Egyesíti erőit Franciaország és Oroszország a terrorellenes harcban

A Kreml sajtószolgálatának bejelentése szerint Vlagyimir Putyin telefonbeszélgetést folytatott Francois Hollande francia államfővel, és megállapodtak arról, hogy egyesítik erőiket az Iszlám Állam ellen. A két ország fegyveres erői és hírszerző szolgálatai összehangolják tevékenységüket a terrorszervezet elleni harcban.

Putyin-Hollande

A francia fél által kezdeményezett telefonbeszélgetés során a két vezető megállapodott arról, hogy a továbbiakban szoros együttműködést folytatnak a terrorszervezet elleni harcban. A francia és orosz katonai struktúrák – valamint a hírszerzés – szorosabb koordinációt kezd az Iszlám Állam elleni harcban, és összehangolják a Szíriában zajló hadmozdulatokat.

A telefonbeszélgetés során arról is megállapodtak, hogy november 26-án személyes találkozót tartanak Moszkvában, melynek részeként a kétoldalú kapcsolatok kiterjesztését tárgyalják meg, valamint számos, a szíriai válsággal kapcsolatban álló nemzetközi probléma megvitatására is sor kerül.

Vlagyimir Putyin már utasította a Földközi-tengeren állomásozó orosz flottát, hogy vegye fel a kapcsolatot a francia hadsereggel, és a térségbe érkező francia flottát szövetségesként kezeljék, a Szíriában zajló terrorellenes művelet részeként.

http://www.hidfo.ru/

Egy gondolat a(z) “Egyesíti erőit Franciaország és Oroszország a terrorellenes harcban” című bejegyzésnél

  1. Ha jól értelmeztem, a franciák segítséget kértek Európától, ami gyakorlatban annyit jelent, hogy a külföldön állomásozó katonáikat visszarendelik a valamennyire biztonságosabb francia honba, hogy otthon védjék a hazát, helyükre pedig a veszélyes területekre – mint már elhangzott – akár magyar katonákat küldjenek. Nem tagadják meg magukat a franciák! Most pedig Putyin hátterében nyomulva a rövidesen rendbe tett térségből hazatérve, akár újabb győzelem kapuját is emelhetnek a “hős” gall kakasok, akik amúgy levesbetétnek sem alkalmasak.

    Kedvelés

Hozzászólások lezárva.