Gyomrost kapott az aktivista Kishantoson

2014. május 9-én az egyik „új nyertes” kukoricát vetett a kishantosi területen.

GyomrosFigyelmeztettük arra, hogy a bírósági ítéletek alapján ezekhez a területekhez az „új nyerteseknek” semmilyen közük nincs. Jogvita ugyanis jelenleg csak a Kishantosi Nonprofit Kft. és a Nemzeti Földalapkezelő között van. Ezt fogalmazta meg 2014. április 25-én a Székesfehérvári Járásbíróság két ítéletében is, ennek ellenére két további „új bérlő” is megkezdte a területek betárcsázását.

A Greenpeace paragrafusjeles táblákkal hívta fel a figyelmet a törvénytelenségre, amelyeken Szabó Zsolt és az általa felbérelt traktorosok átgázoltak. Az „új nyertes” agresszív viselkedéséről készült képek önmagukért beszélnek. (Egészen konkrétan: Bolye Ferencre, a biogazdaság egyik vezetőjére rávágta a terepjáró ajtaját, egyik békés aktivistánkat pedig gyomron vágta.)

A törvényességet lábbal tiporják Kishantoson, az állami szervek háttértámogatásával. Ki fogja ezt barbárságot megállítani?

 

Ezek a sorok állnak a Greenpeace videója alatt, amely egyébként jól tükrözi mindazt, ami ma Magyarországon zajlik.

Mindennek megerősítéseként szorosan kapcsolható a Dr. Gaudi-Nagy Tamás által szervezett, a Kossuth téren tartott földvédelmi demonstráción Póka Lászlónak a Nem adom a Házamat Mozgalom vezetőjének teljesen jogos gondolatai, melyek csak egy olyan államban vetődhetnek fel, ahol a jogállam megléte nem több, puszta álomnál. Sajnos hazánk is ebbe a sorba tartozik. Póka László május 6-i gondolatai aktualizálódtak:

 

Felháborít, hogy nem hallottam róla, hogy nyomoznának a kiléte után.

Felháborít, hogy nincs még eljárás ellene garázdaság miatt.

Felháborít, hogy a politikusok még nem határolódtak el.

Felháborít, hogy a Köztársasági elnök nem kért bocsánatot az élő vetés kiszántása miatt minden Magyartól.

Felháborít, hogy a földbitorló oligarchákat, még nem szedték szét agilis ripacsok a különböző televíziós műsorokban.

 

Elvárom, hogy a rendőrség jelen lakossági bejelentés nyomán azonnal kezdje meg a minden bizonnyal garázdaságot elkövető, 

vélhetően férfi személy felkutatását, és hivatalból kezdje meg az eljárást vele szemben.

 

Elvárom, hogy a politikusok határolódjanak el mind az alkotmányos jogaikat gyakorlókkal szembeni erőszakos fellépéstől, 

mind pedig a lábon álló vetés beszántásától.

 

Elvárom, hogy a média legalább olyan súllyal, és olyan terjedelemben hozza nyilvánosságra az ügyet, 

mint a május 6. napján köpés által kifejezett véleménynyilvánítást.

 

(A Greenpeace és a Hungária Tv nyomán)

Nemzeti InternetFigyelő

2 című bejegyzés “Gyomrost kapott az aktivista Kishantoson” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Nagyon úgy néz ki,hogy “Szabó Úrnak” bármi áron,de kell az a “földalapú támogatás”,és nem számit,hogy miként!!!Még tettlegességre is vetemedik?????

  Gratulálok a “hölgyeim és uraim,kedves barátaim” minden szimaptizánsának csak igy tovább!!”Hajrá Magyarország,Hajrá Fidesz””””,stb,stb,stb,……..
  Évaanyu

  Kedvelés

 2. Nem örök időkre,hanem határozott időre kapták bérbe a földet.Ősszel,a vetés ideje előtt már eldőlt,hogy nem bérelhetik tovább,akkor miért vetették mégis be?Értem én,azt gondolták,hogy majd valami erőszakos úton rászorítják a hivatalt,hogy mégis ők kapják meg.Az állam azonban nem hátrálhat meg,mert akkor a következő lépés az lesz,hogy nem fizetnek adót.Amikor megtudtam,hogy gabonát,meg lucernát vetnek az úgynevezett “biogazdaságban” a földbe,világossá vált,hogy ez csak néhány ember biznisze,mert ezeket a növényeket nem kell gondozni,géppel minden elvégezhető,tehát NEM TEREMT MUNKAHELYET TÖBB TÍZ EMBERNEK,átverés az egész.Aztán meg hogy Greenpeace is benne van,hát bolsi ármánykodás az egész.
  Ferenc

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.