Új migránsútvonalak vannak kialakulóban

Az Express információi szerint az embercsempészek újabb alternatív útvonalak kidolgozásán törik a fejüket, melyekkel kikerülhetnék, és így feleslegessé tehetnék a határkerítéseket. Ezek a törekvések Magyarország számára sem jelentenek sok jót.

A macedón határzár komoly ötletelésre késztette a migránsok szállításán milliárdokat kasszírozó embercsempész hálózatokat. Hamar meg is született az új útvonalak terve, melyekre rápillantva sem a horvátoknak, sem nekünk nem lehet okunk túl sok örömre.

Az egyik potenciális útvonal Görögországból, Albánián, Montenegrón, Horvátországon és Szlovénián keresztül fut egészen Ausztriáig. Itt kifejezetten a tengerpart mentén haladnak már ma is a migránscsoportok. Ez főleg a horvátokat fogja egyre érzékenyebben érinteni, mivel a nyár közeledtével valószínűleg a migrációs nyomás is egyre fokozódni fog.

Ha pedig a bevándorlók nagy tömegben jelennek meg a festői horvát tengerparti vidékeken, akkor a népszerű turistacélpontok bizony lehúzhatják a rolót. Nem véletlen, hogy az új horvát kormány már most a hadsereg határőrizeti bevetésének lehetőségeit vizsgálja, és határzárat fontolgat.

Egy másik, lehetséges megoldás akkor jönne játékba, ha a balkáni országok zöme lezárná a határait, és észak felé többet nem lenne szabad átjárás. Ebben az esetben a bevándorlókat Görögországból, Albánián keresztül hajóztatnák át Olaszországba, mai ellen az olasz kormány valószínűleg kénytelen lenne föllépni, mivel az itáliai tartományoknak már az eddig érkezett emberek elhelyezése és ellátása is gondot okoz.

A számunkra legkedvezőtlenebb, és egyelőre még nem sűrűn alkalmazott útvonal Bulgárián át haladna északra, és Erdély irányából haladna át hazánkon, Ausztria felé.
Egy ilyen szituációban sajnos a déli határzár irreleváns lenne, a kormány fogadkozásait pedig, miszerint a keleti határzárat pikk-pakk föl lehet húzni, ha szükség lesz rá, nemigazán vehetjük készpénznek (pláne, ha belegondolunk, milyen kínzó szüksége lenne a Fidesznek egy, a tavalyihoz hasonló bevándorlóáradatra, hogy ismét az ország megmentőjeként tetszeleghessen, és ismét elhalászhassa az ingadozókat a Jobbiktól – a szerk.)

Az Express illusztrációja a lehetséges, és a most használt útvonalakról

A Frontex illetékesei egyelőre csak találgatni tudnak, melyik forgatókönyv valósul majd meg a fent vázoltak közül, egy azonban biztos, a külső uniós határok megvédése nélkül újabb és újabb százezrek, vagy milliók fognak Európába özönleni, és az áradatnak sosem lesz vége.

Forrás: alfahir.hu,
Nemzeti Internetfigyelő (NIF)
Reklámok

5 című bejegyzés “Új migránsútvonalak vannak kialakulóban” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. A jobbiknak fogy a tábora,már egészen belesimult a rendszerbe,idomult hozzá.Az a baj ebben a pártban,hogy nincsenek szakemberek,akik beállnának közéjük,amit meg ís értek,mert én sem tenném.A Balczó hiteles volt,de kiszállt ebből a műmájer bandából.A MIÉP sokkal különb volt ezeknél:

  Kedvelés

  1. Épp a napokban érdeklődtem egy volt bennfentes miépestöl, hogy mi van a MIEP háza táján. Csak vegetálnak! -volt a válasz.
   Sehogy se lehet feltámasztani azt a pártot? -kérdem én ezt bárkitől, Dolfitol is, aki a mostani MIEP-et közelebbről ismeri.

   Kedvelés

 2. Mind a két videó nagyon aktuális,
  Európáról szól és a fehér faj kihalásáról, a másodikhoz van magyar felirat.

  A mai csúcs, szerintem a csúcsbaromság csúcsa lesz, mert amit Törökországgal terveznek, vízum eltörlés, 80 millió muzulmán, mint az árvíz, magában elegendő, hogy elmossa Európát.
  A migránsok meg csak jönnek, az embercsempészeket meg nem lövik agyon azonnal ott a helyszínen, semmi jó nem várható erre az évre. Lám, Brüsszelben már lövöldöznek, s a rendörség tehetetlen, nem képes elkapni a terrorista muszlimokat, Amszterdamban már szinte nincs is fehér ember.
  Egy svéd liberális politikus meg azt követeli, ennek fehér holokausztnak a közepén, hogy, és most üljenek le, mert a hír szerint mit e-mailben küldtek nekem, azt követeli, hogy a testvérek közötti szex és a halottakkal való közösülés is legyen engedélyezett.
  Hát, én nem tudom, vajon mennyi az igazságtartalma, de ha ennek csak egy kis része is igaz, akkor valóban itt a vég.
  Remélem, hogy ez csak egy baromság, de őszintén szólva, cseppet nem csodálkoznék, ha igaz lenne, Európa elmebeteg és a vezetői pedig aljas gazemberek.

  Kedvelés

  1. “…azt követeli, hogy a testvérek közötti szex és a halottakkal való közösülés is legyen engedélyezett.”
   Erről már én is hallottam – valószínűleg “nem zörög a haraszt…

   Kedvelés

Hozzászólások lezárva.