Helyreigazítás a “Jó, ha nem feledjük! – A brüsszeli magyarellenes förmedvény” c. anyagunkkal kapcsolatban

errorLevelet kapott szerkesztőségünk az Európai Parlament budapesti Tájékoztatási Irodájától, melyben az irodavezető felhívta figyelmünket a 2015. január 5-én megjelent ” Jó, ha nem feledjük! – A brüsszeli magyarellenes förmedvény” c. anyagunkkal kapcsolatban tévedésünkre  és megkért a helyreigazítás közlésére. Ha tévedünk, természetesen beismerjük, bár ebben az esetben erős fenntartásaink vannak.

Az anyaggal kapcsolatban az irodavezető a következőket hozta tudomásunkra:

Az “Európa ma és holnap” ((Europa Heute und Morgen) c. kiadványt az Európai Parlament Brüsszeli Tájékoztatási Irodája jelentette meg tájékoztatási céllal, jóval Magyarország uniós csatlakozása előtt, 2002-ben (azaz 13 évvel!) ezelőtt.  A kiadvány az EP Brüsszeli Tájékoztatási Irodájának saját kiadványa volt, tudomásunk szerint a kiadvány írásában és szerkesztésében magyarok nem vettek részt. A szakmai kifogásokra és kritikákra való tekintettel és azok figyelembe vételével, az Európai Parlament Brüsszeli Tájékoztatási Irodája 2004-ben (azaz 11 éve!) visszavonta a kiadványt, az hivatalos terjesztésben e dátum óta nem szerepel.  

Jelzem továbbá, hogy az Európai Parlament Budapesti Tájékoztatási Irodáját Magyarország csatlakozását megelőzően 2003-ban hozták létre, tehát a kiadvány megjelenésének időpontjában irodánk még nem is létezett, így annak megjelentetésében semmilyen módon nem közreműködhetett. Jelzem továbbá azt is, hogy a cikk állításával ellentétben semmilyen magyar kormányzati szerv nem vett részt e kiadvány szerkesztésében.

Az említett kiadvány tehát – éppen a megfogalmazott kritikákra való tekintettel – 2004-ben visszavonásra került, így az azóta hivatalos terjesztés alatt nem áll. Szíves tájékoztatásul jelzem azt is, hogy a téma 2004 óta visszatérően és rendszeresen felbukkan, amely megkeresésekre irodánk minden alkalommal hivatalos válaszban jelezte, hogy a kiadványt a szakmai kritikákra való tekintettel 2004-ben bevonták – ezt az elmúlt évek folyamán minden érdeklődő szerv és állampolgár, valamint a sajtó képviselői számára is eljuttattuk. 

Őszintén remélem, hogy a fenti hivatalos tájékoztatás tisztázza a fent említett kiadvánnyal kapcsolatos esetleges félreértést. 

Válaszunk a következő volt:

Köszönettel vettük értesítésüket.

Természetesen a szükséges korrekciókat elvégezzük. Ugyanakkor tájékoztatjuk Önöket arról, hogy a kiadvánnyal kapcsolatban ugyanilyen helyreigazításra szorul a Fidesz központi honlapja is: http://www.fidesz.hu/hirek/2009-01-09/brusszeli-magyarellenes-formedveny/

Ráadásul az ott szereplő anyag még 2009-ben jelent meg. Mi ebből a forrásból merítkeztünk.

Tájékoztatjuk Önöket arról, hogy az oldalunkon megjelent cikk bevezetőjében (lead) nem állítottuk, hogy magyar kormányzati szerv részt vett volna a kiadvány szerkesztésében, ugyanis a mondat így szól: “A kiadványban a hazánkról szóló rész mindösszesen csupán egy hétoldalas szöveg, melynek összeállításáért, nyílt nemzetellenességéért az akkori miniszterelnököket terheli a felelősség. ( Mégpedig azért, mert az esetet nem hozták  nyilvánosságra  nem tettek közzé –  pláne, ha ez 2002-ben történtént – ezzel kapcsolatosan azonnal hivatalos állásfoglalást, ezáltal jóváhagyva az összeállítást, sőt belekényszerítették hazánkat az EU-ba.)  Az Európai Parlament Budapesti Tájékoztatási Irodája sincs megemlítve az Önök által korrekcióra kért anyagban.

Mind ettől függetlenül kizártnak tartjuk, hogy a kiadásáért felelős szervezet a megjelentetés előtt ne egyeztetett volna az akkori magyar kormányzat megfelelő illetékeseivel és azt is, hogy az abban megjelent tartalom összeállításában bizonyos “magyar szakértők” ne közreműködtek volna.

Mindez természetesen csupán a NIF szerkesztőségének a véleménye. Egy biztos, az ominózus kiadvány hihetetlen kárt okozott a magyarság és Magyarország számára. Továbbra is furcsának találjuk, hogy felelősök nincsenek. Egy azonban tény, amit semmiképpen sem lehet elvitatni: egy ilyen tartalmú kiadvány, amiről a helyreigazításban szó esik, megjelent, és ez akkor is igaz, ha azt már akár 11 évvel ezelőtt bevonták.

Helyreigazítás:

Ezek szerint 2015 január 05-én megjelent JÓ, HA NEM FELEDJÜK! – A BRÜSSZELI MAGYARELLENES FÖRMEDVÉNY című anyagunkban helytelenül tájékoztattuk Olvasóinkat arról, hogy: még 2008-ban a Gyurcsány-Bajnai kormányzások, a magyarbálinti – hilleri oktatásügyi időszak idején adta ki az Európai Parlament Információs Hivatal azt a kiadványt, mely az “Európa ma és holnap” címet viseli. Ebben a kiadványban Magyarország is bemutatkozik történelmi múltjával, mint Eu-s tagállam. A kiadványban a hazánkról szóló rész mindösszesen csupán egy hétoldalas szöveg, melynek összeállításáért, nyílt nemzetellenességéért az akkori miniszterelnököket terheli a felelősség.

Ezzel szemben: az “Európa ma és holnap” (Europa Heute und Morgen) c. kiadványt az Európai Parlament Brüsszeli Tájékoztatási Irodája jelentette meg tájékoztatási céllal, jóval Magyarország uniós csatlakozása előtt, 2002-ben.

Helytelenül állítottuk továbbá, hogy “A megjelenés óta eltelt öt év, de úgy tudjuk ezidáig helyreigazítás nem történt.” Ezzel szemben visszavonták a kiadványt már 11 éve. Bár arról nem tudunk, hogy valódi helyreigazítás történt-e volna.

Sárközi Csaba tanár úr gondolatatsorait nem áll módunkban módosítani.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Egy gondolat a(z) “Helyreigazítás a “Jó, ha nem feledjük! – A brüsszeli magyarellenes förmedvény” c. anyagunkkal kapcsolatban” című bejegyzésnél

 1. Jó volna, ha Brüsszel arra is figyelne, hogy hazánkban szabad a rablás, államilag támogatva.
  A Baumag nevű szövetkezet hazánkban nyolc évig az állam engedélyével az államnak adózva, országosan működhetett úgy, hogy vagyonát a felszámoló biztossal zároltathatták, és 11- év alatt eltűntethették.
  Majd a 13 ezer főleg kisnyugdíjas 40 milliárdjának elveszítése után a bíróság kimondhatta, hogy a pénzüket elveszítő emberek nem károsultak.
  Ez, hogy sok ember egészsége tönkrement, vagyonát elveszítette, öregkorára nem maradt semmi, ez ugye kedves Brüsszel nem érdekel ott senkit sem?
  Vajon miért?

  Baumag

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.