Nem merték megtenni: Csupán írásbeli megrovást kapott ifj. Hegedűs Loránt

Horthy szobor (MTI-fotó)
Horthy szobor (MTI-fotó)

Mint korábban megjegyzésünkben megírtuk, ifj. Hegedűs Lóránt hivatalának elvesztése volt a célja annak a koncepciós pernek, melyet a fiatal lelkész ellen indított a Református Egyházmegyei Bíróság. Ma megszületett az ítélet, melyről az Alfahír számolt be.

Csupán írásbeli megrovást kapott palástvesztés helyett a Horthy-szoboravatás miatt ifj. Hegedűs Lóránt, és háromezer forintos illetékdíjat is kell fizetnie, ezzel az ügy lezárult.

Emlékezetes, a Budapest-Észak Református Egyházmegye bírósága már januárban tárgyalta volna a lelkész ügyét. A lelkész elleni eljárást Bogárdi Szabó István püspök kezdeményezte, miután tavaly novemberben a Szabadság téren ifj. Hegedűs Loránt felavatta Horthy Miklós mellszobrát.

A vád szerint a rendezvény pártrendezvény volt, ráadásul a lelkész „fattyúknak” nevezte a megjelent antifasisztákat, amivel még provokált is. A jogtanácsos, Horváth György a legsúlyosabb büntetést, palástvesztést kért Hegedűsre.

Külön támadta a lelkészt azért is, mert többször írt a kuruc.infóra is, illetve szerinte több alkalommal uszító módon antiszemita megjegyzéseket tett.

Hegedűs Loránt következetesen elutasította az ellene indított fegyelmi eljárást, és a kettős mércét demonstráló jellege miatt távol is maradt a tárgyalásoktól,

Védekezését ügyvédjén keresztül írásban terjesztette elő az egyházmegyei bíróság elnökségéhez, ebben az állt, hogy Gyöngyösi Márton nem jobbikos politikusként beszélt, a lelkész felesége pedig történetesen szintén képviselő, aki több más képviselőt is meghívott.

alfahir.huNemzeti InternetFigyelő

12 című bejegyzés “Nem merték megtenni: Csupán írásbeli megrovást kapott ifj. Hegedűs Loránt” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Nagyon örülök, hogy nem győzött a gonoszság, és ifj. Hegedűssel szemben nem született túlságosan igazságtalan ítélet, hiszen ő teljesen ártatlan. Annál inkább vádolhatóak mindazok, akik megtámadták őt a Horthy szobor miatt. Kíváncsi lennék, hogy mikor tárgyalják annak a vadbarom csőcseléknek az ügyét, akik a szoboravatás szertartását durván megzavarták…

  Lenhardtné

  Kedvelés

  1. A “vadbarom csőcselék” éppen hogy emlékeztette a nácikat, ők hiúsították meg Horthy kiugrási szándékát. Tudni illik Szálasit és bandáját. Ha ők megérdemlik a szobrot, nem kellett volna a Horthyéval kezdenie a neonyilas Hegedűsnek.

   Kedvelés

   1. A “vadbarom csőcselék” éppen hogy emlékeztette a nácikat, ők hiúsították meg Horthy kiugrási szándékát. Tudni illik Szálasit és bandáját. Ha ők megérdemlik a szobrot, nem kellett volna a Horthyéval kezdenie a neonyilas Hegedűsnek.

    Káldi József

    Kedvelés

 2. No, lám! Bebizonyosodott, hogy felesleges volt az egész eljárás. Remélhetően a meghurcoltatást rövidesen kiheveri a Lelkész úr, viszont – finoman fogalmazva – ellenzői nem nyertek még lelki kielégülést sem, amire annyira vágytak, vágynak. Jobb lenne, ha maguktól tennének le a további próbálkozásokról, mert, mint látják, teljesen feleslegesek…
  Anna

  Kedvelés

 3. Ha győzött is az igazság, ennek a meghurcoltatásnak akkor sem lett volna szabad megtörténnie. Szégyelljék magukat azok, akik ezt a pert kezdeményezték az egyház leple alatt!

  Baumag

  Kedvelés

 4. Az antiszemita dumájáért előbb vagy utóbb súlyos büntetést fog kapni.
  A református egyház nem ápolhat nyilas eszméket.

  Ámen

  Káldi József

  Kedvelés

 5. Elítélték a Magyart! 😦
  Nem felmentették, csak nem súlyos a büntetés.

  Szégyen ez a református egyházra!
  és szégyen, hogy a fizetett csűrhére még egy szavuk se volt.
  Ebből látszik, hova vannak bekötve a vezetők. 😦

  G.

  Kedvelés

Hozzászólások lezárva.