Drábik János nyilatkozata

Drábik János

Nyilatkozat mindenkihez, akit érint

Már 10 évvel ezelőtt olvastam a magyarságra vonatkozó negatív tartalmú nyilatkozatok között azt is, hogy Dr Schweitzer József rabbi is tett ilyen nyilatkozatot. Az volt rá a magyarázat, hogy a főrabbi méltánytalannak találta a deportálásban megölt zsidók utódainak fizetendő kárpótlás összegét. Ezt a kormány 30 ezer forinttal akarta letudni, a nem-zsidó áldozatok után korábban adott 1 millió forintos kárpótlástól eltérően. A megszégyenítően diszkriminatív összeget Schweitzer József 1999-ben (ekkor a Fidesz volt hatalmon) tiltakozásul visszaküldte egy levél kíséretében az Országgyűlés elnökének. Azt feltételeztem, hogy Schweitzer József ebben gyakorolt kritikát a magyarok felett.

Amikor legutóbbi „Egyenlők és egyenlőbbek” című könyvemben néhány példát akartam felsorolni arra, hogy nemcsak magyarok tesznek bíráló megjegyzéseket a zsidókra, de egyes zsidó írók és közéleti személyiségek is tesznek legalább hasonlóan erős bíráló-megjegyzéseket a magyarokra, akkor döntöttem amellett, hogy ezt néhány idézettel alátámasztom. Így került sor arra, hogy idéztem Kornis Mihályt, Eszterházy Pétert, Landeszmann Györgyöt és a már tíz éve különböző portálokon azt az ominózus mondatot, ami valaki, vagy valakik által felkerült az internetre és nem lett megjelölve pontosan az információ forrása. Illetve olyan forrást jelöltek meg, amit most az ellenőrzés során nem tudunk beazonosítani. (A parlamenti felszólalások jegyzőkönyvei, illetve az a levél, vagy levelek, amelyeket Schweitzer József főrabbi írhatott az Országgyűlés elnökének.)

2015 február 15-én felhívott telefonon Szarvas Szilveszter, akivel feleségem beszélt, mert én nem voltam otthon. Másnap délelőtt Szarvas Szilveszter újból felhívott, és azt állította, hogy én találtam ki a Schweitzer rabbira nézve sértő szöveget, mert mindenki az én könyvemre hivatkozik. Nyomban közöltem, hogy én már 10 éve számos fórumon olvastam ezt a szöveget, és nem használtam fel sehol. Sem írásban, sem szóban nem hivatkoztam rá. Amikor azonban az egyik tanulmányomban a gyűlölködésről írtam, valóban átvettem – a különböző internetes fórumokon – a ma is számos helyen olvasható ominózus mondatot. Azt gondoltam, ha olyan idézetek között szerepel, amelyek közül valamennyi bizonyíthatóan igaz, akkor ez az egy is igaz lehet. Ebben a vélekedésemben megerősített az, hogy 10 év alatt ezt az állítást senki nem cáfolta: sem Schweitzer József főrabbi, sem a MAZSIHISZ, sem más vallási szervezet, holott erre elegendő idő állt a rendelkezésükre. Ez nem ment fel az alól a kötelességem alól, hogy minden lehetőt el kell követnnem még egyetlen súlyos mondat leellenőrzése érdekében is.

Szarvas Szilveszternek elmondottam, hogy nem elég az Országgyűlés jegyzőkönyveit átnézni, mert az is lehetséges, hogy az Országgyűlés elnökéhez intézett levélben találhatóak a rabbi kemény szavai. Még azt is hozzáfűztem, hogy ha azokat tényleg az váltotta ki, hogy nem azonos mértékű elbánásban részesültek a megölt áldozatok hozzátartozói és örökösei, akkor igazat kell neki adnunk. Szarvas azt válaszolta, hogy ezen a héten nem tudja leellenőrizni a levélváltást, de jövő héten ezt megteszi.

Ezt követően Stefka Istvánnak, a PestiSrácok.hu kiadójának, és felelős szerkesztőjének Huth Gergelynek küldtem egy emailt a következő szöveggel:

„Tárgy: Schweitzer József főrabbi tiltakozó levele az Országgyűlés elnökének 1999-ben

Kedves Stefka István!

A PestiSrác..hu oknyomozó-tényfeltáró munkatársa ezt a dokumentumot keresse meg. Erről említést tesz az interneten ma is elérhető “Miért nem vette át Schweitzer József főrabbi a Magyar Örökség-díjat?” c. írás is. A rabbi magyarságot bíráló kijeletéseiről évek óta jelentek meg írások az interneten. Ezek egy része most is megtalálható! Én nem vettem át csak tavaly azt a részt, ahol sok magyargyűlölő (és bizonyíthatóan igaz) idézet között az is ott volt, amit – most már sajnálom – de igaznak gondoltam, minthogy a rabbinak jó oka volt neheztelni a magyarokra. Tény az is, hogy az éveken át olvasható kijelentést sem a rabbi, sem a MAZSIHISZ, sem más zsidó szervezet nem cáfolta, nem tette szóvá, nem tiltakozott ellene. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy hitelesnek gondolva, átvettem, de csak 2014-ben.

Barátsággal

Drábik János
‘Egy szélsőjobboldali-balliberális-antiszemita-zsidó, aki ráadásul még szabadkőműves is’.
(Ezeket a rámaggatott jelzőket ma is meg lehet találni az interneten annak, aki keresi.)”

Huth Gergelyhez intézett levelem:

“Tárgy: Schweitzer József főrabbi tiltakozó levele az Országgyűlés elnökének 1999-ben

Kedves Huth Gergely!

A PestiSrác..hu oknyomozó-tényfeltáró munkatársa ezt a dokumentumot keresse meg. Erről említést tesz az interneten ma is elérhető “Miért nem vette át Schweitzer József főrabbi a Magyar Örökség-díjat?” c. írás is. A rabbi magyarságot bíráló kijeletéseiről évek óta jelentek meg írások az interneten. Ezek egy része most is megtalálható! Én nem vettem át csak tavaly azt a részt, ahol sok magyargyüllölő (és bizonyíthatóan igaz) idézet között az is ott volt, amit – most már sajnálom – de igaznak gondoltam, minthogy a rabbinak jó oka volt neheztelni a magyarokra.

Barátsággal

Drábik János

‘Egy szélsőjobboldali-balliberális-antiszemita-zsidó, aki ráadásul még szabadkőműves is’.
(Ezeket a rámaggatott jelzőket ma is meg lehet találni annak, aki keresi őket.)”
_______________

Szarvas Szilvesztert telefonon megkértem, hogy addig, amíg nem sikerül leellenőrizni Schweitzer József levelének a szövegét, amit az Országgyűlés elnökéhez küldött, addig a PestiSrácok.hu ne foglaljon állást. Közölte, hogy ebben nem ő dönt, mert ő csak egy beosztott, ezután kértem, adja meg Huth Gergely telefonszámát, amit megtagadott, arra hivatkozva, hogy nem kapott ré felhatalmazást. Ezek után Huth Gergely közölt egy szenzációhajhász szöveget, miszerint én úgymond bevallottam: „Légből kapott a Schweitzer rabbinak tulajdonított gyűlölködő idézet”. Ez azt sugallja, hogy én találtam ki az egészet.

Huth tudta, hogy ez az idézet évek óta olvasható az internet különböző fórumain. Az én hibám az, hogy sok más internetező sorstársammal együtt én is átvettem alapos ellenőrzés nélkül egy súlyos mondatot. De nem én voltam az, aki kitalálta, ahogyan ezt Huth beállította.

Huth meghamisította az e-mailem szövegét is, mert egy szót sem szólt arról, hogy hivatkoztam Schweitzer főrabbi tiltakozólevelére, amit 1999-ben az Országgyűlés elnökéhez írt, továbbá hivatkoztam Czene Gábor 2011. szeptember 21-i írására, amelynek a címe: „Miért nem vette át Schweitzer József főrabbi a Magyar Örökség-díjat?”

Továbbra is mindent megteszek, hogy megtaláljam azokat a dokumentumokat, amelyek cáfolják, illetve megerősítik, hogy elhangzott-e, vagy le lett-e írva ez az ominózus mondat.

Ha bebizonyul, hogy semmilyen kemény bizonyítékkal nem lehet alátámasztani, akkor minden rendelkezésemre álló eszközt fel fogok használni arra, hogy jóvátegyem azt a hibámat, miszerint egy – már évek óta számos fórumon olvasható, és eddig az érintettek által nem cáfolt – mondatot úgy vettem át könyvben is megjelentetett tanulmányomban, hogy annak nem jártam gondosan utána. Ezt a hibát elkövettem, de aki ismeri a munkásságomat az tudja, hogy amennyire csak lehet, lelkiismeretesen leellenőrzök minden tényt, és ezt ezután is így fogok tenni. Az értékrendemben a bizonyított tény és annak igazsága mindent felülír.

Barátsággal,

Drábik János

 https://www.facebook.com/drabikjanos

9 című bejegyzés “Drábik János nyilatkozata” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Igen tisztelt Drabik Ur!
  Ha igaz ha nem amit mondott, az biztos, hogy gondolta!!! Nem kell bocsanatot kerni semmiert. Ok sosem teszik.
  Udvozlettel,
  Levente

  Kedvelés

 2. Tiszteletem!
  Kár volt nyilatkozatot tenni, mert ez számomra nyilvánvalóvá tette, hogy hogyan működik az antiszemitizmus és azt kik művelik, gerjesztik és kik tartják életben….
  Ezen a szinten már teljesen mindegy, már, hogy elhangzott vagy leíratódott a magyargyűlölő mondat – ha nem volt igaz, mert ez súlyos vád volt az illetőt érintően és nem tiltakozott, amikor máskor sokkal csekélyebb dolgokért – demonstrálnak is – teljesen lényegtelenné vált! Ez a véleményem és már is megbántam, hogy írtam mert én is az antiszemitizmust táplálom mert írok – de ha hallgatok akkor is!
  szer-e-tettel id. Kiss László….
  ui: különben van egy magyar közmondás halottról sem jót sem rosszat nem mondunk – minden halott nyugodjék BÉKÉBEN —

  hidd el jobb A BÉKESSÉG …” ez a mai üzenet

  Kedvelés

 3. Jól tennék, ha ők kérnének bocsánatot a magyarságtól. Már éppen ideje lenne.

  Kedvelés

 4. Már csak azért is, mert minden fontos állásban ott vannak, és tapasztalhatjuk, hogy döntéseik nem a magyarság érdekeit szolgálják.
  Elgondolkodtató, hogy minden, hangsúlyozom, hogy minden TV adás a kisebbség embereiből áll össze.
  Lehet, hogy már nincs magyar ebben az országban, csak olyanok, akik magyarnak tartják magukat?

  Baumag

  Kedvelés

  1. “Lehet, hogy már nincs magyar ebben az országban, csak olyanok, akik magyarnak tartják magukat?”
   Kedves Baumag!
   Ezen már én is sokszor elgondolkodtam – könnyen lehet,hogy úgy van gondoljunk csak a kazárokra.
   https://www.youtube.com/watch?v=UPHCiGL6r-M
   Akkor ez sem igaz? – kellene e-mögé is gyártani egy teóriát.
   Ritkán,de előfordul,hogy néhány zsidónak igazmondási kényszere támad.
   H.B.

   Kedvelés

 5. Lehet,hogy nem írta,vagy mondta Sveitzer,de mondhatta volna!Az SZDSz-es zsidók mondták az Antall idejében,ha uszítani akartak a magyarok ellen.

  Kedvelés

 6. Az,hogy elhangzott a rabbi-idézet már nem kérdés,az viszont igen,hogy miért kezdték el letagadni a zsidók – feltehetően hamarosan kiderül.
  H.B.
  Mivel a parazita nem ember – és ezzel zsigeri szinten minden parazita tisztában van –, ezért megállás nélküli állandó hazudozásra kényszerül élősködésének fenntartására és álcázására.

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.