – aki korábban a Magyar Tudományos Akadémia elnöke volt – 2006-ban tudományos tevékenysége elismeréseként kapta a díjat Traian Băsescu akkori román elnöktől.

Tiltakozását fejezte ki Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikai államtitkár hétfőn Tőkés László román állami kitüntetésének visszavonása miatt. Ha nem lett volna Tőkés kiállása és bátor tette ’89-ben, ma nem beszélhetnénk demokratikus Romániáról – mutatott rá.
Hozzátette: Klaus Iohannis tette, azaz a kitüntetés visszavonása is történelmi tett, de negatív előjellel. Mindez jól illeszkedik abba a sorba, ami a román belpolitikában az elmúlt egy-másfél évben zajlik. Románia politikai értelemben jelentősen visszalépett, folyamatos a magyar tisztviselők és önkormányzati vezetők meghurcolása, megvádolása, és olyan légkör alakult ki, amiben a magyar szereplők egyre kevésbé tudnak érvényesülni.
NIF: Ebben a piros részben van a lényeg! Ennek a légkörnek a kialakításához kellett Iohannis, mint legmagasabb álca!!! Rrománia  végtelenül demokratikus! Íme még az államelnöke is egy kisebbségi!!! S e mögött az álca mögött beindították a magyarellenes apartheid rendszert!!! Ceausescu óta Iohannis a legmocskabb, a legaljasabb rromán államelnök!!!
Forrás: foter.ro, csubakka, 2016. március 21. hétfő, 17:07

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Reklámok

3 című bejegyzés “Ceausescu óta Iohannis a legaljasabb román államelnök!!!” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Vizi E. Szilveszter professzor úr cselekedete olyan, mint ő. Okos, intelligens és szolidáris.

    Kedvelés

Hozzászólások lezárva.