Rromán fasizmus: Tízezer lejes bírságot kapott Izsák Balázs

Rromania-fuck-youTízezer lejre büntette a csendőrség Izsák Balázst, a március 10-én Marosvásárhelyen szervezett Székely Szabadság Napján tartott felvonulásért.
A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke szerdán kapta kézhez a csendőrség jegyzőkönyvét, amely szerint tízezer lejes bírságot kel fizessen amiatt, hogy több ezres tömeg vonult az említett napon engedély nélkül a városközpont felé – közölte a Vocea Transilvaniei híroldal, az Agerpresre hivatkozva.


A szervezet elnöke leszögezte: bíróságon kéri a jegyzőkönyv érvénytelenítését, mivel az események szervezőjeként minden előírt lépést betartott.
Mint mondta, a dokumentum egy engedély nélküli felvonulásról és engedély nélküli gyülekezésről beszél. A rendezvényüket azonban időben bejelentették, erre egy bírósági döntés is utal, ők pedig minden szükséges dokumentumot átadtak a megyei csendőrség vezetőségének. „Azt nem vethetik a szemünkre, hogy nem voltunk együttműködőek, hiszen együtt tárgyaltunk a részletekről” – mondta.
Izsák megjegyezte: hasonló módon bírságolták meg a 2014-es felvonulásért, ekkor is bírósághoz fordultak, ám máig nem született a keresetük kapcsán.
A Székely Szabadság Napját követően Ciprian Căluşer, a Maros megyei csendőrség mobil egységének szóvivője közölte a Maszollal: a székely vértanúk obeliszkjénél lezajlott megemlékezésre volt hatósági engedély, ez gond nélkül zajlott le, azonban a résztvevőknek a város főterére való felvonulását már engedély nélküli rendezvénynek tekintik, amiért a szervezők pénzbírságra számíthatnak. Azt is megjegyezte, hogy csendháborításért is kaptak panaszt, amelyeket ugyancsak kivizsgálnak.
Izsák Balázs SZNT-elnök lapunknak már akkor megerősítette: a csendőrségi bírságot jogtalannak tartják, a szervezőknek ugyanis mindössze bejelentési kötelezettségük volt, aminek eleget is tettek.
[Maszol],

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

2 című bejegyzés “Rromán fasizmus: Tízezer lejes bírságot kapott Izsák Balázs” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Tisztelem és becsülöm Izsák Balázst! De, sokkal többet ért volna el azzal, ha a hallgatóságát arra is felszólította volna, hogy ne csak az AUTONÓNIMÁT, skandálják, hanem azt is követeljék, hogy a “budapesti kormány”, vegye át végre, az elszakított NEMZET-TESTEINKEN, 96 év óta, vegetálni/fogyni kényszerített , magyar testvéreink, VÉDHATALMI STÁTUSÁT!!!
  Így legalább, a távirányított “budapesti igéret-olympikonok, kénytelenek lennének, a magyar ŐSLAKOSSÁG SÉRELMEIT, az ENSZ elött, a világ összes országainak népeivel is, megismertetni!!!
  Az 56-os veterán, és Koppányivadék, Dr. E. Sz. L. Bécsből.

  Kedvelés

  1. A NIF-en lett közölve egy cikkben, hogy az Erdélyi Világszövetség (EVSz) a 80-as években követelte már ezt a védőhatalmi státust, miután Ermakora dél-tiroli professzorral tárgyaltunk Hollandiában, majd Svájcban is. Ez az ö javaslata és az EVSz szépen megfogalmazta és elküldtük a kommunista kormánynak. Később újra elküldtük az Antallll féle kormánynak is. Egyik se rántott rá!!!
   Aztán a 93-ban Tökés László Zürichben járt, amikor erősen nagy volt ott az RMDSZ-esek nyüzsgése. Nem kereste az EVSZ-gel a kapcsolatot egy országban se! Smaranda Enache testi-lelki barátnőjével (és nem a feleségével) együtt aludt a zsidó PT erős tagjával, akit Gyarmati Györgynek neveztek és éppen a Zürichi Műszaki Egyetemen volt dékán. Ez a Gyarmathy és még 2 további zsidó a Bern-i könyvtáros Kende Péter, a frankfurti FAZ-újságíró Georg Hefti (ez is magyar zsidó) voltak azok a patkányok, akik a Jimmy Carter (szintén zsidó) páholy tagjaiként előkészítették Neptunt. Ennek Tökés lazán ellene volt, de lebeszélni a dékánt nem tudta, de nem is nagyon akarta. Vasárnap a szószékről felhívta a svájci magyarság figyelmét arra,hogy létezik EVSz és ez egy fasiszta szervezet, akiket el kell szigetelni! Most meg későn érő gyerekként ugyanazt mondja!!! Neptunista Tökés? Most már inkább ö is fasiszta?

   Kedvelés

Hozzászólások lezárva.