A fideszlobbi ott van mindenütt – vélemény a hvg.hu-ról

A Fidesz-prájd hete

Máris módosítja a Fidesz a reklámadótörvényt. Azt, amit pár napja fogadtak el. Le akarták gyalulni az RTL-t, de annyira idióták voltak, hogy őket is mentesítették a különadó megfizetése alól, nem csak a TV2-t. (Utóbbit nem tévedésből.) Ezt elkúrták.

Ha már nem sikerült a kivégzés, akár adhattak volna némi haladékot. Fél év, aztán nekifutnak újra. Az persze olyan buzis dolog lenne, az elegancia és a nagyvonalúság nem kifejezetten az ő stílusuk. Szétesett az akasztófa, mert rosszul ácsolták? Nem baj, agyonverik a nyomorultat puskatussal még a porban. Arra való a szerénység és az alázat, hogy használják.

Igazából az volt a főbuzi, aki kitalálta ezt a parlamentesdit. Simán el lehetne intézni mindent ólmosbottal, bemennének a magyarok kenyerét zabáló luxemburgi hülye gyerekekhez, oszt levernék őket, mint Lázár János a dohánylobbit. Ehelyett törvényekkel kell szarakodniuk, ami tele van betűvel, viszont alig vannak benne focis hírek, hát nem csoda, ha ingerültek kissé, amúgy is nehezen tudják kezelni az indulataikat. Ami ennyi idős korban természetesen még megbocsátható.

Ha nem jött össze elsőre, menni fog másodikra. Vagy harmadikra. Itt nem a nagyvonalúság kérdése az érdekes – mert a nagyvonalúságot fideszes kontextusban felvetni kábé annyira értelmetlen, mint ellenzéki pártok soraiban a tehetség jeleit kutatni –, hanem a szakértelemé. A lefejeléshez is kell egy bizonyos szakmai igényesség.

Azt hiszed, téged ez nem érint, pedig de. Akkor is, ha nem vagy RTL, Norvég Alap, zsidó filozófus, városligeti fa. Azért érint, mert nincs kétféle L. Simon László. Az egyik, aki szakpolitikai bravúrokat hajt végre rendkívüli felkészültsége okán, és a másik, aki ahhoz is hülye, hogy a mészáros munkához szükséges büntetőjogszabályt rendesen megszövegezze. Ez az egylényegűség törvénye. Egy Fidesz van (és csak az van).

Az iskolarendszert, amely a gyerekedet szép lassan betöri, pontosan azzal a szakmai igényességgel alakították át, mint amilyennel a reklámadót fogadták el, azzal a különbséggel, hogy a reklámadó még fontos is volt nekik. A kórházakhoz annyira sem értenek, mint a kereskedelmi média adóztatásához, ez azonban nem akadályozza meg őket abban, hogy a kórházi ellátásokról döntsenek, csak mivel az őket közvetlenül nem érinti, nem korrigálnak két napon belül. Paksi beruházás dettó.

A költségvetésről, a tankönyvekről, a munkahelyedről, az emlékműről, az adódról, a városligeti fákról ugyanazok döntenek ugyanakkora felelősséggel, mint akik ezt a három napon belül módosított reklámadót összehozták. És szemben a költségvetéssel, a tankönyvekkel, az emlékművel, az adóval és a városligeti fákkal, a reklámadó számukra személyes ügy volt, aminél igazán odatették magukat.

Így sikerült.

Viszont legalább büszkék rá és vállalják magukat. Nem a négy fal között prájdolnak. A melegekkel ellentétben még az életedbe is beleszólnak. Így kell őket elfogadni.

Forrás: hvg.hu

NIF

Egy gondolat a(z) “A fideszlobbi ott van mindenütt – vélemény a hvg.hu-ról” című bejegyzésnél

  1. Nem értenek ezek semmihez sem, csak a romboláshoz, és a manipulációhoz.
    Gátlástalanság sem áll messze tőlük. A baj csak az, ha ezeket a vallásos embereknek is megemlíti valaki, akkor személyes sértésnek veszi.
    Hát ezért, és ebben zseniálisak.

    Baumag

    Kedvelés

Hozzászólások lezárva.