Tisza Istvánné kálváriája: megtámadták, mégis jogerősen bűnös

Tisza Istvánné az atrocitás után
Tisza Istvánné az atrocitás után

A Fővárosi Törvényszék 2014. november 10-én hozott jogerős ítéletével helybenhagyta a Dániel Péter elleni tüntetésen történtek kapcsán garázdaság vétsége miatt gróf Tisza Istvánnét bűnösnek minősítő első fokú ítéletet. A magyarságát büszkén vállaló magyar asszonyt súlyosan bántalmazó tettest felderítetlenül és büntetlenül hagyták. Örömteli viszont, hogy a bűnjelként lefoglalt ereklyés magyar zászlóját visszakapja és “csak” próbára bocsátották, büntetést nem szabtak ki.

Tisza Istvánnét 2012. május 20-án, vitéz nagybányai Horthy Miklós kormányzó szobrát vörös festékkel leöntő Dániel Péter elleni tüntetésen egy ismeretlen – többek egybehangzó véleménye szerint zsidó – férfi ököllel arcon vágta, miután a vád szerint az asszony a kezében tartott zászlóval fejen suhintotta. A férfit a rendőrök intézkedés nélkül beengedték a Liberális Klubba, a hölgyet azonnal előállították, védőhöz való jogában korlátozták, majd garázdaság vádjával bíróság elé állították. A rendőri intézkedéseket az azóta már a Vizoviczki ügy kapcsán előzetes letartóztatásban levő Kalmár László irányította. A támadót futni hagyták annak ellenére, hogy a védelem megtalálta és az ügyészséggel is közölte az Amerikai Népszava online oldalán közzétett beszámolóját.

A másodfokú bíróság szerint megalapozott az első fokú döntés, annak ellenére, hogy csupán egy kettős mércésen intézkedő rendőr terhelő vallomása állt szemben négy civil mentő vallomásával és felvétel sem igazolta a vádat. A meghurcolt asszonyt közel 70 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére is kötelezték.

Az első fokú eljárásban Rózsa Mária bíró elfogultságával kapcsolatos, zsidósághoz való viszonyát tisztázni kívánó védői felvetés miatt Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd ellen az ügyvédi kamara fegyelmi eljárást indított. A sajtóban valóságos hisztériakampány indult a nemzeti jogvédővel szemben. Grespik László ügyvéd ügyében egy hasonló esetben az ügyvédi kamara 2004-ben már kimondta a védői büntethetetlenséget. A fegyelmi eljárásban nemsokára döntés várható. A védőt 150 ezer forint rendbírsággal is sújtotta a bíró.

Bár a bíróság bűnösséget állapított meg, kifejezetten enyhe intézkedést alkalmazott: három év próbára bocsátást. Persze bűnösség hiányában még ez is sok. Az ügyészség a vádiratban még szabadságvesztést kért. A védelem mérlegeli a felülvizsgálati indítvány lehetőségét a felmentés érdekében.

Példaértékű és tiszteletre méltó a több évtizedes dél-amerikai emigrációból hazatért és elkötelezett asszony bátorsága és kiállása, ahogy ezt az eljárást végigküzdötte. A Hazatérés Templom református gyülekezete végig erős, összetartó közösségként, rendületlen keresztyén szolidaritással állt tagja, gróf Tisza Istvánné mellett.

Budapest, 2014. november 16.

dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője
www.gaudinagytamas.hu

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

4 című bejegyzés “Tisza Istvánné kálváriája: megtámadták, mégis jogerősen bűnös” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Többek között ezért is kell eltakarítani az orsós likud vitya bolsevik zsidó söpredék bandáját! Ezeket a bírókat már régen meg kellett volna fosztani a talártól és még az ügyvédi munkától is eltiltani mert nem méltó az emberi fajhoz nem hogy mások felett itélkezzen!

  Kedvelés

 2. Kedves dodi17. Ne ringasd Magad hamis illúziókban. A “nemzetvezető testvér” már döntött, amikor kinyilatkoztatta, hogy “a zsidók, Isten aján
  dékai…” a 2/3 egymást taposva az elsők között szavazta meg a terror-
  állam társulási szerződését az EU-val. A magyar politikát Izraelben és az USA-ban, esetenként az unióban szabják meg. Mindaddig,amíg ebben az országban több a tapló barom, akiknek a Való Világ, a Mega-
  sztár, Gáspár Győző, Fekete Pákó ,meg a vértől,gyűlölettől csöpö-
  gő ócska amerikai filmek jelentik a kultúrát, addig nem lesz nemzeti fel-
  emelkedés.

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.