Reagálás a Fidesz korrupcióellenes közleményére

Hangos derültséget váltott ki a Jobbikon belül, hogy épp a Fidesz adott ki közleményt a korrupcióellenes világnap alkalmából. Hiszen a Fidesz csak az elmúlt héten három esetben volt érintett korrupciógyanús esetekben.

Még most sem tudjuk, hogyan nyert és mire költött el Gál Péter fideszes államtitkárt frissen alakult, 100 ezer forintos forgalmú cége 3 millió forint közpénzt.
A Kecskemét Sport Egyesület Kft. gazdálkodása okán vádolták meg a helyi Fidesz volt elnökét, frakcióvezetőjét különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt, ugyanis számlagyárat üzemeltetett. A Fidesz és az MSZP korrupciókoalíciójának bizonyítéka, hogy a botrányban egy szegedi MSZP-s képviselő rokonai is érintettek.

Az is kérdés, hogy a fideszes országgyűlési képviselő Tiba Istvánnál landolt több mint négy és fél millió forint korrupciós pénz vajon egy az MSZP-nél már megismerthez hasonló fekete pártkasszába, netán egy Simon Gáboréhoz hasonló titkos külföldi bankszámlára, esetleg egy egzotikus hely luxusbárjának pénztárába került-e.

A Jobbik kormányra kerülve korrupcióellenes hivatalt fog felállítani, a politikusok számára négyévente kötelezővé teszi a vagyonosodási vizsgálatot, eltörli a mentelmi jog idejétmúlt és indokolatlan privilégiumát, a politikusok által elkövetett gazdasági bűncselekmények esetében pedig megszünteti az elévülést és az elkövetőket dupla büntetési tétellel fogja sújtani.

Jobbik Magyarországért Mozgalom

NIF