Vlagyimir Putyin a nemzeti érdekekről, a Kreml faláról és az orosz népről

“Választófalak” Oroszország és a Nyugat között, az ukrajnai válság megoldása Ukrajnában, kapcsolatok fejlődése Iránnal. Ez csak néhány külpolitikai kérdés, amiről szó volt az orosz elnök nagy sajtótájékoztatóján. Vlagyimir Putyin több mint három órán keresztül válaszolt az újságírók kérdéseire.

© Fotó: RIA Novosztyi/Vlagyimir Asztapkovics
© Fotó: RIA Novosztyi/Vlagyimir Asztapkovics

Új “választófalakat” Oroszország és a Nyugat között nem most kezdtek felállítani. A berlini fal 25 évvel ezelőtt omlott le, de a Nyugat azonnal új, virtuális akadályokat kezdett építeni. Megsértve minden megállapodást, a NATO azonnal terjeszkedni kezdett Kelet felé – emlékeztette az újságírókat az orosz elnök.

Oroszország ma sem támadja meg a Nyugatot, ahogyan ezt Washington és Brüsszel próbálja bemutatni, alaptalanok a Moszkva elleni vádak, miszerint hazánk szítja a katonai feszültséget. Oroszországnak csak két katonai támaszpontja van szomszédos országokban, ugyanakkor amerikai katonai támaszpontok, beleértve a nukleáris fegyverekkel felszerelteket is, világszerte találhatók. Ennek ellenére hazánk keményebben kezdte megvédeni saját érdekeit. És ez az, nem pedig a Krím-félsziget és Oroszország újraegyesülése vezetett a jelenlegi válsághoz a Nyugattal fenntartott kapcsolatokban – hangsúlyozta Vlagyimir Putyin.

Nem egyszer hallotuk hivatalos személyektől: igazságtalan, hogy az egész Szibéria annak kincseivel Oroszországhoz tartozik. Hogy van ez? Tehát, elvenni Texas-t Mexikótól az igazságos? És az a tény, hogy mi saját földünkön gazdálkodunk ez igazságtalan? Nem a Krímben kell keresni az okot. Mi saját függetlenségünket, szuverenitásunkat és az életre valójogunkat védjük meg. Ezt mindenkinek meg kell értenie.

Ami pedig a veszélyt illeti, ezt az USA okozza, amikor rakétavédelmi rendszert telepít Kelet-Európában. Éppen az USA lépett ki egyoldalúan az ABM-szerződésből, amely kétségkívül az egész nemzetközi biztonsági rendszer egyik sarokköve volt. És most Washington ezeket a stratégiai rakétavédelmi elemeket nem csak Alaszkában, hanem Európában is telepíti: Romániában, Lengyelországban, az orosz határ közvetlen közelében – mondta az elnök.

Ami az ukrán válságot illeti, annak forrása a kijevi puccsban rejlik –hangsúlyozta az orosz vezető. A probléma az, hogy a puccs után (függetlenül attól, hogy ki minek nevezi azt, az egy államcsíny volt, méghozzá fegyveres államcsíny) az ország egy része nem értett egyet az események ilyen fejlődésével. De Kijev nem tartott szükségesnek, hogy párbeszédet kezdjen a másként gondolkodókkal – mondta Vlagyimir Putyin.

Ahelyett, hogy legalább valamilyen politikai párbeszédet kezdjenek, bevették a rendvédelmi szerveket, a rendőrséget. Amikor ez nem segített, bevették a hadsereget is. Amennyiben ez sem működött,úgy döntöttek, hogy gazdasági blokádot vezetnek be. Készek vagyunk közvetítőként fellépni, és remélem, hogy megkezdhetjük majd a közvetlen politikai párbeszédet, és ezen eszközökkel megoldjuk majd a problémát, helyreállítjuk az egységes politikai térséget.

Reménytelen Kijev minden kísérlete, hogy katonai nyomást gyakoroljon – hangsúlyozta az orosz államfő.

Az iráni újságíró kérdésére válaszolva, Putyin megígérte, hogy Teheránnal együtt fog munkálkodni az iráni nukleáris kérdés megoldásán. Az elnök megjegyezte, hogy az iráni fél rugalmasságát mutatja, és reményét fejezte ki, hogy a nukleáris programmal kapcsolatos végső döntést a közeljövőben írják alá. És hamarosan jelentős változás megy végbe a két ország gazdasági kapcsolataiban.

Megkérdezték Vlagyimir Putyintól, hogy nem fél-e a palotai puccsoktól. Az elnök azt mondta, hogy Oroszországban erre nem kerülhet sor, mivel itt nincsenek paloták. “Van egy hivatalos rezidencia – a Kreml, az jól védett, és ez is állami stabilitásunk egyik tényezője – mondta Putyin. – Bár a stabilitás alapja nem ebben rejlik, hanem az orosz nép támogatásában.”

 

Oroszország Hangja

12 című bejegyzés “Vlagyimir Putyin a nemzeti érdekekről, a Kreml faláról és az orosz népről” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. “Nem egyszer hallottuk hivatalos személyektől: igazságtalan, hogy az egész Szibéria annak kincseivel Oroszországhoz tartozik. Hogy van ez?”

  Nem az az igazságtalan, Putter. Hanem hogy abból az irdatlan haszonból az orosz nép semmit sem lát. Csak néhány csókos – most épp hozzád közelálló – oligarcha küzdi fel magát a világ leggazdagabbjai közzé, és lopja ki a hasznot Oroszországból. Az orosz nép a világ legmagasabb életszínvonalán élhetne, mégis a döntő többség úgy él, mint nálunk a legcsóróbbak a havanna-lakótelepen.
  A dollár ezermilliárdokból az oligarchák külföldi focicsapatokat, szállodákat, magánszigeteket, luxus-yachtokat vettek, semmit sem forgattak vissza az orosz gazdaságba. Jó tíz év óta csúcsokat döntött az olajár, de ti elvertétek a haszont luxusra, rongyrázásra külföldön. Most meg, hogy az olajár zuhan, hülyén néztek magatok elé, és az USA-t szidjátok.

  Elkúrtátok a lehetőséget. Nem kicsit, nagyon.

  Ez lehetőség lenne a hazai kőbunkó népnemzeti jobboldaliaknak, hogy végre észrevegyék, mennyire sérülékeny ez a “félázsiai” illiberális féldiktatúra. De van egy olyan érzésem, hogy ezek a bunkók továbbra is rajongani fognak érte. Nem számít, hogy a kormányközeli maffia szétlopta az ország hasznát Putyin alatt (ugyanúgy, mint őelőtte). A lényeg, hogy Putyin nem engedi a buzikat vonulni, és a “liberális” lányegyüttest megkorbácsoltatja a kozákjaival, vagy lecsukja.
  “Há’ mennyire jó mán ez a putyinrendszer, he’! Szopattya a ballibeket, gecó! Odabaszik a cionyista ballib buziknak!” – mondja meg a tutit a magyar jobbos Pista. És reménykedik, hogy majd nekünk is lesz egyszer egy Putyinunk. Mert a bunkó agyával csak ennyit tud felfogni a világból. Ennyi az összes tudománya.

  Kedvelés

  1. Kedves Vasapa!
   A hozzászólásodból kiderül,hogy szívügyed a buziság és a liberalizmus.
   Kár,hogy egyoldalú a tájékozottságod – talán Usraelről is kéne mondani valamit,hogy ne billenjen fel a mérleg.
   Kezdhetnéd ott,hogy kiirtották az indián őslakosságot,aztán folytathatnád a demokráciának nevezett diktatúrájukkal.
   H.B.

   “A totalitárius rendszerek mindig jó viszonyban voltak, és vannak ma is az alvilággal.
   A cél közös: kifosztani, félelemben tartani a hagyományos értékrendű, polgári világot.”

   Kedvelés

  2. Eltulzod Putyin mocskolasat. Nepszerusege Oroszorszagban neki van es nem Kasparovnak vagy mas ultralibsi internacinak. Az faj neked, hogy az internaci oligarchakat Putyin kiebrudalta az orszagbol. Megfosztotta vagyonuktol, amit jol is tett. Az egyik, aki Putyin amnesztiaval nemreg szallt le a repulogeprol, ahol Genscher ex nemet kulugyminiszter varta, kipihente magat es maris jeloltette magat az igazi demokratikus Oroszorszag elnokenek. A tamadasok Oroszorszag ellen folytatodnak.

   Kedvelés

 2. Annyi (mesterségesen is szított) érdekütközés ami volt és kialakult illetve kialakulóban van, már nem lehet elsimítani. A viszonylagos béke utolsó napjait éljük…

  Kedvelés

 3. Putyinnak MINDENBEN igaza van. Az ukrokkal nehéz lesz kiigazódni, hisz nincs köztük igaz önzetlen OKOS nezeti elkötelezett politikus…

  Kedvelés

 4. Aha, “aranyapa”, “zen-taxi” blogger alias hegyi zsolt, vadliberális szadesznyik. Ez se magyar, csak egy magyarul is beszélő budapesti zsidó. Nem ő és fajtársai fogják megszadni, milyen lehet a magyar jobboldal, nemzeti oldal, vagy egyáltalán bármi Magyarországon! Be vannak tojva Putyintól, tartanak az usa közép-európai befolyásának gyengülésétől, mert a nyugat, különösen az usa nemzetközi zsidósága támogatta őket a hatalomra jutáshoz, pozíciók megszerzéséhez mindig is!

  Kedvelés

 5. Igen, a magyaroknak is egy Putyin kellene, aki torodne a magyar nemzettel, az emberekkel is es a Hazaval !
  Az ukran emberek nagy tobbsegevel nem lenne baj, de rajuk telepedtek a verszivok, akik csak hasznot szeretnenek kipumpalni az orszagbol, es Oroszorszagot is megkaparintani. Ebbol lesz majd a Vilaghaboru, ami ugyancsak hasznot hoz a hienaknak. “Nem kicsit, nagyot” Ez az igazsag Aranyapam !

  Kedvelés

 6. Ami Oroszországban történik ,az ő dolguk.Bizony jó az orosz rendszer.Oda jutott a világ, hogy az európai kultúra őrzője lett Russia. Gazdag ember, és még gazdagabb mindíg volt.A betegeknek nem vonulgatni kéne/ félelmet, és megbotránkozást keltve/ hanem kórházba menni. Több szociális intézkedést vezettek be mostanában orosz földön. A globális hatalom szemet vetett az orosz természeti kincsekre lehet lesz háború, de nem csak a fronton harcoló, hanem aki kiagyalta ezt a politikát az is belepusztul. Bízunk Putyin Elnök Úr bölcsességében.Be kell látni az a fajta liberalizmus amelyet ráerőszakoltak a világ jó részére megbukott. Milyen érdekes míg úgy táncolt az illetékes magyar kormány ahogy az álliberális hazaárulók akarták semmi baj nem volt. Most segítenek az egyszerű embereken mindjárt megszólal a jól fizetett kórus semmi nem jó.Nem szabad embereket hülyének nézni az lehet a vége , hogy aki a többséggel görcsösen szembeszáll , kap egy ingyenes vonatjegyet / ami nem retur/ Ámerikába, ott lehet liberkedni, pedofilkodni, stb.

  Kedvelés

 7. Baráti körben viccesen elhatárolódunk Kolumbusztól amiért felfedezte Amerikát.

  Kedvelés

  1. Csatlakozom az elhatárolódókhoz.
   H.B.
   “Azt látom, hogy mindig olyanok teszik tönkre hazugsággal mások életét, akiknek sajátját az igazság forgatná fel.”

   Kedvelés

 8. Aranyapa velhetoleg egy cionista csapagyas puhatestu homo-interruptus, Goodriend-fan

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.