Líbia… nem az volt a baj, hogy diktátor volt Kadhafi

NIF: A következő listát a líbiai szocializmusról  már rég keringetik a net-en. 8-10 hónappal ezelőtt kézhez kaptuk, és mivel elég hihetetlennek tűnt, ezért skype kapcsolatba léptünk a szíriai származású, Budapesten élő, a BME volt tanárával, Dr. Bcharah Joullal (olvasd: Sárá Zsul). Aki nemcsak visszaigazolta, hogy igaz a lista minden állítása, hanem azt még kiegészítette. Es akkor, Kedves Olvasók, el lehet kezdeni hüledezni, hogy miért is kellett megölni Kadhafi-t, azt a diktátort, aki védte Európát a ránkvándorlóktól?

Muammar Gaddafi, the Jewish-descendent leader of Libya is greeted by President Hussein Obama, the Muslim Raïs of America
Muammar Gaddafi, the Jewish-descendent leader of Libya is greeted by President Hussein Obama, the Muslim Raïs of America

Mit kapott a líbiai polgár alanyi jogon? Hihetetlen. Líbiában, Kadhafi “diktátor “idején, 16 dolog járt alanyi jogon a líbiai állampolgároknak. Ez mára a múlté lett, az amerikai demokrácia-export jóvoltából!

1. Líbiában mindenkinek állampolgári jogon járt az ingyenes elektromos áram, vagyis senki sem fizetett villanyszámlát.
2. Líbiában a bank állami tulajdonban volt, és 0% kamatot számított fel a líbiai állampolgároknak adott kölcsönök után.
3. A saját otthon alapvető emberi jog volt Líbiában.
4. Minden újdonsült házaspár 60 ezer Dinárt (kb. 50.000 USD) kapott az államtól, hogy az első otthont megvehesse, és családot alapíthasson.
5. Az oktatás és az egészségügyi ellátás teljesen ingyenes volt. Kadhafi hírhedt “rémuralma” előtt a líbiaiak 25%-a tudott írni-olvasni, a diktátor alatt ez az arány 83% lett!
6. Ha egy líbiai állampolgár gazdálkodással akarta megkeresni a kenyerét, akkor az államtól kapott földterületet, házat, gazdasági épületeket, vetőmagot, illetve az induló állatállományt. Mindezt természetesen ingyen!
7. Ha egy líbiai polgár nem talált az országon belül olyan oktatási intézményt, vagy egészségügyi ellátó helyet, amire szüksége volt, az állam fizette a külföldi tanulását vagy ellátását. Ezen kívül havonta 2300 USD ellátást biztosított lakhatásra és autókölcsönzésre.
8. Ha egy líbiai autót vásárolt, az állam kifizette a vételár felét.
9. Líbiában a benzin ára 0,14 USD volt literenként. Ez a mai magas USD/HUF árfolyammal számolva is csak 31 Ft.
10. Líbiának nem volt külső adóssága, a háború nyomán a nemzetközi bankokban befagyasztott betéteinek összege hozzávetőleg 150 milliárd USD volt, amit az új líbiai demokrácia már sosem fog viszontlátni.
11. Ha egy líbiai nem talált munkát a diplomája megszerzése után, az állam mindaddig fizette számára az adott ágazatra jellemző átlagbérrel megegyező bérpótló támogatást, míg nem talált munkát.
12. A líbiai olajexportjából befolyó pénzek egy részét az állam közvetlenül a líbiai polgárok bankszámlájára utalta. Minden állampolgár részesedett tehát a nemzeti ásványkincsek értékesítéséből származó bevételekből.
13. Minden anya aki gyermeknek adott életet, 5000 USD-nek megfelelő összeget kapott.
14. Az élelmiszereket ártámogatással lehetett megvásárolni, 40 loave kenyér 0,15 USD, vagyis kb. 34 Forint volt. (Azt sajnos nem tudtam kideríteni, hogy hány kiló a 40 loave.)
15. A líbiaiak 25%-a rendelkezik egyetemi diplomával
16. Kadhafi öntözési projektjének köszönhetően a sivatagi ország gyakorlatilag egész területe ellátott ivóvízzel.
A líbiai adórendszerről: Líbiában minden jövedelem adóköteles volt. Havi 1000 Dinár jövedelemhatárig (ez kb. 189.000 Ft) 5 azaz ÖT% az
adókulcs, e fölött 10%. Mindenki fizetett ezenkívül jövedelemtől függően 1-3% úgynevezett Dzsihád adót, és 3,75% nyugdíj járulékot. Ezek önmagukban is barátságosnak tűntek, különösen, ha beszámítjuk, hogy nem volt villanyszámla, és évente mindenki kapott állami támogatást (ez az olajexportból származó juttatás volt), ami egyedülállóknak 1800 LD/év, házasoknak 2400 LD/év és még gyermekenként további 300 LD/év.

Csak egy megjegyzés:

Kadhafival nem az volt a baj, hogy diktátor, hanem az, hogy az olajat nem volt hajlandó a fedezetlen USD-ért exportálni.
Aranyat kért a dollár helyett.
Ezért legyilkolták.
Ennyit az amerikai demokráciáról.
És ami számunkra még fontosabb: feltartotta Európa felé az afrikai menekültáradatot, írta Kelet Hangja Műhely (orientalista).

NIF: Szaddam Husszein volt az első, aki megtiltotta az olaj exportját dollárért! -> Legyilkolták!

Somogyi Ágnes szerint:

A hír igaz. 1980-84-íg dolgoztam ott. Sokat tudnék mesélni,de az biztos , hogy iszonyú fegyelmet tartott / pl erkölcs rendészet volt , katonai ruhában jártak a gyerekek iskolába , nem voltak szórakozó helyek / az öregek sírtak vissza az olasz gyarmatosítókat /. Alapvetően nagyon jól éltek , de dög unalmasan. Az viszont biztos, hogy többször próbáltak merényletet elkövetni ellene, de sikertelenül és kemény megtorlás volt a következménye . Az is biztos, hogy a külföldiek dolgoztak, nekik nem igazán kellett.

Küldte: László Györgyné

magyartudat.com

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

4 című bejegyzés “Líbia… nem az volt a baj, hogy diktátor volt Kadhafi” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. “jót tenne a Magyaroknak is egy “ilyen diktátor,mert a mostani több kárt okozott,mint hasznot.

  Kedvelés

 2. Az egykori jó fej “fenegyerek” nagyon jól tudta, hogy aranyat már nem tudtak volna fizetségként adni, mert nem volt, mert eltüntették. (Németország is hiába kérte az USA-ban őrzőtt aranyait.) És azt is tudta miért nem volt és kiknél van. El is küldte őket hidegebb tájakra. Nem oda mentek….

  Kedvelés

 3. “ahol a Magyarok 65 tonna aranya van,ott a németeké is. Simorandrás segített eltüntetni,papírra váltani a Magyarok aranyát. Ezekről is illene beszélni! Ezek az igazi “bűvészek,valamiből,semmit csinálni.

  Kedvelés

 4. T.T.F!
  Az aranytartalékunkat a zsidó Surányi György játszotta át a külföldi,bűnöző fajtársai kezére.
  Azzal pedig egyetértek,hogy nekünk is jó lenne egy Kadhafi formátumú diktátor Ő ugyanis biztosan nem volt tolvaj.
  H.B.

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.