Még mindig terjed a hepatitis Miskolcon

A decemberi közgyűlésen Kriza Ákos polgármester úr kijelentette, hogy nincs hepatitis járvány, és aki erről beszél, az pánikot kelt – emlékeztetett csütörtöki sajtótájékoztatóján Pakusza Zoltán. Ennek fényében a a Jobbik önkormányzati képviselője – mint mondta – megdöbbenve tapasztalta, hogy a téli szünet után iskolai munkahelyére visszatérve „hepatitis fertőzésveszély” feliratú figyelmeztetés fogadta az intézményben. 

Pakusza szerint jó lenne végre őszintén beszélni erről a témáról, hiszen az elmúlt hónapokban többször is hallottuk, hogy növekedett a fertőzöttek száma Miskolcon. A Jobbik már javasolta azt is, hogy a veszélyeztetett közintézmények dolgozói kapjanak ingyen védőoltást, illetve szerették volna megtudni, hogy tényleg volt-e olyan időszak, amikor a miskolci ÁNTSZ-ben még oltóanyag sem állt rendelkezésre.

Érdemi válasz nem érkezett, ezért Pakusza Zoltán jelezte: ismét levelet küldött az illetékes hatóságnak, melyben többek között arról kér adatot, hogyan alakult a hepatitis megbetegedések száma az elmúlt időszakban Miskolcon, mely városrészekben fordult elő a legtöbb megbetegedés, illetve áll-e rendelkezésre megfelelő mennyiségű oltóanyag.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

2 című bejegyzés “Még mindig terjed a hepatitis Miskolcon” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Igen. A tisztálkodáshoz meg az emberhez méltó életkörülmények, okostojás.

    Kedvelés

Hozzászólások lezárva.