Magyarország jobban teljesít? – avagy: A Magyar Telekom 1700 dolgozójától válik meg (NIF kommentárral)

TelekomBudapest, 2014. július 24., csütörtök (MTI) – A Magyar Telekom mintegy 1700 munkavállalójától válik meg a következő két év során – jelentette be a társaság csütörtökön.

    A munkatársak egy része az idén, másik részük a jövő évben távozik a vállalattól – derül ki az MTI-hez eljuttatott közleményből.

    A Magyar Telekom a költségcsökkentő intézkedéstől versenyképességének javítását reméli a globális és hazai távközlési piacot jellemző erős versenyben…

    A társaság közölte azt is, hogy megállapodott az érdekképviseletekkel a következő két évet érintő bér-, létszám és béren kívüli juttatási kérdésekről.

    Az érdekképviseletek ugyanakkor azt közölték, hogy nem tartják reálisnak a bejelentett létszámcsökkentés megvalósíthatóságát. Álláspontjuk szerint az elbocsátás a munkavállalók leterheltségének aránytalan növekedését okozhatja és veszélyezteti a munka-magánélet egyensúlyát. Közleményük szerint a megállapodás aláírását a távozó kollégák részére nyújtott juttatási csomag indokolta.

    A távozó munkatársak újra-elhelyezkedését aktív álláskereséssel, munkaerő-piaci tréninggel és személyes tanácsadással támogatja a vállalat. Ezen felül az elbocsátásra önként jelentkezőknek további egyedi juttatásokat ad.

Forrás: MTI 2014. július 24., csütörtök 10:08

Kiegészítő hír:

A Magyar Telekom Nyrt. többségi tulajdonosa a Makedonski Telekomnak, Macedónia legnagyobb vezetékes és mobilszolgáltatójának, valamint többségi részesedéssel rendelkezik Montenegró legnagyobb távközlési szolgáltatójában a Crnogorski Telekomban. A Magyar Telekom többségi tulajdonosa (59,21%) a CMobil B.V., amely a Deutsche Telekom AG kizárólagos tulajdona.

NIF kommentár:

Miközben a csapból is az folyik, hogy “Magyarország jobban teljesít!”, addig az itt lévő, külföldi tulajdonú multicégek sorra és tömegesen küldik el a dolgozókat.

Orbán Viktor miniszterelnök 10 év alatt 1 millió új munkahely megteremtését ígérte (ebből lassan eltelt 5). Csak arról nem szólt egy szót sem, hogy ugyanezen idő alatt másfél millió régi fog megszűnni.

A miniszterelnök minden kis piti üzem avatására elmegy (kell a reklám!), és arról zengedez, hogy a 10-20 új munkahely jött létre, de arról mélyen hallgat, hogy közben 100 régi szűnik meg!

Vissza fog ütni ez a kommunista típusú “hurráoptimista” hazugságáradat. Az idősebbek még jól emlékezhetnek a Filmhíradókra, ahol az akkor még népes mozilátogató közönség agyát azzal mosták, hogy Gipsz Jakab, téglagyári munkás kitüntetést kapott, mert hónapokon át 160 % fölött teljesített. Emlékezhetünk még a traktorista lány vagy az építkezések betonacéljait hegesztő asszony bemutatására is. A kommunisták ezzel akarták népszerűsíteni, hogy milyen jó is a szocializmus.

Lassan visszatértünk ide.

Igen, “Magyarország jobban teljesít”! Csak ez éppen alulteljesítést jelent. Ebben pedig élenjáró a kormány.

Arról már nem is beszélek, hogy a beígért elszámoltatás, számonkérés és felelősségre vonásnak nyomait sem látjuk. Medgyessy, Gyurcsány, Bajnai, Kóka és a többi felelős vígan éli életét milliárdjaik biztoságában, sőt, még nekik áll feljebb! Osztják az észt, nekünk meg tűrnünk kell. Tényleg, TŰRNÜNK KELL?

NIF szerkesztő

Nemzeti InternetFigyelő

3 című bejegyzés “Magyarország jobban teljesít? – avagy: A Magyar Telekom 1700 dolgozójától válik meg (NIF kommentárral)” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Mitől teljesítene Magyarország jobban???? Az összes gyárunkat eladták, leszerelték, beolvasztották a gépeit. Ha nincs cukorgyárunk, textiliparunk, cipőgyárunk, vasművünk, stb, ha a termőföldjeinket már idegenek bitorolják, ha a falusi ember inkább a tescóban vásárol, minthogy kapát ragadjon, akkor mitől teljesítene jobban az ország? Milyen munkahelyek vannak. Közmunka? Az nem termelő munka. tanárok, közalkalmazottak, és társaik a befizetett adóból, illetve a felvett hitelekből kapják a fizetésüket. Mitől teljesítene jobban az ország???? Lívia

  Kedvelés

  1. Sajnos Magyarország tényleg jobban teljesít. Abban tényleg jól teljesít, hogy az anyósommal amikor erről beszélgettünk, akkor lenácizott.
   A család 25-éves politológus végzettségű lány rokona ordított velem, amikor egy családi összejövetelen meg mertem említeni, hogy nem biztos, hogy mindent úgy kell elhinni, ahogy a TV-ben elhangzik. Mellesleg a hölgy nagyon jól tudja, hogy mit művel, mert a Navracsics titkárságán dolgozik jelenleg.
   Ezzel a nemzeti KDNP hazugságokkal nem tudok mit kezdeni, főleg, ha már családon belül sem lehet őszintén beszélni.
   Ez nagyon bejött ennek a társaságnak.Hiába mondom, hogy ezeknek a nagy része is a kommunista eszméket fújta egyetemista korában.
   Én már azt is elhiszem, hogy a kerekasztal tárgyalásokon ezt előre kitervelték, hogy ha így nem megy, akkor úgy csináljuk.
   Az úgy bejött.
   De nagyon!

   Baumag

   Kedvelés

 2. A Telekom a leépítéseket nem ma kezdte. Elbocsájtottak dolgozókat, juttatásokat megvontak, de ezek a hírek, nem voltak hírértékűek.
  Ez pedig már a vicc kategóriája: ” A távozó munkatársak újra-elhelyezkedését aktív álláskereséssel, munkaerő-piaci tréninggel és személyes tanácsadással támogatja a vállalat. Ezen felül az elbocsátásra önként jelentkezőknek további egyedi juttatásokat ad.” Hová mennek a ‘munkatársak’? Közmunkára? A valamikori MATÁV-ot adták el valakik, melyben még a lakosság pénze is benne volt. A Matáv-vonalak létesítéséhez , a telefonvonalak lakásokba való bekötéséhez a zsebünkbe kellett nyúlni, 30-40.000 Ft volt a 90-es évek elején a hozzájárulás. Az MSZP vezető politikusai mindig a multik csökkenő profitján sajnálkoznak. De azt nem igazán látjuk, hogy túl sokan húznák kifelé a csíkot, inkább minden ágazatban szaporodnak. ( a bankok, a kereskedőcégek, biztosítók, földbárók), a kicsi vállalkozók pedig lehúzzák a rolót. Már a fodrászoknál, a műkörmösöknél is bevezetik az on-line pénztárgépeket, de mi lett a nagyvolumenű ÁFA-csalással, melyet Horváth András volt NAV dolgozó pattantott ki? Nagy a csend!
  TÉva

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.